Boeing flyttar huvudkontoret till Washington DC, området från Chicago

Boeing flyttar huvudkontoret till Washington DC, området från Chicago

Boeing flyttar sitt globala huvudkontor från Chicago till sitt campus i Arlington, Virginia, som ligger strax utanför Washington, DC

Ticker säkerhet Sista Förändra Förändra %
BA BOEING CO. 148,90 -1,57 -1,04 %

Arlington, Virginia, högkvarter, som kommer att fokusera på Boeings försvars-, rymd- och säkerhetsavdelning, kommer att etablera ett forsknings- och teknologinav för att attrahera ingenjörstalang och utveckla innovationer inom cybersäkerhet, autonoma operationer, kvantvetenskap och mjukvara samt systemteknik.

“Vi är glada över att bygga vidare på vår grund här i norra Virginia,” sa Boeings vd Dave Calhoun i ett uttalande. “Regionen är strategisk meningsfull för vårt globala huvudkontor med tanke på dess närhet till våra kunder och intressenter, och dess tillgång till ingenjörs- och teknisk talang i världsklass.”

BOEING:s VD BEKANAR AIR FORCE ONE ÖVERKÖR

Tillkännagivandet markerar en vinst för Virginias republikanska guvernör Glenn Youngkin, som kampanjade förra året på ett löfte om att få nya företag och jobb till staten.

“Boeing är en av USA:s stora banbrytande företag och vi är glada över att företaget har beslutat att sitta huvudkontor i Virginia. Beslutet att kalla Virginia hem visar att Commonwealth är den främsta platsen för flygföretag”, sa Youngkin i ett uttalande. “Jag ser fram emot att arbeta med Boeing för att locka ännu fler talanger till Virginia, särskilt med tanke på dess rykte om teknisk excellens.”

Boeing flyttade sitt huvudkontor till Chicago 2001 efter en ovanligt offentlig sökning som även beaktade Dallas och Denver. Calhoun betonade att Boeing fortfarande kommer att ha en “stark närvaro” i Chicago och den omgivande regionen.

BOEING VD TALAR KINA KRASH, 737 MAX JET EFTER 1Q LOSS

Flytten till Arlington kommer att sätta försvarsentreprenörens chefer nära Pentagons ledare när de vill konkurrera med DC-områdesbaserade rivaler General Dynamics, Lockheed Martin och Northrop Grumman.

Ticker säkerhet Sista Förändra Förändra %
GD GENERAL DYNAMICS CORP. 239,60 +0,36 +0,15 %
LMT LOCKHEED MARTIN CORP. 449,43 +6,28 +1,42 %
NOC NORTHROP GRUMMAN CORP. 468,59 +1,46 +0,31 %

Boeing kommer också att vara närmare Federal Aviation Administration, som certifierar sina passagerar- och fraktplan. Företagets relation till regulatorn har varit ansträngd sedan två dödliga krascher med dess bästsäljande plan, 737 Max, 2018 och 2019. FAA tog nästan två år – mycket längre än Boeing förväntade sig – att godkänna designändringar och tillåta planet tillbaka i luften.

Sedan slutet av 2020 har Boeings 737 Max-flotta säkert flugit mer än 1 miljon flygtimmar med en tillförlitlighet på över 99 %.

Sedan slutet av 2020 har Boeings 737 Max-flotta säkert flugit mer än en miljon flygtimmar med en tillförlitlighet på över 99 %. (AP Photo/Elaine Thompson, File) ((AP Photo/Elaine Thompson, File) / AP Newsroom)

Under första kvartalet 2022 lämnade Boeing in en certifieringsplan till FAA för sin 787 Dreamliner eftersom leveranserna av planet förblir stoppade på grund av ett tidigare identifierat strukturellt fel. Calhoun sa att det nödvändiga arbetet på de första flygplanen har slutförts och att kontrollflyg pågår. Dessutom har leveransen av Boeings första 777-9-flygplan också skjutits tillbaka till 2025 på grund av en certifieringsförsening.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER OM FOX BUSINESS

Utöver sitt Arlington-campus har Boeings kommersiella flygplansdivision sitt huvudkontor i Seattle-området och dess globala servicedivision har sitt huvudkontor i Plano, Texas. Det har också monteringsfabriker i delstaten Washington och South Carolina.

FIL – På detta arkivfoto den 31 mars 2017 står Boeing-anställda nära den nya Boeing 787-10 vid företagets anläggning i North Charleston, SC (AP Photo/Mic Smith, File) (AP Photo/Mic Smith, File / AP Newsroom)

Företaget sysselsätter mer än 140 000 personer och arbetar med mer än 12 000 företag som stödjer mer än 1 miljon leverantörsjobb över hela USA. Globalt har företaget verksamhet i mer än 65 länder.

Associated Press bidrog till denna rapport

#Boeing #flyttar #huvudkontoret #Washington #området #från #Chicago

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *