Elon Musk förnekar påståendet att Trump "uppmuntrade" honom att köpa Twitter: "Detta är falskt"

Elon Musk förnekar påståendet att Trump “uppmuntrade” honom att köpa Twitter: “Detta är falskt”

Elon Musk förnekade skarpt ett påstående denna vecka från Truth Socials chef Devin Nunes om att tidigare president Donald Trump hade “uppmuntrade” honom att skaffa Twitter innan han nådde ett utköpsavtal med bolagets styrelse.

“Detta är falskt. Jag har inte haft någon kommunikation, direkt eller indirekt, med Trump, som offentligt har uttalat att han enbart kommer att vara på Truth Social.” Musk twittrade på fredag ​​som svar på en berättelse av The Post som detaljerade Nunes påståenden.

Nunes, VD för Trump Media & Technology Group, gjorde påståenden tidigare i veckan – och hävdade att Trump knuffade Musk att fortsätta ett övertagande trots att Truth Social och Twitter är konkurrenter.

“President Trump, i princip innan Elon Musk köpte den, sa faktiskt att han skulle gå och köpa den eftersom målet med vårt företag verkligen är att bygga en gemenskap där människor befinner sig i en familjevänlig och säker miljö”, sa Nunes under ett framträdande på Fox Business Network.

“Det är därför vi uppmuntrade Elon Musk att köpa den, eftersom någon måste ta sig an dessa tekniska tyranner,” tillade Nunes senare i intervjun. “Donald Trump ville se till att det amerikanska folket fick tillbaka sin röst och att internet var öppet och det är vad vi gör.”

Donald Trump säger att han inte har för avsikt att återvända till Twitter.
REUTERS

En talesman för Trump Media & Technology Group avböjde att kommentera Musks genmäle. På fredagseftermiddagen kämpade Nunes – som inte hade nämnt Trumps senaste offentliga kommentarer under veckans Fox Business-intervju – för att reda ut förvirringen.

“Alla som tittat på eller läst varje intervju @realDonaldTrump eller jag har gett de senaste veckorna vet vår position tydligt,” twittrade Nunes. “Det har inte funnits någon hemlighet eller något TYST, vi har varit väldigt högljudda och offentliga.”

Trump sa förra månaden att han inte har för avsikt att återvända till Twitter – där hans konto har varit permanent förbjudet sedan Capitol-upploppet den 6 januari – och att han skulle stanna kvar på Truth Social.

“Jag går inte på Twitter, jag kommer att stanna på Truth,” Trump sa till Fox News just då. “Jag hoppas Elon köper Twitter eftersom han kommer att göra förbättringar av det och han är en bra man, men jag kommer att stanna på Truth.”

Sanning Social
Elon Musk sa tidigare att Truth Social var ett “hemskt namn”.
SOPA Images/LightRocket via Gett

Musks förvärv av Twitter markerade ett bakslag för Truth Social, som har positionerat sig som ett alternativ till vanliga sociala medieplattformar och försökt locka konservativa försiktiga med Big Tech-censur.

Teslas vd har lovat att implementera ett förnyat fokus på yttrandefrihet på Twitter när hans övertagande är klart.

Musks ägande av Twitter har förvirrat några vänsterinriktade anställda och externa experter som har uttryckt rädsla för att hans yttrandefrihet betonar kommer att stärka extremhögern.

Devin Nunes
Devin Nunes sa att president Trump sa till Elon Musk att “gå och köpa” Twitter.
Getty bilder

Musk trasslade kort med Truth Social förra månaden – publicerade en skärmdump som visar att Trumps app ledde Apple App Stores mest nedladdade lista. Han stötte också på appens namn.

“Truth Social (hemskt namn) existerar för att Twitter censurerade det fria ordet”, twittrade Musk. “Borde heta Trumpet istället!”

Truth Social har haft det kämpigt sedan den mjuka lanseringen i App Store i februari. Vissa användare kunde inte komma åt appen eller har fastnat på en lång väntelista.

Aktierna i Digital World Acquisition Corp., SPAC som är redo att offentliggöra Truth Social, har fallit med cirka 18 % sedan Musk först avslöjade sin andel på Twitter.

.
#Elon #Musk #förnekar #påståendet #att #Trump #uppmuntrade #honom #att #köpa #Twitter #Detta #är #falskt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *