Hy-Vee tillkännager ytterligare en omgång av uppsägningar, totalt 415 positioner eliminerade sedan mars

Hy-Vee tillkännager ytterligare en omgång av uppsägningar, totalt 415 positioner eliminerade sedan mars

GÖR VÄXEN. JAMES: FÖRETAGET CEDIT EKONOMISKA UTMANINGAR OCH DETALJHANDELSINDUSTRIN, SOM INFLATION, PROBLEMKEDJAN OCH FLER 500 FÖRETAGSANSTÄLLDA OM OM ATT FLYTTA FRÅN SINA FÖRETAGSPOSTER TILL ÅTERFÖRSÄLJNING. HY-VEE GÖRDE EN SMILIAR FLYTT FÖR EN MÅNAD SEDAN, UPPSÄGDE FRAMSTÄLLNINGAR ÄN ANSTÄLLDA, MEN ERBJUDDE DEM OCKSÅ 100 ÅTERFÖRSÄLJNINGSJOBB. FÖRETAGET GJORDE IDAG” ETT MEDDELANDE I DENNA ANNONS, SOM LÄSER SOM EN TIDNINGSBERÄTTELSE, I MINST TVÅ IOWA TIDNINGAR. HY-VEE SÄGER ATT DET MÅSTE VARA SÅ SMART SOM MÖJLIGT, DET INNEBÄR ATT FLYTTA MÅNGA AV DESS FÖRETAGSLEDARE TILL BUTIKER FÖR ATT TJÄNTA SINA KUNDER. ETT MEMO SOM OCKSÅ ERHÅLLS AV KCCI VISAR FÖRETAGSANSTÄLLDA SOM TA ARBETE UTANFÖR CENTRALA IOWA KOMMER ATT ERBJUDAS INCITAMENT OCH FLYTTNINGSKOSTNADER. FÖRETAGET PAUSAR OCKSÅ NÅGRA AV SINA PLANERADE BYGGPROJEKT, INKLUSIVE EN WAREEHO I CUMMING, IOWA. HY-VEE SÄGER DET, OCH ANDRA PROJEKT, KOMMER ATT ÅTERUPPSTAS SENARE, OCH DET UTVÄRDERAR ANDRA LANDSTYCKEN DET ÄGER FÖR ATT AVSTÄLLA OM DE STÅR I ANSLUTNING MED SIN TILLVÄXT PLS. TILL KUNDER PÅ VIKTIGA ARTIKLAR. DET SÄGER MER ÄN 70 % AV MÄNNISKA UPPGIVER MINDRE PÅ GRUND AV INFLATION. PÅ FRÅGAS OM DE 500 PELEOPEN KOMMER ATT MISSA SINA JOBB OM DE INTE TAGER EN RETAIL JO AB,

Hy-Vee tillkännager ytterligare en omgång av uppsägningar, totalt 415 positioner eliminerade sedan mars

West Des Moines-baserade Hy-Vee tillkännagav på fredagen ytterligare en omgång av uppsägningar. Företagstjänstemän bekräftade att 57 tjänster eliminerades på företagskontor, inklusive anställda från IT, teknik, utrustning, fastigheter och konstruktion. Dessa ytterligare uppsägningar ger det totala antalet mer än 415 tjänster reducerat. Företaget sa att alla anställda som var involverade i den senaste uppsägningsrundan erbjöds detaljhandelstjänster och kommer att få 30 dagars lön och förmåner. “Dagens tillkännagivande, kombinerat med andra personalövergångar som har skett på våra företagskontor under de senaste veckorna, har minskat vår företagskontorspersonal med totalt mer än 415 tjänster. Dessa övergångar har kommit i form av att anställda har gått över till ledande befattningar inom detaljhandeln, gått i förtidspension eller frivilligt lämnat företaget för att söka andra möjligheter, säger företaget i ett pressmeddelande. “Vi känner oss övertygade om att dessa förändringar kommer att hjälpa oss att vara bättre förberedda på de potentiella ekonomiska svårigheterna som kommer.” Förra veckan sa företaget att det hade bett 500 företagsanställda att ta detaljhandelspositioner. I mars gjorde det ett liknande steg och bad mer än 100 anställda att göra detsamma. Företaget sa att det står inför en rad ekonomiska hinder, “från stigande inflation och ökande bränslekostnader, till störningar i leveranskedjan och mer.” KCCI Breaking News and Weather App och KCCI 8 News för uppdateringar om denna utvecklingshistoria.Relaterat:

West Des Moines-baserade Hy-Vee meddelade på fredagen ytterligare en omgång av uppsägningar.

Företagstjänstemän bekräftade att 57 tjänster eliminerades på företagskontor, inklusive anställda från IT, teknik, utrustning, fastigheter och konstruktion. Dessa ytterligare uppsägningar bringar totalen till mer än 415 tjänster reducerade.

Företaget sa att alla anställda som var involverade i den senaste uppsägningsrundan erbjöds detaljhandelstjänster och kommer att få 30 dagars lön och förmåner.

“Dagens tillkännagivande, i kombination med andra personalövergångar som har skett på våra företagskontor under de senaste veckorna, har minskat vår företagskontorspersonal med totalt mer än 415 tjänster. Dessa övergångar har kommit i form av att anställda har gått över till ledande befattningar inom detaljhandeln, gått i förtidspension eller frivilligt lämnat företaget för att söka andra möjligheter, säger företaget i ett pressmeddelande. “Vi känner oss övertygade om att dessa förändringar kommer att hjälpa oss att vara bättre förberedda för de potentiella ekonomiska svårigheter som kommer.”

Förra veckan sa företaget att det hade bett 500 företagsanställda att ta detaljhandelspositioner. I mars, det gjorde ett liknande dragoch ber mer än 100 anställda att göra detsamma.

Företaget sa att det står inför en rad ekonomiska hinder“från stigande inflation och ökande bränslekostnader, till störningar i leveranskedjan och mer.”

Kolla KCCI Breaking News and Weather-appen och KCCI 8 News för uppdateringar om denna utvecklingshistoria.

Relaterad:

.
#HyVee #tillkännager #ytterligare #omgång #uppsägningar #totalt #positioner #eliminerade #sedan #mars

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *