1240488269

Mercedes-förare försiktigt optimistiska på Miami GP-uppgraderingar medan Hamilton hyllar “Super Bowl”-liknande uppbyggnad | Formel 1®

Mercedes har tagit med en rad uppgraderingar till det inledande Miami Grand Prix, som George Russell och Lewis Hamilton hoppas ska bidra till att förbättra deras förmögenheter efter en svår start på kampanjen 2022.

De regerande världsmästarna har misslyckats med att kämpa för segrar i någon av de fyra inledande tävlingarna av säsongen, där W13 lider av tumlare mer än de flesta av sina rivaler – med Mercedes en besvikelse trea i konstruktörsmästerskap.

GALLERI: Se speciella Miami Grand Prix-hjälmdesigner från Norris, Zhou, Verstappen och mer

Men efter att ha utfört betydande arbete i vindtunneln och CFD, har teamet tagit med en ny bakvinge med låg dragkraft, reviderad framvinge och ny balkvinge – en trio av delar som har varit på gång i flera veckor – till Miami.

“Vi har definitivt några saker att prova i helgen,” sa Russell. “Jag tror inte att det kommer att bli silverkulan men det kommer definitivt att ge oss en mycket bättre indikation på riktningen vi måste ta i framtida händelser.

“Jag tror att de senaste veckorna och månaderna sedan dag ett verkligen har varit avgörande för att förstå problemet och utveckla verktygen för att kunna hitta lösningar. Jag tror att vi äntligen kommer till en punkt där vi känner oss övertygade om att vi i kommande lopp kanske kan lösa det. Men vi får vänta och se.”


Russell kör i FP1 för Miami Grand Prix 2022

Hamilton, som ligger efter Russell med 21 poäng i förarnas ställning, tillade: “Du kan förvänta dig att vi kommer att ge allt och göra vårt bästa. Det har pågått enormt mycket arbete i bakgrunden, alla jobbar så hårt de kan.

LÄS MER: Varför Miamis häpnadsväckande uppbyggnad har väckt förarnas aptit inför sitt första Grand Prix någonsin

“Du kan se att vi till exempel har fått en ny bakvinge så jag är bara tacksam för att alla fortsätter att hålla huvudet nere och det fantastiska hårda arbete som alla lägger ner.”

Anser Hamilton att förändringarna borde föra teamet närmare fartsättarna Ferrari och Red Bull? “Jag förväntar mig inte mycket förändring i den meningen,” sa han.


1395607495

Hamilton och Tom Brady i upptakten till Miami GP

Hamilton var i New York innan han reste till Miami, där han spelade golf med NFL-legendaren Tom Brady som en del av ett välgörenhetsevenemang. När Hamilton såg den imponerande anläggningen byggd runt Hard Rock Stadium, som inkluderar en låtsashamn och en tillfällig strand med utsikt över banan, liknade han det med NFL:s paradevenemang: Super Bowl.

GALLERI: Möte legender, biljetter till gården och baseboll – här är vad förarna har hittat på i Miami

“Det är definitivt vad jag förväntade mig av Miami,” tillade Hamilton. “Åker redan genom staden, bara ser händelser överallt och surr. Jag var precis i New York och jag minns att jag gick genom gatorna och jag hörde någon prata om [the race] och de visste inte att jag var där.

“Men det pratas bara på gatan. Jag har varit på ett par Super Bowls och det här känns som en liknande atmosfär. Vilken fantastisk plats för oss att ha det – och runt denna otroliga stadion.

“Jag tror att det kommer att bli ett fantastiskt spektakel, och också riktigt coolt för människor i Europa och resten av världen att se hur fantastiskt Miami är.”

Se Miami GP Live på F1 TV Pro med exklusiva kameror ombord, show före loppet och tekniska program. Streama annonsfritt live på din favoritenhet med F1 TV Pro. Prenumerera nu

#Mercedesförare #försiktigt #optimistiska #på #Miami #GPuppgraderingar #medan #Hamilton #hyllar #Super #Bowlliknande #uppbyggnad #Formel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *