En familj av YouTubers som sprang maraton med en 6-åring får motreaktioner

En familj av YouTubers som sprang maraton med en 6-åring får motreaktioner

Bilder på en sexåring som genomför ett maraton i Cincinnati-området har väckt motreaktioner mot barnets föräldrar och företaget som sponsrade loppet efter att de publicerats på föräldrarnas sociala medier.

Kami och Ben Crawford, som driver konton på Instagram och YouTube som dokumenterar familjens utomhusaktiviteter, lade upp bilderna på söndagen där deras familj sprang Flying Pig-marathonet tillsammans. Dessa inlägg drog snabbt hundratals kommentarer som uttryckte oro för barnets hälsa och säkerhet.

“En sexåring förstår inte vad att omfamna elände är,” Kara Goucher, en tvåfaldig olympisk långdistanslöpare, twittrade. “En sexåring som ‘kämpar fysiskt’ inser inte att de har rätt att sluta och borde.”

The Crawfords svarade inte omedelbart på frågor som skickades via e-post.

The Crawfords, föräldrar till sex i åldrarna 6 till 20, postar rutinmässigt videor till sina mer än 12 000 Instagram-följare och nästan 50 000 YouTube-prenumeranter där de berättar om sina liv med sina barn, som deltar i ambitiösa löp- och vandringsresor inklusive vandring i Appalacherna spår.

Familjefokuserade sociala mediekanaler har varit populära i mer än ett decennium, och har ofta underblåst kritik av föräldrar och omsorg om barn. Vissa familjevideor har visat små barn i känslomässigt plågsamma situationer, ibland sporrande myndigheternas åtgärder.

En talesperson för YouTube sa att Crawfords tidigare videor om deras 6-åriga träning för Cincinnati maraton inte bröt mot någon av dess regler.

Crawfords maratoninlägg började först få uppmärksamhet under dagarna efter maraton, särskilt kring ett Instagram-inlägg som sa att deras son “kämpade fysiskt och ville ta en paus och sitta var tredje minut.” The Crawfords skrev att de lovade Pringles om deras son “fortsätter i rörelse” efter 7 timmar. Enligt Crawfords Instagram-inlägg tog familjen 8 timmar och 35 minuter på sig att avsluta loppet med sitt yngsta barn. De sa i Instagram-kommentarer att de planerar att släppa bilder från loppet på sin YouTube-kanal.

Crawfords har sedan dess försvarat sitt beslut att springa med sitt barn och skrev i ett Instagram-inlägg på onsdagen att de tillät honom att springa hela maraton “efter att ha bett om att få gå med oss.”

“Vi frågade honom flera gånger om han ville sluta och han var VÄLDIGT tydlig med att hans preferens var att fortsätta”, står det i inlägget. “Vi såg inga tecken på värmeutmattning eller uttorkning och hedrade hans begäran om att fortsätta.”

Även om fysisk aktivitet uppmuntras i alla åldrar, sa en artikel från 2003 i Clinical Journal of Sport Medicine att barn ska inte springa långdistans eftersom de inte är fullt fysiskt utvecklade. Forskning publicerad i National Library of Medicine 2010 föreslår att barn som springer långa sträckor kan ha större risk för skador.

Organisationen bakom maratonloppet, Pig Works, utfärdade ett uttalande som kallade undantaget för Crawfords “inte det bästa tillvägagångssättet.”

Iris Simpson Bush, president för Pig Works, skrev i ett e-postmeddelande att det var hennes beslut att låta hela Crawford-familjen delta, inklusive att göra ett undantag för 6-åringen. Evenemanget är för vuxna från 18 år och uppåt, och i framtiden sa Bush att åldersgränsen skulle tillämpas strikt.

“Det här beslutet togs inte lättvindigt eftersom fadern var fast besluten att göra loppet med sitt unga barn oavsett”, skrev Bush. “De hade gjort det som banditer under tidigare år innan vi hade någon kunskap och vi visste att han sannolikt skulle göra det igen.”

Termen “banditer” används för att beskriva personer som går med i officiella lopp utan att registrera sig. I ett Facebook-inlägg på söndagen, Ben Crawford skrev att de flesta av hans barn har sprungit ett maratonlopp för minderåriga med hjälp av tävlingsarrangörer, närmare bestämt Bush. Ett år skrev Crawford att hans dotter, då 6, besökte en läkare innan ett lopp. I år skrev Crawford i samma Facebook-inlägg att Bush “sa att han inte skulle oroa sig för doktorns besök eftersom vi verkade ‘förberedda’.”

En talesperson för Pig Works sa att Crawfords Facebook-inlägg om Bush är “felaktiga”.

Motreaktionen är inte första gången som videor från Crawfords har blivit föremål för granskning. I en video från 2018, medan Crawfords var på Appalacherna, sa Ben och Kami att agenter för barnskyddstjänster väntade på dem när de lämnade leden under en snöstorm. Efter att ha pratat med barnen vidtog CPS inga åtgärder mot familjen Crawford.

“På sätt och vis är det här vår värsta mardrömsrädsla, statlig intervention med att ta bort dina barn och tappa kontrollen”, sa Ben i videon.

Goucher berättade för NBC News att hon står fast vid sin tweet men är orolig över den motreaktion som Crawfords får, eftersom hon tror att de är kärleksfulla föräldrar.

“Jag kommer inte att ändra mig,” sa Goucher om små barn som är olämpliga att springa maraton. Hon sa att hon stöder familjer som springer tillsammans, men önskar att de hade sprungit en mil istället för 26,2 mil. I en uppföljande tweet skrev Goucher: “Jag ifrågasätter inte motivation eller säger att det är dåligt föräldraskap. Men som olympisk idrottare lovar jag dig att det här inte är bra för barnet.”


#familj #YouTubers #som #sprang #maraton #med #6åring #får #motreaktioner

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *