Feral: Apple Silicon öppnar för "spännande möjligheter" för Mac Gamings framtid

Feral: Apple Silicon öppnar för “spännande möjligheter” för Mac Gamings framtid

Feral Interactive har porterat spel till Mac sedan 1996, vilket ger den ett rykte för extremt trogna PC- och konsolkonverteringar av hög kvalitet. Med Apples övergång från Intel-processorer till Apple-kisel över hela Mac-serien nu nästan klar, MacRumors frågade utgivaren och utvecklaren hur de tror att Mac-spellandskapet har förändrats under de mellanliggande åren och vart det kan vara på väg.


“Förändringarna har varit cykliska, men att ta in spel till Mac-plattformen under den tiden har haft sina utmaningar”, medger Feral. “Apples övergång från PPC till Intel, 32-bitars till 64-bitars och senast Intel till Apples kisel – allt detta krävde övergångsperioder och betydande arbete, men i varje fall underlättade de en situation där bättre spel kunde tas fram till Mac. Det som har förblivit konstant är att det finns en gemenskap av Mac-användare som vill spela spel på sina datorer. Det finns en publik för bra spel som är väl optimerade för plattformen.”

Det betyder inte att Mac-spelare inte har känt sig ständigt frustrerade över Apples skenbara ointresse för Mac som en spelkapabel maskin. Som många Mac-spelfantaster kommer att veta har Apple historiskt försämrat Macens grafikkraft genom att använda integrerad Intel-grafik och designade för mobila GPU:er i sina bärbara datorer och allt-i-ett-datorer. Av denna anledning säger Feral att förutom deras intresse för ett spel, licensförhandlingar och den bevisade framgången för en given IP, är den andra stora variabeln som det alltid har behövt beakta när man porterar en trippel-A-titel hur krävande ett spel är. – och om en Mac klarar av det.

“Innan [Apple silicon], nästan alla de mest populära Apple-datorerna, särskilt deras bärbara datorer på ingångsnivå, använde Intel Integrated Graphics. Det var ett problem. Vi var tvungna att spendera en stor del av de utökade utvecklingscyklerna för att optimera spel för att se till att de fungerade så bra som möjligt på enheter som inte var avsedda eller designade för spel, säger Feral.

AIien isolering

Alien: Isolering

“Problemet är att AAA-spel ofta tänjer på gränserna för hårdvara, och vi måste vara säkra på att vi kan få ett spel att fungera bra på ett brett utbud av maskiner, som ofta sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Men den nuvarande övergången till Apple silicon öppnar upp för några spännande möjligheter. Jämfört med den tidigare generationen av Intel-baserade Mac-datorer erbjuder den ett stort steg upp i kraft och för spel som leder till bättre prestanda och förbättrad grafisk trohet.”

“Detta ger oss en större grad av frihet att titta på mer krävande spel, eftersom vi har större tilltro till att de kan fås att fungera bra på ett brett utbud av Mac-datorer inklusive bärbara datorer på nybörjarnivå, som representerar en stor del av den potentiella publiken .”

Det har inte bara varit hårdvara som Feral har haft att kämpa med – Apples skiftande mjukvarustandarder har också varit en utmaning att övervinna. Under 2018, till exempel, avfärdade Apple OpenGL och OpenCL och uppmuntrade spelutvecklare att gå över till Metal, som presenteras som ett plattformsoptimerat API för att utveckla grafikintensiv programvara.

totalt krig

Total War: Rome remastrad

“När Apple tillkännagav Metal för macOS, föll dess implementering av OpenGL redan långt ifrån DirectX när det gäller prestanda och saknade många av de funktioner som behövs för spel,” säger Feral. “Men Metal är ett stort steg framåt, helt enkelt genom att vara ett presterande grafik-API.”

“Vi började arbeta samma dag som Apple tillkännagav Metal för Mac, och gav mycket feedback och funktionsförfrågningar till Apple, varav mycket, till deras förtjänst, de agerade på.” Feral fortsatte med att släppa sitt första Metal-spel i början av 2017 och uppdaterade ett antal av sina äldre spel för att använda Metal istället för OpenGL. “Fördelarna med att göra det var att det gjorde det möjligt för dem att köras på de senaste Mac-datorerna, och i många fall medförde det stora prestandaförbättringar”, säger utgivaren.

Feral har redan släppt två inbyggda Apple silikonspel (Total War: Rome remastrad och Total War: Warhammer III), och även om utvecklingen exklusivt för Apples kisel kommer att bero på spelarbasen, de specifika spelkraven och stöd från tredjepartsmellanprogram, säger Feral att kombinationen av Apples kiselkraft och ett modernt grafik-API i Metal har förbättrat situationen. enormt.”

vild krigshammare

Total War: Warhammer III

Feral lovar att de kommer att fortsätta att stödja Intel Macs “så länge det är både tekniskt genomförbart och kommersiellt gångbart.” Men även om det förstår vikten av att fortsätta att stödja ägare av äldre maskiner, “med allt mer krävande spel börjar vi redan se slutet på stödet för Mac-datorer med Intel-processorer.”

Ett exempel: Tidigare i veckan släpptes Feral Total War: Warhammer III för Endast Apple silikon Mac. Som återspegling av dess acceptans av det gradvisa bortfallet av Intel-drivna Mac-datorer som spelplattformar, erkände Feral att “Tyvärr, under tester, fanns det allvarliga prestanda- och stabilitetsproblem på Intel Mac-datorer med integrerade Intel GPU:er. Detta betyder att vi inte kan stödja dem för det här spelet, och kommer inte att kunna lägga till stöd för dem i framtiden.”

När det gäller utsikterna för Apples kisel-Mac och framtiden för Mac-spel mer generellt, är Feral hausse. “Vi är entusiastiska över dess förnyade kapacitet som spelplattform. Vi har för avsikt att fortsätta fokusera på att ta bra spel till plattformen, få dem att fungera så bra som möjligt och stödja dem under lång tid.”

.
#Feral #Apple #Silicon #öppnar #för #spännande #möjligheter #för #Mac #Gamings #framtid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *