10 Google Pixel-funktioner som du inte använder tillräckligt [Video]

10 Google Pixel-funktioner som du inte använder tillräckligt [Video]

Google Pixel-serien kommer inte bara med första uppdateringar, utan den kommer också med ett antal funktioner som du förmodligen inte har använt eller behöver använda oftare.

Visst, det finns fler funktionsspäckade versioner av Android där ute, men enkelheten i Googles interna vision om vad det mobila operativsystemet ska vara är en av de främsta anledningarna till att fans älskar Pixel-serien. Du får också fördelen av vissa funktioner som du inte kan hitta någon annanstans, inklusive förbättrad Assistant-integration plus mycket mer.

Vi har försökt utesluta några uppenbara kandidater som Samtalsskärm och Håll för mig, eftersom dessa säljs som nyckelfunktioner. Istället håller vi oss till alternativ som du kanske inte ens visste existerade. Så med det i åtanke, här är några av våra favorit Pixel-funktioner som vi tror inte pratas om eller nämns tillräckligt ofta.

Video — 10 Google Pixel-funktioner som du inte använder tillräckligt

Prenumerera på 9to5Google på YouTube för fler videor

Ta bort flera appar samtidigt

På Pixel-telefoner eller andra telefoner med Files by Google installerat behöver du inte spendera evigheter på att försöka ta bort oönskade appar en efter en. Den här tidsbespararen är bra om du vill bli av med rymdödande spel och appar på en gång istället för att använda den långsamma processen att hitta appen, öppna de individuella appinställningarna och sedan trycka på knappen “Avinstallera”. Tillsammans med några av de andra funktionerna i Files by Google kan du rikta in dig på de största oanvända apparna på din telefon och ta bort dem alla på några sekunder med lätthet.

Skärmen är mörk på natten

Fördelarna med en Always-on-skärm uppväger förvisso nackdelarna, men på natten även vid de lägsta ljusstyrkainställningarna kan den vara bländande eller distraherande. En enkel lösning är att inaktivera den här funktionen på din Pixel. Tack vare kontrollerna för Digital Wellbeing kan du ställa in din Alltid-på-skärm så att den inaktiveras medan du sover.

Så länge du har en rutin för läggdagsläge inställd är detta lika enkelt som att växla alternativet, och under förinställda timmar kommer alltid-på-displayen att avaktiveras. När ditt larm går, slår det tillbaka och fungerar precis som det ska. Det finns också några potentiella batterihöjande fördelar här om du inte gillar att ladda eller glömmer att ladda din telefon över natten också.

Ljudjustering

Att kunna göra ändringar i ljudbalansen på din Pixel är en fantastisk funktion att ha även om du inte ofta lyssnar på ljud eller tittar på videor på din mobil alltför regelbundet. Detta är en särskilt användbar funktion för Pixel 5-serien, som har en mycket dålig hörlurshögtalare under skärmen som helt enkelt inte blir tillräckligt hög. Detta gäller för all ansluten Bluetooth- eller kabelansluten ljudhårdvara, så det är en som du bör leka sparsamt med.

Regler

Funktionen Pixelregler

Medan Tasker är den otvivelaktiga automatiseringskungen på Android, kanske du vill ha lite grundläggande automatiserad funktionalitet utan att bli för djupgående. Regelfunktionen på Pixel-telefoner ger dig några grundläggande verktyg för att automatisera enkla saker. Gå inte in och förvänta dig fullständiga enhetskontroller; istället är det begränsat till att bara kunna justera ringsignalens volym och inställningarna för Stör ej-läge.

De triggers du har att erbjuda inkluderar Wi-Fi eller GPS-plats. Visst, detta är inte på något sätt heltäckande, och det är inte heller en tidsbesparande för alla. Det är dock en fin liten touch som är inbakad och låter dig sätta upp regler för jobbet, hemmet och vilken annan plats du vill.

Snabba skärmdumpar, bilddelning och textval

Det här är tekniskt sett tre saker som alla rullas ihop här, men håll ut med oss, eftersom allt aktiveras på samma sätt. Senaste appmenyn i Android 11 innehåller några kraftfulla nya växlar, plus med Android 12 får du några intressanta tidsbesparande funktioner som du med all sannolikhet inte använder så mycket som du borde.

Låt oss börja med snabbväxlingen av skärmdump eftersom detta är något som alla kan dra nytta av direkt. När du glider upp i huvudappförhandskarusellen kan du omedelbart ta en skärmdump av appen genom att trycka på denna.

Det sparar att trycka på strömknappen och volymtangentkombinationen samtidigt som du får en helskärmsbild av appen i fråga. I Android 12 måste du fortfarande använda tangentkombinationsmetoden för att komma åt rullande skärmdumpar med stödjande appar. Detta är dock ett supersnabbt sätt att dela något mellan appar och tjänster.

Urvalsverktyget är lite kraftfullare eftersom det innehåller några snygga knep som du kanske aldrig visste var där. Genom att trycka på växeln “Välj” kan du enkelt hitta all text på skärmen. Bara det är ett trevligt tillägg, men det erbjuder några andra coola funktioner med tillstånd av Google Lens och assistenten.

Markera utländsk text så kan du bli ombedd att översätta till ditt lokaliserade språk, medan andra kontextuella ledtrådar också erbjuds, inklusive “Kopiera”, “Dela” och “Sök”. Den senare tar dig till Google-appen och söker efter höjdpunktersfrågan.

En bonus exklusivt för Android 12-användare är mer kontextuella verktyg i menyn Senaste. Om en app eller webbsida har bilder ser du en liten bildikon som du kan trycka på för att snabbt kopiera eller spara bilden. Genom att dra ikonen nedåt öppnas ett litet delningsblad som låter dig skicka vidare direkt till dina kontakter eller till en app som du väljer. Det finns också ett snabbt hyperlänksverktyg som låter dig kopiera länkar från webbsidor eller, som bilddelningsverktyget, du kan dra nedåt till ett popup-delningsark.

Enhandsläge

Det tog till Android 12 för Pixel att få ett dedikerat enhandsläge, men det är ett snyggt alternativ att ha som du förmodligen inte använder så mycket som du borde. Med telefoner som blir större blir det svårare att nå och träffa de övre nivåerna på din skärm för varje år som går.

Enhandsläget på Pixel är en funktion som, även om du inte använder den hela tiden, är värd att aktivera på din telefon. Svep bara nedåt i navigeringsfältet och allt som vanligtvis skulle vara utom räckhåll är nu inom räckhåll. Det är inte användbart hela tiden, men det är användbart eftersom handgymnastik behövs för att komma åt alla delar av appens användargränssnitt.

Smart Lock

Pixel Smart Lock-funktion

Om du är trött på att ständigt ange din PIN-kod eller krångla med den ibland knäppa fingeravtrycksläsaren på din Pixel 6, bör du prova att använda Smart Lock. Funktionen har redan funnits länge, men det är fortfarande något som inte alla Pixel-ägare använder för att spara tid på att låsa upp och komma åt sina telefoner.

Smart Lock har några alternativ att välja mellan. Det finns kroppsdetektering som använder enhetssensorer för att avgöra om din Pixel är i fickan eller i handen. Du kan ställa in funktionen med pålitliga platser, så att du inte behöver ange din PIN-kod eller använda biometri när du är hemma eller på en plats som du väljer. Det finns också möjlighet till en betrodd enhet som tar bort PIN-koden och biometriska krav om du är ansluten till specifika Bluetooth-tillbehör.

Körläge

Att använda din telefon när du kör är inte bara onödigt, det är farligt om du inte behöver turbaserad navigeringshjälp. Android Auto och Android Automotive tar säkert bort en del av riskerna men att eliminera distraktioner är fortfarande en bättre lösning. Lyckligtvis har Android ett inbyggt körläge som kan aktiveras automatiskt när du sitter i ett motorfordon.

Som en förlängning av Stör ej-läget finns det några sätt som detta kan aktiveras. Din telefon kan känna av när du färdas på väg eller med en viss hastighet. Eller så kan den växla när du ansluter till en Bluetooth-enhet i bilen. Det är ett utmärkt sätt att eliminera eventuella distraktioner samtidigt som du behåller möjligheten att använda Google Maps, medan dina samtal, sms och vanliga meddelanden pausas tills du har kommit fram till din destination.

Appen pausas

Att eliminera distraktioner är något som är lättare sagt än gjort. Sedan Android 9 Pie har Digital Wellbeing-sviten tillhandahållit ett alternativ som heter “Fokusläge” som kan anpassas för att blockera dina mest distraherande appar. När den är aktiv stängs alla appaviseringar av tills den tidsinställda perioden slutar.

Det är bra för helger och kvällar, men om du bara snabbt och effektivt vill stänga av en app på din telefon kan du bara “pausa” den när det behövs. Tryck bara länge på valfri app och du kommer att se en timglasikon – tryck på den här så stängs den av helt tills du återaktiverar den genom att “uppta paus” appen om du försöker öppna den igen.

Alltid-på VPN

Pixel alltid-på VPN-funktion

En bra VPN är alltid något du bör ha tillgång till oavsett vilken teknik du använder. Om du är en Google One-prenumerant finns det ett gratis VPN på lagringsnivån på 1 TB (9,99 USD per månad). Detta fungerar lika bra med andra VPN-leverantörer, och för ökad säkerhet kan du till och med blockera alla internetanslutningar om du inte är ansluten till en VPN-tjänst också. Dina datahastigheter och nätverksprestanda kan variera beroende på vilken VPN-leverantör du väljer, men det är ett bra sätt att öka enhetssäkerheten på kända, okända och mobila datanätverk.

Vilken är din favorit Pixel-funktion som inte nämns tillräckligt?

Om du använder en Google Pixel, vilken är din favorit mindre kända funktion eller funktion? Använder du vissa alternativ som du tycker förtjänar mer uppmärksamhet? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

FTC: Vi använder inkomstbringande automatiska affiliate-länkar. Mer.


Kolla in 9to5Google på YouTube för fler nyheter:

#Google #Pixelfunktioner #som #inte #använder #tillräckligt #Video

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *