Dave Chappelle "upprörd" beväpnad angripare står inte inför grovt brott: advokat

Dave Chappelle “upprörd” beväpnad angripare står inte inför grovt brott: advokat

Dave Chappelle är “upprörd” över att hans påstådda beväpnade angripare inte drabbades av en anklagelse om grovt brott efter att ha attackerat honom medan han höll ett vapen på scenen vid Hollywood Bowl, sa hans advokat till The Post på fredagen.

“Det är en travesti av rättvisa som DA [George] Gascòn vägrar att åtala det här fallet som ett grovt brott”, sa komikerns advokat Gabriel Colwell. “Stadsåklagaren, som väckte ärendet, gör sitt jobb men DA Gascón borde också göra sitt jobb och anklaga detta som ett grovt brott.”

Den 48-årige komikerns advokat uppmanade DA att ompröva anklagelserna, kort efter att Isaiah Lee, 23, erkände sig oskyldig till fyra förseelser räknar över attacken som fångats på kameran mot Chappelle under sin tisdagsshow.

“Det här var ett våldsamt överfall som utfördes på en intet ont anande underhållare medan han höll en show inför tusentals människor på den historiska Hollywood Bowl,” sa Colwell, en partner på Squire Patton Boggs.

“Tanken att [Lee] hade ett dödligt vapen på sig – ett som var en kopia av en pistol som hade en kniv – det är en våldsam misshandel.”

Polisen släppte ett foto av vapnet som bars av Isaiah Lee under attacken.
LAPD
Dave Chappelle.
Chappelle uppges vara upprörd över anklagelserna mot sin angripare.
Phillip Faraone/Getty Images för Netflix

Han tillade: “Underhållare i LA måste veta att detta är ett rättssystem som kommer att skydda dem. Det råder ingen tvekan om att när någon blir våldsamt överfallen av en annan i besittning av ett dödligt vapen så ska det anklagas för grovt brott.”

Gascóns kontor insisterade på fredagen att de inte skulle ha kunnat åtala Lee på grund av att videon av attacken inte visade honom vifta med kniven mot Chappelle.


Mer täckning om Dave Chappelle-attacken:


“Vårt kontor kunde inte heller anklaga Mr Lee för ett brott att bära ett dolt vapen. Att lämna in den avgiften är endast tillåten om bladet är låst i öppet läge. Det verkar inte som om Mr Lee öppnade kniven någon gång under den här incidenten, säger Greg Risling, talesman för LA County DA:s kontor, till The Post.

“Vi utvärderade möjligheten att lämna in andra åtal också, men fann att bevisen inte uppfyllde de lagstadgade kriterierna för något grovt brott. Alla ärenden om förseelser inom staden Los Angeles hänvisas till City Attorney’s Office för övervägande.

Videon visar fortfarande Isaiah Lee attackera Dave Chappelle på scenen.
Videon visar fortfarande Isaiah Lee attackera Dave Chappelle på scenen.
ellis kaplan

“Det skulle vara oetiskt att anklaga någon för grovt brott när de delar av stadgan inte är uppfyllda.”

DA:s kontor undersökte först fallet efter att Lee greps för misshandel med ett dödligt vapen – men slutade med att hänvisa det till LA City Attorney’s Office på torsdag, säger att den högprofilerade incidenten inte motiverade anklagelser om grovt brott.

Några timmar senare slog LA City Attorney Lee med fyra fall av förseelse, inklusive batteri, innehav av ett dödligt vapen med avsikt att anfalla, obehörig tillgång till scenområdet under ett framträdande och genomförande av en handling som försenar händelsen eller stör artist.

Chappelles advokat sa att han tror att det maximala straffet för de fyra fallen av förseelser är ett och ett halvt år i fängelse och böter på 4 000 dollar.

Under Lees utfrågning sa den anklagades offentliga försvarare att 23-åringen var en bra kandidat för “snabb avledning” – ett Kalifornien-program som tillåter berättigade åtalade att undvika att avtjäna fängelse om de fullföljer behandling eller någon form av utbildningsklass.

Colwell sa att de inte var överens och fördubblade att Lee var i “innehav av ett dödligt vapen.”

Advokaten avböjde att kommentera på frågan om hur Chappelle mådde fysiskt och mentalt efter den uppmärksammade attacken.

.
#Dave #Chappelle #upprörd #beväpnad #angripare #står #inte #inför #grovt #brott #advokat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *