Allt vi vet om Samsung Galaxy Watch 5

Allt vi vet om Samsung Galaxy Watch 5

SamMobile har affiliate och sponsrade partnerskap. Om du köper något via någon av dessa länkar kan vi tjäna en provision.

Samsung kommer att uppdatera sin smartwatch-linje senare i år med vad vi har kommit att kalla “Galaxy Watch 5”-serien (preliminärt namn). Watch 5 har inte läckt för mycket ännu, även om detta kan förändras under de kommande månaderna.

Trots bristen på detaljerad information har vi hört en handfull spännande detaljer om Samsungs riktning för nästa generations bärbara enheter. Från större batterier till en saknad fysisk ram, Galaxy Watch 5 kan representera startpunkten för en betydande förändring i framtiden för Galaxy Watch-serien.

Utan vidare, här är allt vi vet hittills om Galaxy Watch 5.

Samsungs 2022 smartwatch-serie kommer att inkludera tre modeller

Det pågående Galaxy Watch 4 serien, som släpptes 2021, består av två modeller, det vill säga den vanliga Watch 4 och varianten “Classic”. I år kommer stora förändringar, vilket framgår av tre nya kodnamn.

Samsung verkar utvecklas tre nya smartklockor för närvarande känd under kodnamnen “Härd-S,” “Härd-L” och “Heart-Pro.” Modellnummer är “SM-R90x,” “SM-R91x” och “SM-R92x.”

Det är oklart hur de tre smartklockorna kommer att kallas på scenen exakt, men kodnamnen stämmer vanligtvis inte överens med den sista monikern. De representerar i allmänhet en idé, och i det här fallet verkar kodnamnen antyda en liten, en stor och en Pro smartwatch-modell.

Galaxy Watch 5 “Pro” kan ansluta sig till 2022 års lineup

Den tredje Galaxy Watch 5-modellen kan vara en “Pro” eller “Ultra” variant, även om det officiella namnet ännu en gång är okänt.

Oavsett hur Samsung slutar kalla detta nya tillägg till sin smartwatch-linje, har vi hört att den har en monsterbatteri med en kapacitet på 572 mAh.

Den största Galaxy Watch 4-varianten har ett 361mAh-batteri, vilket innebär att Galaxy Watch 5 Pro/Ultra kan skryta med en ~60% ökning av batterikapaciteten.

Större batterier för varje Galaxy Watch 5-variant

Det är inte bara den ryktade Galaxy Watch 5 Pro som får ett större batteri. Enligt myndighetsansökningarden mindre Watch 5-varianten har ett 276mAh batteri (artikelnummer EB-BR900ABY), upp från 247mAh på Galaxy Watch 4 (40 mm).

Mer onlinedokument avslöjade att den medelstora Galaxy Watch 5-modellen, med kodnamnet Hearth-L, ska ha ett batteri (artikelnummer EB-BR910ABY) med en nominell kapacitet på 397mAh, upp från 361mAh på den större 44mm Galaxy Watch 4.

Smartwatch batteritid är avgörande, med tanke på att de flesta modeller håller en dag på en enda laddning. När det ser ut kan Galaxy Watch 5-serien ståta med betydande vinster jämfört med de befintliga modellerna.

Galaxy Watch “Classic”-varianten kan komma att gå hejdå

SamMobile hörde rykten om att Samsung eventuellt har släppt “Classic”-varianten för Galaxy Watch 5-serien. Med andra ord kan alla tre Watch 5-modellerna ha en virtuell ram, och Samsung kanske inte ger en direkt uppgradering från Galaxy Watch 4 Classic.

Samsungs planer för Classic-varianten utöver Watch 5-serien är okända, förutsatt att ryktet stämmer och att det inte kommer att komma ut en modell med en fysisk ram i år.

Samsung vill lägga till en termometer till Watch 5, men tekniken kanske inte är klar

Galaxy Watch 5 skulle kunna expandera på Samsungs hälsoplattform med tillägg av en termometersensor. Ord bland branschbevakare är att företaget vill lägga till funktioner för avläsning av hudtemperatur till Galaxy Watch 5, vilket skulle vara den första i företagets smartklockor.

Denna nya sensor skulle komplettera befintliga hälsofunktioner som EKG och blodtrycksövervakning. Och i teorin skulle Galaxy Watch 5 vara den perfekta startplattan för denna teknik, med tanke på att Apple har liknande planer för sin 2022 smartwatch-modell, varav den senare bör komma i november.

Tyvärr för Samsung, om branschrykten visar sig vara korrekta, kanske företaget inte har tekniken klar i tid för lanseringen av Galaxy Watch 5-serien.

Samsung kan behöva trycka tillbaka termometerfunktionen till 2023 på grund av långsamma framsteg i utvecklingen av en exakt algoritm för hudtemperatursensorn. Å andra sidan har Samsungs rival, Apple, enligt uppgift fixat ett liknande problem för sin kommande Watch-serie och kan släppa en modell utrustad med en termometer i år.

Galaxy Watch 5-serien kan köra en nyare version av Wear OS

Galaxy Watch 4 var Samsungs första smartklocka som övergav Tizen till förmån för Googles nya operativsystem, Wear OS 3.0. Även om Samsung naturligtvis lade till ett eget färgskikt till Wear OS 3 genom One UI.

Det är viktigt att komma ihåg att Samsung och Google har arbetat nära tillsammans för att utveckla Wear OS 3, vilket förmodligen är anledningen till att det koreanska företaget fortfarande verkar ha exklusivitet över denna OS-version. Många andra smartwatch-leverantörer har lovat en framtida Wear OS 3-uppdatering i månader utan att ange en tidslinje. Under tiden, Galaxy Watch 4 får hela tiden nya funktioner.

När det gäller Googles roll i – och vinster från – Wear OS har företaget sina egna hårdvaruplaner för 2022. Google vill gå med i smartwatch-spelet med en bärbar dator som heter Pixel Watchoch förmodligen kommer den senare att köra en uppdaterad version av Wear OS.

Eftersom Samsung och Google verkar arbeta tillsammans, kanske den koreanska teknikjätten också vill debutera Galaxy Watch 5-serien med nya One UI-funktioner. Det finns ingen ytterligare information än, men vi kommer att uppdatera den här sidan så fort informationen börjar dyka upp.

När kommer Galaxy Watch 5-serien och hur mycket kommer den att kosta?

Om historien är någon indikation bör Samsung avslöja Galaxy Watch 5-serien vid sitt primära Galaxy Unpacked-evenemang för H2. Det sker vanligtvis i augusti varje år.

Prisdetaljer förblir ett mysterium vid denna tidpunkt, med tanke på de många variablerna i spel. Samsung verkar planera stora förändringar för Galaxy Watch 5-serien, så om lanseringspriserna kommer att likna Galaxy Watch 4:s återstår att se.

Vid lanseringen började Galaxy Watch 4 och Watch 4 Classic på $249 respektive $349. Det är oklart hur mycket Galaxy Watch 5 kommer att kosta, med tanke på att det kan finnas en tredje “Pro”-modell på gång. Detaljer om färg- och materialval saknas också, och de spelar roll för den slutliga prissättningen. Vi håller dig uppdaterad så fort mer information dyker upp. Kom gärna tillbaka till denna sida regelbundet och håll dig uppdaterad om framtida utveckling.

Gå med i SamMobiles Telegram-grupp och prenumerera på vår Youtube-kanal för att få omedelbara nyhetsuppdateringar och djupgående recensioner av Samsung-enheter. Du kan också prenumerera för att få uppdateringar från oss på Google Nyheter och följa oss vidare Twitter.


#Allt #vet #Samsung #Galaxy #Watch

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *