Mike Hagerty, skådespelaren "Friends" och "Somebody Somewhere", dör vid 67 år

Mike Hagerty, skådespelaren “Friends” och “Somebody Somewhere”, dör vid 67 år

Mike Hagerty, den produktiva karaktärsskådespelaren som nyligen medverkade i HBO:s kritikerrosade dramedi “Somebody Somewhere” dog på torsdagen i Los Angeles. Han var 67.

Bridget Everett, som spelade Hagertys dotter på skärmen i “Somebody Somewhere”, delade nyheterna via sin Instagram i fredags.

En veteran skådespelare med över 100 poäng i olika tv-program och filmer, Hagerty var också känd för sin återkommande roll i succén NBC sitcom “Vänner”, där han spelade Mr Treeger, föreståndaren för lägenhetskomplexet som majoriteten av huvudrollerna bodde i.

Han var också en av huvudrollerna i Foxs “The George Carlin Show” och på HBO:s “Lucky Louie”. Född och uppvuxen i Chicago, var Hagerty känd för sin distinkta mustasch och tjocka Chicago-accent och fick sin start som artist på stadens berömda improvisationsteaterbolag Second City.

Hagerty började sin karriär på skärmen i början av 1980-talet med små roller i filmer som “Doctor Detroit”, “The Imposter”, “Turk 182” och “Brewster’s Millions”. 1986 bokade han sin första tv-roll i ett avsnitt av den klassiska sitcom “Cheers”.

Under de kommande decennierna skulle han bli en frekvent syn på sitcoms, och gjorde framträdanden i välkända serier som “Married… with Children”, “Murphy Brown”, “Dear John”, “Get a Life”, “The Wonder”. Years”, “Martin”, “Seinfeld”, “The Wayans Bros.”, “The Drew Carey Show”, “Grace Under Fire”, “Ally McBeal”, “Curb Your Enthusiasm”, “Desperate Housewives”, “Boston Legal”. “, “Good Luck Charlie”, “Glee”, “Happy Endings”, “The Mindy Project” och “Brooklyn Nine-Nine.”

Dramer han var med i inkluderar “Crime Story”, “Angel”, “ER” och “Deadwood”. Förutom sin roll som Mr. Treeger i “Friends” hade han även återkommande roller i shower som “The Building”, “Star Trek: The Next Generation” och “The Home Court”.

1994 hade Hagerty sin första vanliga tv-roll i den kortlivade “The George Carlin Show”, som spelade den legendariska komikern. Hagerty porträtterade Frank MacNamara, en barvän till Carlins karaktär George O’Grady, under programmets två säsonger.

2006 var han huvudrollsinnehavare i HBO:s “Lucky Louie”, där han spelade en mekaniker Mike, den bästa vännen och arbetsgivaren till huvudkaraktären Louis (Louis CK). 2013 hade han en återkommande roll i TNT-kriminaldramat “Mob City” och spelade “Fat Jack” Bray, en medlem av en LAPD-grupp som ägnade sig åt att avsluta maffiaoperationer i staden.

Även om Hagerty var mest känd för sina tv-roller, hade han flera filmroller, särskilt i komedier. 1987 spelade han Kurt Russells bästa vän i komedifilmen “Overboard”, som även spelade Goldie Hawn och Edward Herrmann.

På 90-talet hade han anmärkningsvärda roller i filmer som “Dick Tracy”, “Space Truckers”, “Speed ​​2: Cruise Control” och “Inspector Gadget”. Han medverkade också i tre Mike Myers-komedier under årtiondet: “Wayne’s World”, “So I Married an Axe Murderer” och “Austin Powers: the Spy Who Shagged Me.”

“Somebody Somewhere”, som hade premiär i januari förra året, var ett av Hagertys sista projekt. Han porträtterade Ed Miller, en bonde i Kansas och den mjuka far till huvudkaraktären Sam (porträtterad av Everett).

Hagerty var en varm närvaro i showen, med bandet mellan hans karaktär och Sam som blev en av de viktigaste känslomässiga kärnorna i showen. En viktig handling för säsong 1 var Eds försök att hålla ihop familjen efter Sams systers död, samtidigt som han kämpade med sin egen sorg.

Bortsett från Everett, var Hagertys främsta scenpartner Jane Drake Brody, som porträtterade hans fru Mary Jo på skärmen, vars kamp mot alkoholism var en annan viktig handling för programmets första säsong. Vid tiden för Hagertys död skulle produktionen av säsong 2 av “Somebody Somewhere” börja om några veckor.

Hagerty efterlämnar sin fru Mary Kathryn, syster Mary Ann Hagerty, svägerska Kathleen O’Rourke och systerdotter Meg.

#Mike #Hagerty #skådespelaren #Friends #och #dör #vid #år

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *