Mets får det osannolika att verka genomförbart varje kväll med magi under tidig säsong

Mets får det osannolika att verka genomförbart varje kväll med magi under tidig säsong

PHILADELPHIA — En månad in på resan har Mets vunnit mer dramatiska, minnesvärda matcher än under kanske de senaste fem eller sex säsongerna tillsammans.

Där fanns häpnadsväckande rally med två outs i den nionde inningen i St. Louis för mindre än två veckor sedan där Mets gjorde fem poäng för att övervinna ett två-runt underskott för att vinna. Det var säsongens största ögonblick tills de återvände hem och använde fem kannor för att inte slå Phillies. Båda föreställningarna toppades möjligen av torsdagens sju runs utbrott i den nionde inningen för att återigen slå Phillies. Mets övervann ett underläge på sex körningar i den nionde inningen och vann, en bedrift som senast uppnåddes av franchisen när John Olerud, Butch Huskey och Carlos Baerga satt i mitten av laguppställningen mot Montreal Expos (minns du dem?) i september 13, 1997.

Scenen i besökarens klubbhus på Citizens Bank Park efter detta senaste mirakel var rent jubel. Körer av skratt kom från alla hörn. Francisco Lindor sa till Jeff McNeil att han skulle köpa en bil till honom om McNeil vinner slagtiteln i år. När jag berättade för Lindor att jag nu hade det på band och skulle hålla honom vid det, hörde kortstopparen: “Jag sa inte vilken typ av bil.”

Lindor och Dominic Smith frågade oddsen för att fredagens match skulle hända, med tanke på den olycksbådande väderprognosen. Informerat om att dessa odds förmodligen bara var något större än Mets’ comebackchanser i den nionde inningen den kvällen, verkade båda fast beslutna om att de skulle spela på fredag. Spoilervarning: spelet sköts upp.

Francisco Lindor (12) Brandon Nimmo (9) och Travis Jankowski (16) firar efter Mets comebackseger över Phillies.
Francisco Lindor, Brandon Nimmo och Travis Jankowski firar Mets comebackvinst över Phillies.
Getty bilder

Mets efter 28 matcher trendar i riktning mot ett speciellt team. Ögonblicken finns för att berätta det för oss. Du undrar bara vad som finns kvar som kan toppa det som har bevittnats bara under de senaste två veckorna.

“Det här händer inte varje dag,” sa Brandon Nimmo. “No-hitters händer inte varje dag. Fem-runs nionde innings händer inte varje dag. Nionde innings med sju körningar händer inte varje dag. De där killarna får mycket pengar för att få ut oss och de är bra på det. Detta är inte en normal omständighet.

“Vi är förberedda och vi ska upp dit för att slåss, men det här händer inte varje dag, så det kommer att överraska dig lite. Du måste vara redo och bara gå upp dit.”

Det är definitivt ett opportunistiskt lag, när man betänker att Mets knappast slår bollen. Smith och JD Davis, två spelare som varit betydande delar av lagets kärna de senaste säsongerna, har reducerats till mindre roller när de försöker återta sina respektive svingar. Men det var Davis mitt i det här senaste rallyt i nionde omgången med en pinch-hit-dubbel som satte upp Nimmos matchande singel. Fyra nätter tidigare var det Smith med fyra träffar mot Phillies som hjälpte till att leda en seger.

Mets-spelare firar
The Mets går mot ett speciellt team.
USA IDAG Sport

Jacob deGroms namn nämns knappt, ett bevis på det faktum att Mets har 19-9 och får en god startpitching. Om Mets inte fick den produktionen skulle det vara en nästan daglig vaka för ess-högerspelaren, när han återvänder från en stressreaktion i skulderbladet.

Buck Showalter njuter av varje minut, även om chefens ansikte inte alltid visar det. Den fulländade proffsen, mer bekymrad över vad som fortfarande kan hända än reaktionär på vad som just inträffade, Showalter förblir stoisk. Det största leendet vi kanske har sett från honom den här säsongen dök upp när han frågade om reportrar måste skriva om sina berättelser efter Mets comeback. Han älskade idén om “Vad fan hände just?” och ville veta om det var användbart. Det blev använt.

Mets har fortfarande 134 matcher kvar, och kanske betyder april/början av maj inte så mycket. Men de senaste två veckornas extraordinära karaktär säger dig att det kan finnas något bortom en hägring på jobbet här.

Om inte annat har Mets blivit ett lag värt att titta på fram till finalen.

.
#Mets #får #det #osannolika #att #verka #genomförbart #varje #kväll #med #magi #tidig #säsong

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *