Apex Legends säsong 13 driver lagarbete med en ny typ av hjälte och rankade lägesändringar

Apex Legends säsong 13 driver lagarbete med en ny typ av hjälte och rankade lägesändringar

Under de senaste säsongerna har utvecklarna av Apex Legends har jobbat på att öppna upp spelet, båda två med en massiv ny karta och lägga till ett tillfälligt spelläge som byter ut Battle Royale-action för en mer traditionell team deathmatch. Den 10 maj introducerar de ytterligare en ny legend på arenan med Newcastle och gör förändringar som kan hjälpa spelarna att fokusera på lagarbete.

Säsong 13 av Apex Legends bär titeln Frälsare, som matchar Newcastles kit med förmågor som handlar om att hålla sina lagkamrater vid liv längre för att hjälpa dem att vinna slagsmål. Medan en mängd läckor under de senaste månaderna förstörde några av överraskningarna, är det en helt annan sak att se honom i aktion. Han har en passiv förmåga som inte liknar någon karaktär vi sett tidigare, med förmågan att inte bara skydda nedskjutna lagkamrater samtidigt som han återupplivar dem, utan han kan också dra dem i säkerhet. Sköldens kraftnivå ökar om Newcastle har en knockdown-sköld på högre nivå, vilket lägger till ytterligare en tweak till ett ofta förbisett föremål.

Bild: Respawn Entertainment

Hans taktiska förmåga som spelare kan använda med jämna mellanrum mellan nedkylningar är en svävande energisköld. Vi fick ingen speltesttid för att testa det, men utifrån vad utvecklarna sa under en briefing låter det som att det kommer att vara lätt att kontrollera under en kamp, ​​vilket gör att spelare kan vända och flytta skölden för att avancera mot fiender eller skydda sina tillbaka medan du retirerar. I ett spel där “tredje part” attackerar när skott avlossas, kan en kontrollerbar sköld för att täcka ytterligare vinklar förändra saker och ting mycket.

Slutligen, hans ultimata förmåga ser Newcastle hoppa långa sträckor, slå sin sköld i marken och snabbt bygga upp en “slottsmur” för försvar. Det framhävdes i den nya säsongstrailern där han introducerades, men en viktig del av att spela Newcastle är att du kommer att kunna tillryggalägga ännu större avstånd genom att rikta in dig på dina lagkamrater innan du aktiverar den, vilket kommer att ta honom högre och längre till dem för den heroiska räddningen.

Medan andra legender har förmågor som kan hjälpa sina lagkamrater, använder den här dem faktiskt för att göra det bättre, så kanske nästa randoms du är i en trio med faktiskt kommer att överväga att arbeta tillsammans. Som vanligt, medan själva spelet är gratis att spela, kräver upplåsning av den nya karaktären 12 000 av de Legend Tokens spelare kan tjäna genom att spela spelet eller med 750 Apex-mynt. Mynten kan du också tjäna i spelet på olika sätt, men kan oftast fås genom att köpa dem, med priser som börjar på $9,99 för 1 000 mynt.

“The Downed Beast” POI
Bild: Respawn Entertainment

“The Downed Beast” alternativ vinkel
Bild: Respawn Entertainment

Lagspel är ett tema för den nya säsongen, eftersom det gäller förändringar för den massiva Storm Point-kartan och för ett förnyat tillvägagångssätt för poäng och framsteg för alla som dyker in i rankat spel. Storm Point-kartan verkade lösa problemet med ständiga tredje parter men har kritiserats av vissa spelare och streamers som för stor och för spridd för att vara rolig, eftersom vissa människor sa att de kunde gå runt på kartan en hel match och inte se någon. För den nya säsongen var “ett detaljerat globalt tuningpass avgörande för att förbättra det övergripande spelandet från minut till minut” på kartan, baserat på telemetri och spelardata som samlats in sedan det lades till.

Det finns en ny plats på kartan, eftersom den enorma havsdjuren som dödades i trailern för säsong 13 nu är en del av handlingen som “Downed Beast” POI som borde ge spelare fler skäl att besöka ett oälskat hörn av kartan. Den andra stora förändringen som spelarna kommer att se kommer från fyra IMC Armories som har vuxit upp från underjorden. Med återuppringningar till Titanfall spel är de en möjlighet för grupper att gå in och slåss mot vågor av Spectre-robotar i 60 sekunder. Ju fler robotar du lägger ner, desto mer redskap får du som pris innan du kastar ut från vapenhuset för att flytta om dig själv på kartan. Dörrarna låses medan spelarna är inne, så du behöver inte oroa dig för att andra lag ska avbryta innan det är över.

Slutligen, bland alla andra balansförändringar som kommer till Apex Legends under den nya säsongen har Respawn tillkännagett en förändring från topp till botten i sättet att poängsätta spelarnas prestationer i de rankade lägena.

Som vi noterade när det introducerades 2019, det rankade läget inbjuder dig att samla poäng baserat på hur många andra spelare du dödar eller var ditt lag slutar i varje omgång. Generellt sett, ju längre du håller, desto fler poäng får du, och ju fler spelare du dödar, desto fler poäng får du. Om din lagkamrat blir dödad, påverkar det inte din poäng om du inte kunde få kredit för en assist. När du går upp till högre rang kan du få fler poäng, men det kostar dig poäng att starta varje spel, så om du inte presterar bra kommer du inte att gå uppåt. Det är nyckeln till att hålla spelet fräscht för erfarna spelare och ge dem ett mål att fortsätta eftersträva.

Apex rankade poäng när det debuterade 2019
Bild: Respawn Entertainment

Under den aktuella säsongen ändrade utvecklarna poängen för att belöna spelare mer för att ha överlevt fler av sina motståndare, men det orsakade en del problem eftersom spelare kunde komma upp i nivå konsekvent helt enkelt genom att gömma sig till slutet av en match när bara ett fåtal lag är kvar. Dessutom, Apex Legends höll spelare i den högsta rangen de nådde, så alla som började tappa fler poäng än de potentiellt kunde tjäna tillbaka under en säsong hade lite incitament att hålla uppe samma ansträngningsnivå eller arbeta med sina lagkamrater.

Under det nya systemet kommer att försöka stiga i graderna för att bli en Apex Predator ha mer att göra med ditt lags prestation än någonsin tidigare. Respawn bröt ner ändringarna här, men bara för att göra poäng, nu kommer antalet poäng du får för ett dödande att ändras beroende på var du slutar. Om du dödar flera motståndare men ändå blir eliminerad tidigt, det vill säga i utvecklarnas ögon, en förlust, och du kommer sannolikt att förlora poäng istället för att vinna dem. Å andra sidan, om du håller dig till de två eller tre sista lagen men inte lyckas döda någon, kommer poängen du får inte att räcka till för att hjälpa dig göra verkliga framsteg.

Dessutom kommer spelare nu att få poäng när någon i laget blir dödad. Oavsett om du är hela vägen över kartan och inte gör någonting eller är en lagspelare, som jag, som tappert blir skjuten på så att dina lagkamrater har en möjlighet att attackera från flanken, kommer du att bli belönad. Spelare kan också hoppa av de nivåer de befinner sig i om de tappar tillräckligt med poäng. Med alla förändringar kombinerade låter det som att det kommer att bli tufft att uppnå de högsta tillgängliga nivåerna, men på ett sätt som mer rättvist belönar de som spelar spelet som avsett.

Annars Respawn har bekräftat det där Apex Legends mobil kommer att starta Android och iOS senare denna månad, men det finns inte många andra detaljer tillgängliga om det ännu. Vi har inte heller hört talas om några korrigeringar eller ändringar som kommer till 4K-konsolversioner av spelet som debuterade i slutet av mars. Apex Legends: Saviours kommer att finnas tillgänglig när säsong 13 lanseras den 10 maj för Switch, PlayStation, Xbox och PC.


#Apex #Legends #säsong #driver #lagarbete #med #typ #hjälte #och #rankade #lägesändringar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *