Google höjer lönerna, förnyar personalrecensioner, visar dokument

Google höjer lönerna, förnyar personalrecensioner, visar dokument

Sundar Pichai, Googles vd

David Paul Morris | Bloomberg | Getty bilder

Google håller på att se över sin prestationsutvärderingsprocess och genomföra förändringar som kommer att resultera i höjda löner, eftersom företaget försöker lätta på spänningar mellan anställda och ledarskap i frågan om ersättning.

Från och med den här veckan använder Google en ny process för prestandarecensioner som kallas GRAD, som står för Google Recensioner och utveckling. Det är en del av ett försök att effektivisera utvärderingsprocessen, begränsa granskningar till en gång per år, istället för två gånger, och lägga mer ansvar i händerna på chefer snarare än att förlita sig mycket på inbördes utvärderingar, enligt interna dokument som granskats av CNBC.

“Under denna nya process förväntar vi oss att majoriteten av Googlers kommer att modelleras för högre lön än de skulle under det gamla Perf-systemet och att det totala beloppet som betalas kommer att öka också”, står det i ett av dokumenten.

Google Search-chefen Prabhakar Raghavan upprepade den punkten vid ett möte med företagets rådhus på fredagen, enligt två personer med kännedom om saken som bad att inte bli namngivna eftersom informationen är konfidentiell.

En talesperson för Google sa i ett mejl att företaget inte har “inget annat att dela”.

Anställdas lön har varit ett känsligt ämne hos Google. I den årliga “Googlegeist”-undersökningvilken vd Sundar Pichai anser att en nyckelindikator på medarbetarnas tillfredsställelse, gav personalen Google särskilt dåliga betyg på hur ersättning kan jämföras med att betala för liknande jobb på andra företag. Anställda sänkte också sina betyg på processen för prestationsrecensioner och möjligheter till karriärtillväxt.

Resultaten av undersökningen cirkulerades i mars och underströk de utmaningar som Google står inför “Stor resignation”, med arbetare som lämnar sina jobb i rekordfart och teknikföretag som ropar efter talang

Googles anställda har uttryckt sin oro till ledningen direkt, inte bara i den årliga undersökningen. En bränna möte med alla händer i december svarade Frank Wagner, Googles vicepresident för kompensation, på frågor om huruvida företaget skulle ge en löneökning för att möta den skyhöga inflationen, särskilt som Googles intäkter hade boomat under pandemin och aktiekursen slog rekord i november.

Wagner sa att Google inte skulle genomföra en generell höjning för att matcha inflationen även om chefer hade fått lön gupp.

Google gör nu grundläggande förändringar i hur arbetare betalas och befordras. Som en del av det nya GRAD-systemet kommer befordringar i första hand att bestämmas av ledningen i motsats till ett konsortium av chefer och kamrater. Anställda kan dock fortfarande begära befordran två gånger om året, visar dokument.

Hur man blir befordrad

Företaget avstår också från sin långvariga praxis med långa kampanjpaket, som var långa former som anställda behövde fylla i, inklusive recensioner från chefer och kollegor. Chefer kommer att fatta befordransbeslut som en grupp istället för att anställda måste be om dem separat.

Google sa i mars skulle det försöka göra ändringar i sin långvariga “perf”-process, som har replikerats hos andra företag i branschen. Informationen tidigare rapporterat några av detaljerna i prestationsgranskningsförändringarna.

Som en del av det nya systemet kommer Google-anställda att få ett nytt verktyg för att sätta förväntningar på mål, eller mål och nyckelresultat (OKR) som de kallas, sa en intern notis. Anställda kommer också att få “regelbundna incheckningar” med sina chefer varje kvartal för att diskutera karriärutveckling bland annat, sägs det i dokumenten. centralt klagomål bland arbetare.

För personalbetyg introducerar Google en ny skala med fem olika nivåer.

De flesta anställda kommer att vara i mitten, vilket “reflekterar den betydande inverkan de gör.” De två betygen under mitten är “Moderate Impact” och “Not enough Impact” och de två ovanstående är “Outstanding Impact” och “Transformative Impact” för dem som “presterar över eller under den höga standarden.”

Det finns också ett nytt befordranssystem. I den kommer en anställds chef att fylla i ett formulär som bedömer om personen har visat den kompetens som krävs för höjning.

“Googlere förväntas inte redan utföra nästa nivå arbete för att visa att de är kapabla till nästa nivå framgång,” sa ett dokument. Det kommer dock att behöva finnas ett affärsbehov för marknadsföringen.

“Googlere kommer sedan att övervägas för kampanjer om de visar signaler för framgång på den arbetsnivån”, sa företaget.

KOLLA PÅ: Jim Cramer förklarar varför “Den stora befrielsen” är ett mer passande namn för den stora avgången

.
#Google #höjer #lönerna #förnyar #personalrecensioner #visar #dokument

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *