Machado bär SD -- igen -- med 2 timmar

Machado bär SD — igen — med 2 timmar

SAN DIEGO – I de tidiga stadierna av den här säsongen behövde Padres Manny Machado kanske mer än de någonsin har gjort. De är utan Fernando Tatis Jr. Resten av deras anfall är kämpigt och kortfattat. Det var upp till Machado att leverera.

Och har Machado någonsin levererat.

Den slö tredje baseman gick in i spelet torsdag kväll och ledde redan Majors med 2,3 vinner ovan ersättare, kanske sportens bästa spelare under säsongens första månad. Sedan gav han hela Padres anfall i deras serieöppnare mot Marlins, och lanserade två utan tvekan solo hemmarunningar i seger med 2-1 på Petco Park.

“Han är en jävla stud, man,” sa Padres högerhänt Nick Martinez, som kastade sju innings av en-kör boll. “Han är ett hot varje gång han kliver upp till tallriken. Och det han gör i försvaret är också riktigt speciellt.”

Ingen vinner MVP-priser i maj, förstås. Men just nu skulle det vara svårt att argumentera med Machados status som National Leagues tidiga favorit. Enligt både Baseball Reference och FanGraphs leder han Majors i WAR. Machado har en absurd snedstreck på .374/.447/.657, medan du spelar Gold Glove-kaliber försvar på tredje bas.

Och han gör allt när Padres behövde honom som mest. Luke Voit och Wil Myers har anslutit till Tatis på skadelistan. Bortsett från Eric Hosmer, som har varit lika utmärkt, har resten av San Diego-uppställningen kämpat. Och ändå har Padres gjort precis tillräckligt offensivt för att bära laget för ett rekord på 17-9, en halv match bakom Dodgers i NL West.

“killar är inte ens på 100%, killar är inte rulla på offensiv – det är farligt,” sade Machado. “När allt klickar … kommer det att bli farligt, för vi vinner sådana här bollmatcher.”

På torsdagskvällen var Padres utan manager Bob Melvin, som hade att göra med en icke-COVID-relaterad sjukdom och tittade från klubbhuset. Bänktränaren Ryan Christenson tog tyglarna i Melvins ställe.

Spelet följde ändå ett bekant manus. Det var bara det senaste exemplet på Machados offensiva inverkan på ett lag som annars är beroende av sin pitching och försvar. Padres fick en lysande prestation från Martinez, som kanske befäster sin plats i en fullsatt startrotation. Han tillät bara fyra träffar och en promenad, vilket gjorde karriären hög med sju innings.

Machado gav hela Martinez stöd. Han satte Padres överst i den första omgången, demolerade en hängande reglage från Marlins starter Jesús Luzardo 408 fot till direkt mitt. Tre innings senare var Machados andra homer ett riktigt extraordinärt slag. Luzardo slog det inre hörnet med en snabbboll på 98 mph. Machado lyckades vända på den och skickade den 424 fot in i det andra däcket i vänstra fältet.

Efteråt fick Machado frågan om han letade efter en snabbboll i den situationen. Fyndigt svarade han: ”Jag tänker inte ge dig mina hemligheter. … Då kommer det andra laget att gå ut och veta hur de ska pitcha mig.”

Men egentligen, skulle det göra stor skillnad just nu? Machado slår nästan vad som helst någon kastar honom. Han slår hastighet och snurr. Han slår upp i zonen och ner i zonen. (Och när det inte är i zonen, lägger han upp, vilket framgår av hans 11,4% promenadfrekvens, en karriär som är hög.)

Torsdag kväll markerade Machados nionde multi-homer-match i karriären på Petco Park, den mest i stadions historia. Sannerligen, hans homer tenderar att komma i grupper. Han är inlåst just nu, och han vet vad han ska göra under de heta streakerna.

“Du bara rider på vågen,” sa Machado, alltid en passande metafor med tanke på staden han spelar i. “Jag har lärt mig att bara rida på den. Ta vad spelet ger dig, för precis som det ger dig, kommer det att ta det ifrån dig vid ett tillfälle. Du lär dig att kontrollera det, håll dig med samma rutin varje dag.”

Fråga runt, och det är vad hans lagkamrater uppskattar mest med Machado. Han lägger upp siffrorna, för han lägger ner sitt arbete. Vissa nätter vinner han matcher genom att slå dundrande homeruns. Andra nätter påverkar han spel med smart baserunning eller smart försvar.

I Pittsburgh förra helgen förtjänade Machado sig själv en stulen bas med ett berusande spel efter att han blivit utplockad. Han svängde aldrig så lite in i den första basemans kastbana, och bollen karomerade av honom och in på vänster fält. En natt senare tog han en avgörande barhandsscoop-and-cast perfekt – ett sällsynt exempel på att Machado snabbade upp sin typiskt metodiska interna klocka.

“Han får spelet att se så enkelt ut,” sa Christenson. “Det är det uppenbarligen inte. Det faktum att han går ut och gör det han gör varje dag, ger dig fantastiska slagträn hela tiden, gör fantastiska spel – han är bara en fantastisk spelare.

.
#Machado #bär #igen #med #timmar

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *