Ingen åtgärd krävs för att ta emot pengar från TurboTax-avräkning

Ingen åtgärd krävs för att ta emot pengar från TurboTax-avräkning

Berättigade kunder kommer automatiskt att få meddelanden och checkar med posten.

Generaladvokater för alla 50 delstater och District of Columbia tillkännagav den 3 maj att de hade nått en uppgörelse på 141 miljoner dollar med Intuit, skaparen av TurboTax, på grund av vilseledande metoder angående dess kostnadsfria skatteregistreringstjänster.

Enligt förlikningen lurade TurboTax kunder att betala för sin premiumskattetjänst efter att ha lockat in dem med sin “freemium”-tjänst. TurboTax berättade inte för kunderna att de inte var berättigade till “freemium”-tjänsten förrän de slutfört mycket av skatteanmälan, hävdar förlikningen. Vid den tidpunkten skulle programmet omdirigera kunder till premiumtjänsten, även de som fortfarande var berättigade till en annan gratistjänst på TurboTax webbplats, enligt förlikningen.

Förlikningen kräver att TurboTax återbetalar miljontals kunder som påverkades av dess marknadsföringsmetoder. Det får människor att söka på nätet efter information om förlikningen och hur de kan göra ett krav.

FRÅGAN

Måste personer som kvalificerar sig lämna in ett krav för att få pengar från TurboTax-uppgörelsen?

KÄLLORNA

SVARET

Nej, personer som kvalificerar sig behöver inte lämna in ett krav för att få pengar från TurboTax-uppgörelsen. Berättigade kunder bör få checkar med posten.

VAD VI HITTADE

Som en del av sin uppgörelse med alla 50 delstater och District of Columbia, är TurboTax skyldig att betala kvalificerade kunder cirka 30 USD för varje år de blev lurade att betala för att lämna in sin federala skattedeklaration, Kansliet för New York justitieminister Letita James sa. Kvalificerade kunder kommer automatiskt att få checkar och meddelanden med posten.

De villkoren för förlikningen kräva att TurboTax betalar 141 miljoner USD i ersättning till kunder som fick veta att de var tvungna att betala för att anmäla sig trots att de kvalificerade sig för den version av TurboTax som erbjuds genom IRS Free File-programmet, som företaget erbjöd vid den tiden. Alla som tjänar mindre än $73 000 per år är berättigade till gratis inlämning IRS gratis fil. Berättigade kunder måste ha använt TurboTax för att lämna in skatteåren 2016, 2017 eller 2018. Ett “skatteår” är det år som omfattas av en persons skatteanmälan, vanligtvis kalenderåret innan deklarationen lämnas in.

De Maryland justitieminister Brian Froshs kontor förtydligas i ett pressmeddelande att kunderna inte behöver göra något för att få sina betalningar. Berättigade kunder kommer automatiskt att få meddelanden och checkar per post – även om han inte sa när kunderna skulle börja ta emot dem.

En förlikningswebbplats där konsumenter kan kontrollera sin behörighet har inte upprättats. I förlikningen föreskrivs att de inblandade parterna ska skapa en sådan webbplats.

Förlikningen hävdar att TurboTax erbjöd en kommersiell produkt som heter “TurboTax Free Edition” och marknadsförde aggressivt denna “freemium”-tjänst trots att den bara var gratis för ungefär en tredjedel av skattebetalarna. Sedan, efter att kunderna redan hade spenderat mycket tid och lämnat in omfattande mängder information, skulle TurboTax informera dem om att de inte var berättigade till “freemium”-tjänsten, hävdar förlikningen. TurboTax skulle sedan hänvisa kunder, inklusive Free File-berättigade kunder, till sin premiumtjänst utan att först ange att det fanns ett kostnadsfritt alternativ.

TurboTax krävs också enligt förlikningen för att ändra dessa marknadsföringsmetoder.

Förlikningen hävdar också att Intuit gömde sin IRS Free File-tjänst från sökmotorer. Fram till juli 2021 var TurboTax en del av IRS Free File Alliance, ett program där skatteförberedare tillhandahåller ett helt gratis arkiveringsalternativ för att hindra IRS från att komma in på själva skatteregistreringsmarknaden.

Så många som 70% av amerikanerna kvalificerar sig för att ansöka under IRS Free File, även om data visar att den är underutnyttjad. Enligt a 2019 IRS pressmeddelande, färre än 2,5 miljoner skattebetalare – mindre än 2 % – använde IRS Free File under 2018, med tiotals miljoner skattebetalare som var berättigade till Free File istället för att köpa programvara eller tjänster för skatteregistrering. IRS identifierade en brist på marknadsföringsbudget och en förvirrande webbplats bland orsakerna till att den inte användes.

Attorneys General sa att de började sin utredning av TurboTax efter en 2019 rapport av ProPublica, som dokumenterade TurboTax ansträngningar för att få kunder berättigade till gratistjänster att betala för skatteanmälan. De Federal Trade Commission (FTC) stämde Intuit för samma metoder i mars.

Intuit svarade på förlikningen i en pressmeddelande från den 4 maj. I den sa företaget att det “erkände inga fel” som en del av avtalet och gick med på att betala förlikningen “för att lägga den här saken bakom sig.”

Företaget sa också att FTC:s rättegång mot det pågår.

“Vi tror att denna uppgörelse med statens åklagare och District of Columbia också tar upp frågorna i kärnan av FTC-tvisterna, vilket gör den rättegången helt onödig”, säger Kerry McLean, Intuits vicepresident och chefsjurist i pressmeddelandet. “Icke desto mindre är vi fullt beredda att föra en rättsprocess med FTC för att bevisa meriterna i vårt fall,” tillade McLean.

I pressmeddelandet sa Intuit att de levererade över 17 miljoner gratis skatteanmälningar förra skattesäsongen, vilket de sa var det mest i branschen och “flera gånger fler än IRS Free File-programmet.”

Mer från VERIFY: Ja, du kan lämna in dina skatter gratis

De KONTROLLERA teamet arbetar för att skilja fakta från fiktion så att du kan förstå vad som är sant och falskt. Vänligen överväg att prenumerera på vår dagliga nyhetsbrev, textaviseringar och vår YouTube kanal. Du kan också följa oss på snapchat, Twitter, Instagram, Facebook och Tick ​​tack. Lär dig mer »

Följ oss

Vill du ha något VERIFIERAT?

Sms: 202-410-8808


#Ingen #åtgärd #krävs #för #att #emot #pengar #från #TurboTaxavräkning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *