Lenovos nya Slim bärbara datorer glädjer siffrorna med kol och glas

Lenovos nya Slim bärbara datorer glädjer siffrorna med kol och glas

Förstora / Slim 9i är flaggskeppet.

Scharon Harding

På torsdagen introducerade Lenovo en serie bärbara datorer med olika alternativ och design. The Slim laptops, som tidigare hette IdeaPad Slim, är en ny serie clamshell-designer som ser ut att konkurrera i juni med tunna och lätta konstruktioner, avancerade komponenter, högupplösta OLED-skärmar och några unika texturer.

Creator clamshells

Slim 7 Pro X och Slim 7i Pro X har 2 Thunderbolt 4-portar, USB-A, ett hörlursuttag och HDMI 2.0.
Förstora / Slim 7 Pro X och Slim 7i Pro X har 2 Thunderbolt 4-portar, USB-A, ett hörlursuttag och HDMI 2.0.

Scharon Harding

De framstående produkterna är 14,5-tums Slim 7i Pro X och Slim 7 Pro X—med “i” som betyder att den har en Intel-processor. Lenovo lanserar “X”-monikern för att representera bärbara datorer gjorda för kreatörer. Förutom att erbjuda upp till en RTX 3050 laptop GPU (4GB GDDR6), finjusterar Lenovo även maskinernas hårdvara, sa en Lenovo-representant till Ars Technica när vi kollade in de bärbara datorerna personligen. AI-programvara hjälper också till att hantera prestanda och batterianvändning.

Lenovo skulle inte avslöja TDP-nummer men sa att Slim 7/7i Pro X har en högre TDP än icke-Pro X-versionerna (som i USA endast kommer att finnas tillgängliga som 16-tummare), speciellt om du får den med en dedikerad laptop GPU, som tackas nej i icke-Pro X-versionerna.

De nya bärbara datorerna har också ett 70 Watt-timmars batteri jämfört med icke-X:s 60 Whr. Lenovo hävdade att batteriet skulle hålla i upp till 12,5 timmars 1080p-videouppspelning med en Intel-processor och 15,5 timmar för AMD-versionen.

De bärbara datorerna använder Intel och AMDs respektive serie av processorer som riktar sig till skaparen. H-serie chips topp Intels 12:e generationens mobila CPU pyramid, och Slim 7i Pro X går upp till en i7-1200H med sex Performance-kärnor, eller P-kärnor vid 2,3-4,7 GHz, 8 Efficiency-kärnor eller E-kärnor (1,7-2,3 GHz), 20 trådar och 96 EU.

Samtidigt går AMD-versionen av den bärbara datorn upp till en Ryzen 9 6900 HS Creator Edition, med åtta kärnor, 16 trådar och en basklockhastighet på 3,3 GHz som kan öka till 4,9 GHz. Den har även AMD:s 12 GPU-kärna Radeon 680M grafik.

Lenovo utrustade även skaparmaskinerna med ultrasnabbt RAM. Intel-maskinerna stöder upp till 32 GB LPDDR5-6000-minne över två kanaler, medan AMD-versionen kan nå 6 400 MHz – lika snabbt som LPDDR5 blir.

De bärbara datorerna inkluderar 1080p webbkameror, börjar på 3,48 lbs och är så tunna som 0,63 tum.
Förstora / De bärbara datorerna inkluderar 1080p webbkameror, börjar på 3,48 lbs och är så tunna som 0,63 tum.

Scharon Harding

I slutändan är de inte lika tunga som Lenovos ThinkPad bärbara datorervilket innefattar arbetsstationsjämförbar bärbara datorer som 16-tums ThinkPad X1 Extreme. Den bärbara datorn går upp till en octa-core i7-11850H, RTX 3070 (8GB) och DDR4-3200 RAM för cirka 2 800 dollar.

Pro X bärbara datorer prioriterar upplösning och hastighet snarare än färgtäckning, även om 100 procent sRGB är bra för dem som skapar för Windows, till exempel. Skärmarna på 3072×1920 har en hög uppdateringsfrekvens på 120 Hz och Nvidia G-Sync Adaptiv synkronisering att bekämpa skärmtårar. Max ljusstyrka är påstådda 400 nits för IPS-panelen.

Lenovo Slim 9i: En touch av glas

Slim 9i:s skärm såg levande ut med mättade färger under vår korta tid med den.
Förstora / Slim 9i:s skärm såg levande ut med mättade färger under vår korta tid med den.

Scharon Harding

Flaggskeppet i Slim-serien, Slim 9i, har ett högre utgångspris på $1 800.

Mycket av det priset kommer från maskinens 14-tums OLED-pekskärm. Du kan få högkontrastskärmen med 3840×2400 upplösning (323,45 pixlar per tum) vid standard 60 Hz eller sjunka till 2880×1800 (242,59 ppi) för en tick upp till 90 Hz. Hur som helst är 16:10-skärmarna VESA DisplayHDR 500 True Black-certifierade, vilket lovar de djupaste djupa svärtan och minst 500 nits ljusstyrka.

Slim 9i ser åtminstone ut som ett flaggskepp, tack vare en touch av glas. Som en modern smartphone är locket täckt av 3D-glas. En Lenovo-representant sa till oss att glaset inte ger extra skydd, men gör att den bärbara datorn ser snyggare ut. Glaset spelade också bra med de rundade, glänsande kanterna på den bärbara datorns kortlek. Glashöljet verkade dock vara känsligt för fingeravtryck, och vi skulle hata att föreställa oss den bärbara datorns utseende om du skulle skada glaset.

Slim 9i kommer bara med Intel-processorer och går upp till en i7-1280P. CPU:n har fyra P-kärnor (2,1-4,7 GHz), åtta E-kärnor (2,1-3,4 GHz) och 16 trådar. Minnet är långsammare än på de tidigare nämnda Pro X-bärbara datorerna, med max 32 GB LPDDR5-5600 över två kanaler.

Du borde kunna pressa ut mer batteritid från Slim 9i:s 75Whr-batteri jämfört med Pro X-maskinerna. Lenovo gör anspråk på upp till 15 timmars videouppspelning i 1080p.

Portvalet är snålare än på Pro X-bärbara datorer med tre Thunderbolt 4.0-portar och ett 3,5 mm-uttag.
Förstora / Portvalet är snålare än på Pro X-bärbara datorer med tre Thunderbolt 4.0-portar och ett 3,5 mm-uttag.

Scharon Harding

Ett annat lyft över de så kallade skaparmaskinerna är inom ljud; Slim 9i har två 2 W diskanthögtalare, plus ett par 3 W subwoofers. Om du vill ha ännu mer kraft och en liknande design, överväg Lenovos Yoga bärbara datorersom inkluderar samma inställning, plus en soundbar i gångjärnet.

Kolklädd

Lenovo Slim 7i Carbon.
Förstora / Lenovo Slim 7i Carbon.

Scharon Harding

Som namnet antyder använder Slim 7i Carbon en kombination av magnesiumlegering och kolfiber i locket. Du hittar inte kolfiber i däcket, eftersom magnesiumlegering ger bättre värmehantering och lägre kostnader. Den designen skapade en matt, mjuk finish med en mild textur som hjälpte till med mitt grepp. Den matchade också premiumkänslan hos ThinkPad X1 Carbon, som använder samma chassimaterial.

Slim 7i Carbon börjar på 2,13 lbs och 0,58 tum.
Förstora / Slim 7i Carbon börjar på 2,13 lbs och 0,58 tum.

Scharon Harding

13-tums Slim 7i Carbon kommer med upp till en i7-1260P, 32 GB LPDDR5-4800, en 1TB SSD och en 2560×1600 IPS-panel vid upp till 90 Hz. Dess 50 WHr påstås hålla i upp till 13,5 timmar med 1080p videouppspelning.

Den bärbara datorn har tre USB-C-portar, inklusive två Thunderbolt 4.
Förstora / Den bärbara datorn har tre USB-C-portar, inklusive två Thunderbolt 4.

Scharon Harding

Slim 7i Carbon startar kl $1 300.

Ars Technica kan komma att tjäna ersättning för försäljning från länkar på detta inlägg genom affiliate-program.

Listabild av Scharon Harding

#Lenovos #nya #Slim #bärbara #datorer #glädjer #siffrorna #med #kol #och #glas

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *