Sent på onsdagskvällen suckade San Francisco 49ers-fans av lättnad som bredbandsmottagare Deebo Samuel enligt uppgift följde laget på Instagram ännu en gång, vilket kan vara ett tecken på att förhållandet börjar komma tillbaka på rätt spår.

Samuel, som skrubbade sin redogörelse för allt 49ers relaterat den 7 april, vilket var ungefär vid tiden för hans rapporterade handelsförfrågan, blev inte rörd under utkastet eftersom 49ers stod fast vid sitt beslut trots att de hade flera erbjudanden för stjärnmottagaren.

Nu, nästan en månad senare, har Samuel följt teamet igen och återigen utnyttjat sin kraft i sociala medier för att uttrycka sina tankar.

Samuels begäran om offentlig handel var en väckarklocka för 49ers, eftersom deras normala arbetssätt när de förhandlar kontrakt, vilket innebär en nivå av “low-balling” innan de nådde en kompromiss, slog tillbaka.

Medan San Francisco har haft kontraktstvister tidigare, som de med tight end George Kittle och, på senare tid, vänster tackling Trent Williamsblev den aldrig offentlig i den omfattning som Samuelssagan har.

Samuels kontraktsförhandlingar kan börja ta fart efter AJ Browns förlängning, som var en fyraårig affär på 100 miljoner dollar, inklusive 57 miljoner dollar i totala garantier och 40 miljoner dollar garanterade vid undertecknandet.

Medan Samuel nästan säkert kommer att tjäna mer än den affären på grund av sin All-Pro-status, ger det en jämvikt mellan Browns affär och avtalet Tyreek Hill tecknade med Miami Dolphins som de två sidorna kan verka under.

Förhandlingarna kommer att fortsätta att ta tid, men för närvarande verkar det som om relationen mellan Samuel och 49ers-organisationen vänder i en annan riktning än vad som tidigare indikerats.