Det är någons gissning vem som kommer att starta Game Three for the Capitals mellan Vitek Vanecek och Ilya Samsonov

Det är någons gissning vem som kommer att starta Game Three for the Capitals mellan Vitek Vanecek och Ilya Samsonov

Peter Laviolette kommer in i Capitals-Panthers första omgångsserie sa att han hoppades att hans Game One-startare skulle ta tag i tyglarnamen förblev realistiskt att båda målvakterna troligen skulle spela i serien.

Nu, efter Vitek Vanecek blev indragen i Game Two och Ilja Samsonov stoppade alla skott han mötte i den tredje perioden, Capitals har ett dilemma på sin hand.

Vilken målvakt ska starta spel tre?

Om det var upp till NBC Sports Washingtons Joe Beninati och Craig Laughlin, skulle Capitals huvudtränare Peter Laviolette vända sig till Samsonov och ge honom sin första start på lördag.

“Av den tredje perioden att döma kommer det att bli Ilya”, sa Beninati. “Jag tyckte att Samsonov var riktigt vass. Återigen, jag kommer hela tiden ner på att tränarstaben har mer förtroende för Vanecek och i en match som ikväll där det spiralerade ur kontroll fick man åka till Samsonov i den tredje perioden. Men han kommer att sitta där och spela riktigt bra i tredje och sitta där och säga “Varför inte jag för spel tre?”

“Jag har hört Laviolette säga att vi förmodligen kommer att använda båda målvakterna och jag skulle åka på Samsonov på lördag eftermiddag,” svarade Laughlin. “Det skulle vara mitt val. Jag menar, han är stor. Han såg väldigt fantastisk ut i den tredje perioden. Men återigen, spelet är ur spel, men han kom med några rejäla räddningar. Hans positionering var bra. De kastade allt utom diskbänken på honom och han såg väldigt bekväm ut. Det kommer att bli ett tufft beslut för Vitek eller Sammy att spela på hemmais. Att spela inför hemmafansen. Det ska bli intressant vem han väljer, men om jag var en gissande man så tror jag att Samsonov skulle få starten på lördag.

Samtidigt, inne i NBC Sports Washingtons studior, verkade analytikerna luta sig mot att ge Vanecek ytterligare ett spel. Brent Johnson, som spelade 12 år i NHL inklusive fyra säsonger med Capitals, trodde att Vanecek borde börja på lördag och att de flesta av Samsonovs stopp kom från omkretsen och utan press.

Al Koken sa att om Vanecek får starten kommer det att visa att han är den person som tränarstaben tror mest på – åtminstone just nu.

“Om det är Vitek Vanecek som får starten på lördag, även efter att ha blivit dragen ikväll, tror jag att det ger dig allt du behöver veta om vad tränarna tänker på vem killen de tror på – jag tror att Joe B till och med sa det några minuter sedan – har mest förtroende för”, sa Koken. “Och kanske du förtjänar att belöna honom för att han på ett förståeligt och berättigat sätt berömde honom för i första matchen och ge honom en chans att säga ‘vet du vad, vi gillade inte det tredje målet men vi gillade inte hur hela vårt lag spelade i framför dig efter de första 17 minuterna. Så låt oss ge dig en chans till att bevisa att det vi tycker om dig är korrekt.’”

När det gäller Peter Laviolette, gav huvudtränaren Samsonov äran för hans herkuliska insats i den tredje men verkade försämra hans prestation något.

“Jag trodde att han kom in och spelade bra för jag tycker inte att vi spelade särskilt bra alls i tredje”, sa Laviolette. “Jag trodde att han kom in och gjorde några räddningar. Han hade många skott utifrån. Han fick sätta några puckar. Det var bra. Var tvungen att göra ett par räddningar också.”

Samsonov stoppade alla 16 skott han mötte i matchen medan Vanecek gav upp 5 mål på 16 skott i match två. Genom fem perioder har Vanecek gett upp sju mål på 44 skott. Vaneceks totala siffror, även om det är en mycket liten urvalsstorlek, ser inte bra ut: 4,21 GAA och en 0,863 besparingsprocent. Moneypuck säger att Vanecek har slutat -3,1 mål sparade över förväntat (näst sämst i årets eftersäsong) medan Samsonov ligger på +1,9.

Vem skulle du starta i spel tre?


#Det #är #någons #gissning #vem #som #kommer #att #starta #Game #Capitals #mellan #Vitek #Vanecek #och #Ilya #Samsonov

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *