BREAKING: Utah transfersäkerhet Kamo'i Latu åtar sig till Wisconsin

BREAKING: Utah transfersäkerhet Kamo’i Latu åtar sig till WisconsinMADISON, Wis. — Defensiv koordinator Jim Leonhard gjorde det ingen hemlighet i springball att Wisconsin behövde ta itu med säkerhetspositionen via transferportalen under lågsäsong.

Se det som klart.

Efter ett officiellt besök denna vecka överför Utah säkerhet Kamo’i Latu har förbundit sig att spela för Badgers 2022.

Latu, en tidigare high school-lagkamrat till UW junior utanför linebacker Nick Herbig, dök upp i 14 matcher förra säsongen som en redshirt freshman. Han spelade in 19 tacklingar och försvarade tre passningar. Latu förtjänade Pac 12 defensiva nybörjare i veckan efter att ha spelat in 10 tacklingar i en seger över USC.

När vårlägret avslutades för grävlingarna för två veckor sedan hade de fyra friska tryggheter. Bara två av dem – andra år Hunter Wohler och senior John Torchio — har spelerfarenhet på kollegial nivå. Owen Arnett och Bryce Carey är walk-ons som fortfarande måste lära sig det defensiva systemet.

The Badgers var tunna i säkerhet för att börja lägret med tredje året andra Preston Zachman på kryckor med en okänd underkroppsskada. Sedan, den 5 april, femteårs senior Travian Blaylock fick en skada i högerben. Han har varit i hängslen/gips sedan. Det är oklart när de kommer tillbaka.

Några av grävlingarnas hörnbackar ger mångsidighet och kan spela säkerhet, framför allt femteårs senior Alexander Smith. Det behöll dock inte defensiv koordinator Jim Leonhard från att vara bekymrad över positionsgruppen han coachar.

På frågan om att eventuellt ta upp positionen i överföringsportalen, sa Leonhard, “Jag tror att det är en reell möjlighet vid det här laget att vi kanske måste titta i den riktningen. Du försöker balansera lagets och försvarets övergripande välmående. …Det kommer att bli våra samtal som kommer ut under våren. Det kommer inte att vara i nästa klass av gymnasiebarn. Vi pratade om Austin. Så det är en möjlighet. Jag tror att vi måste undersöka det och besluta om det är rätt sak att göra.”

Förra säsongen, nybörjare Collin Wilder och Scott Nelson spelade sammanlagt 1 038 snaps. Men Torchio såg massor av action – nästan 400 snaps värda – över 13 matcher (tre starter). Han satte karriärhöjder i tacklingar (30), tacklingar för förlust av yards (2), interceptions (3) och försvarade passningar (5).

Wohler tillbringade den första halvan av säsongen på speciallag men spelade till slut fler defensiva snaps (70) än någon riktig nybörjare på listan. Han spelade in 16 tacklingar, två tacklingar för en förlust av yards och en säck. Han bröt ett pass. Blaylock spelade 140 defensiva snaps och gjorde nio tacklingar.

Att lägga till en spelare som Latu bör tillåta Leonhard att få den djupa rotation han önskar.

“Jag gillar att spela många killar och låter dem spela snabbt,” sa Leonhard. “Jag förväntar mig att de ska ha enorma roller i speciallag och påverka spelet på många olika sätt. Jag spelade mycket fem killar förra året. Åtminstone ganska konsekvent spelade jag fyra.”

UW kommer också att ta in 247sports fyrstjärniga säkerhet Austin Brown i juni.

“Grejen med Austin när du slår på den var bara fysiskheten, spelframställningen, spelhastigheten, självförtroendet,” sa Leonhard, som slet Brown från sin tidigare huvudtränare, Bret Bielema, nu i Illinois. ‘Extremt begåvad. “Ju mer du pratar med honom, du bara älskar honom. Han älskar att vara en lagkamrat, älskar att vara ledare. Riktigt kul att lära känna honom de senaste åren.

“Du ser hur många sätt han spelar, han är bara en sann idrottsman, inte bara en säkerhets- eller fotbollsspelare. På planen och utanför planen sköter han sin verksamhet. Det är ganska imponerande.”

“Han är en bra en. Han är speciell.”

En tidigare trestjärnig prospekt Latu valde Utah framför Nebraska, Colorado, USC, Washington och Oregon State när han kom ut från St. Louis High School i Honolulu, Hawaii. Han kommer att ha tre års valbarhet kvar.

Michael Hogan bidrog till denna berättelse.


Vill du ha de senaste nyheterna om Wisconsin levererade direkt till din e-post? Prenumerera på Badger247s nyhetsbrev här. Det är gratis och ett utmärkt sätt att få dagliga uppdateringar om UW fotboll, basket, rekrytering och mer levererade direkt till din inkorg.

Registrera dig för GRATIS sms-varningar på Badger247 för att få senaste nyheter om åtaganden, fritaganden, överföringar, skador, coachningsbyten och mer med vårt NYA textvarningssystem tillgängligt för alla registrerade användare och VIP-prenumeranter. Klicka här att bli en GRATIS registrerad användare och Klicka här om du redan är en VIP-prenumerant då följ dessa anvisningar för att ställa in dina textaviseringar.


#BREAKING #Utah #transfersäkerhet #Kamoi #Latu #åtar #sig #Wisconsin

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *