Att lägga till fysiska knappar till Fitbits nästa generations enheter är en smart idé

Att lägga till fysiska knappar till Fitbits nästa generations enheter är en smart idé

Att knäppa eller inte att knäppa? När det kommer till wearables är svaret att du alltid bör välja fysiska knappar. Och även om det finns gott om smartklockor, tenderar träningsspårare att favorisera pekskärmar och kapacitiva knappar. Men det verkar som att det kan finnas några goda nyheter för fans av fysiska knappar. En ny läckt bild av Fitbit Versa 4 indikerar att sidoknappen är tillbaka, baby.

Fotot kommer från 9to5Googleoch för det mesta ser den nästan identisk ut med Versa 3 — förutom om du nollställer på höger sida, där du kan se en liten upphöjd knapp.

Det kanske inte verkar så, men det här är faktiskt en betydande designförändring. Tidigare iterationer av Versa – en av Fitbits mest populära enheter – hade en fysisk sidoknapp. Sedan, med Versa 3 2020, gjorde Fitbit bort den till förmån för en smidig indragning. Detta var tekniskt sett en “knapp”, men det var inget man faktiskt kunde trycka på i traditionell mening. Istället, när du klämde den korrekt, skulle Versa 3 vibrera. De Fitbit Sensesom kom ut samma år, delade också samma design.

Du kan se en liten liten knapp på höger sida av denna påstådda Fitbit Versa 4.
Bild: 9to5Google

På ytan verkade detta vettigt. I teorin innebar inga knappar inga oavsiktliga tryckningar och en snyggare profil. I verkligheten gjorde det en skit användarupplevelse.

Om du trycker för lite på Sense eller Versa 3:s knapp gör den ingenting. Och om du använder för mycket tryck kanske det fortfarande inte gör någonting. Eller, istället för att väcka skärmen som du tänkt dig, kan det sluta med att du utlöser den långa tryckgenvägen istället. Av någon anledning tenderade den övre halvan av knappen att vara mer lyhörd än den nedre. Om du läser Fitbit och Reddit forumhittar du massor av kunder som gnäller och delar med sig av tips om hur man får den här knappen att fungera.

Det här är inget nytt problem. Det finns gott om träningsspårare som inte har några typ av knapp eller krona. Istället förlitar de sig helt på pekskärmar. Till exempel, med Garmin Vivosmart 3 och Vivosmart 4, var du tvungen att trycka på skärmen för att bekräfta dina val. Det betydde att man spikade den perfekta kadensen och trycket varje gång. Om du inte behärskade det, innebar det att en enkel uppgift på två sekunder kunde ta flera minuter att ta reda på. Och även om Garmin Vivosmart-enheterna är exemplet jag använder här, så finns det flera träningsband med endast pekskärm där ute med samma problem.

Den här knappen på Garmin Vivosmart 5 tog en bra produkt och gjorde den bra.
Foto av Victoria Song / The Verge

Svettiga fingrar är också ett problem. Pekskärmar registrerar ofta inte fuktiga fingrar, och de gör det också svårare att använda kapacitiva knappar. Det ironiska är att det här är enheter som är avsedda att bäras när du tränar, så de blir faktiskt svårare att använda precis när du behöver dem som mest.

En väldesignad fysisk knapp är en enkel lösning på alla dessa problem. När du ser en fysisk knapp behöver du inte lära dig hur du använder den. Du bara trycker och det gör det du vill. Om du vill bli snygg kan du programmera snygga genvägar – som att pausa din musik – och aldrig behöva titta ner på klockan. En fysisk knapp bryr sig inte om hur svettiga dina fingrar är. Den kommer alltid att göra sitt jobb.

Jag recenserade nyligen Garmin Vivosmart 5, och en liten förändring slutade med att bli en gamechanger i en spårningsserie som alltid var petig. Den förändringen? Lägger till en fysisk knapp. Kombinationen av en pekskärm och en knapp var perfekt. Jag kunde använda pekskärmen när det var meningsfullt, som när jag rullade igenom menyer. Men jag kunde också alltid lita på knappen för att få mig tillbaka till startskärmen, föregående skärm eller avsluta ett träningspass. Att lägga till knappen på egen hand eliminerade en av trackerseriens värsta smärtpunkter.

Detta är den mest troliga anledningen till att Fitbit har backat till en äldre design – om man ska tro det här läckta fotot. Det är ett smart beslut i så fall, och det är ytterligare ett bevis på att du får den bästa bärbara upplevelsen när du använder både en pekskärm och fysiska knappar.

#Att #lägga #fysiska #knappar #Fitbits #nästa #generations #enheter #är #smart #idé

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *