DIA:s största concourse-expansion öppnar snart - och Southwest Airlines har redan planer på att växa

DIA:s största concourse-expansion öppnar snart – och Southwest Airlines har redan planer på att växa

Southwest Airlines har förberett sig för att expandera stort på Denver International Airport – och nu har det mer än ett dussin nya portar att ta sig an.

Stads- och flygbolagstjänstemän klippte bandet torsdag eftermiddag på den största av flera utbyggnader pågår på DIA. Under den närmaste månaden eller så kommer Southwest att börja använda några av de 16 nya portarna som lagts till i östra änden av Concourse C som en del av en expansion som utökade 530 000 kvadratmeter utrymme, eller ungefär nio fotbollsplaner. Det har gjort anspråk på alla nya portar för framtida bruk.

Southwests totalt 40 portar kommer att möjliggöra betydande ny kapacitet under de kommande åren, som bygger på DIA:s status som flygbolagets största bas. Dess schema från Denver kommer att öka från nästan 230 dagliga avgångar nu till 250 under sommaren och 274 i oktober, sa talesmannen Dan Landson, men det finns en betydande potential utöver det.

“De senaste två och ett halvt åren har varit exceptionellt svåra för nästan alla, inklusive de av oss i flygbranschen”, sa Steve Sisneros, Southwests vicepresident för flygplatsfrågor, under torsdagens ceremoni. “Men en av de få ljuspunkterna över hela landet var just här i Denver. DEN blev snabbt vår största verksamhet mitt under pandemin när människor letade efter platser som erbjuder snabb och enkel tillgång till utomhusdestinationer.”

Flygplatsens VD Phil Washington sa att Southwest, DIA:s näst största flygbolag, siktar på att nå 400 dagliga avgångar så småningom – en nivå som fortfarande skulle följa United Airlines. Den tillväxten visar sannolikt en stor ökning av sydvästanslutningstrafiken, som nu står för cirka 30 % av sina passagerare genom DIA.

Concourse C:s luftiga, moderna expansion rymmer 20 portar, inklusive flera äldre portar som ersattes, tillsammans med nya koncessionsplatser och kontor på övre plan och stödyta för Southwests växande verksamhet. Det inkluderar en uteplats på ändlocket med eldgropar och utsikt över förklädet där pendlingsflygbolagen, som opererar från en ny markanläggning, kommer att parkera sina mindre jetplan.

Flygbolaget kommer att börja använda de nya portarna i juni, och planerna kräver att det lånar ut några av sina äldre C-portar till andra flygbolag tillfälligt eftersom DIA blandar flera av dem i år.

Sydväst arrenderade upp de nya portarna i början av 2020, kallade dibs på hela expansionen på dess concourse. Samtidigt tog United upp nästan två dussin nya portar som byggdes på hallen A och B.

AARon Ontiveroz, The Denver Post

Borgmästare Michael B. Hancock och DIA:s vd Phillip Washington leder en bandklippning under en ceremoni för att avslöja den nya C-hallen på Denver International Airport torsdagen den 5 maj 2022.

Denvers borgmästare Michael Hancock sa om flygplatsens dominerande flygbolag: “Även mitt i pandemin var de tydliga med oss ​​att Denver International Airport kommer att fortsätta att vara i fokus för deras tillväxt. De sa att det var pre-pandemin, och de bekräftade det… när vi tar oss igenom den här pandemin.”


#DIAs #största #concourseexpansion #öppnar #snart #och #Southwest #Airlines #har #redan #planer #på #att #växa

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *