När investerare väntar på kapitulation, här är vad som kan utlösa en vändning

När investerare väntar på kapitulation, här är vad som kan utlösa en vändning

Marknader som liknar den nuvarande har känslan av att närma sig ett fult likvidationsskede. Kraftfulla men snabbt misslyckade rallyn ger marknaden en hopplös känsla, på väg mot en lägre nivå. Vissa tillväxttekniska fonder och obligationsfonder går ner outgrundliga belopp, vilket leder till försäljning av kapitalbevarande, skuldminskning och inlösenförsäljning.

Under tiden har en decennier lång tjurmarknad för obligationer lämnat investerare självbelåtna med räntefonder, oförberedda på årets kraftiga förluster när räntorna stiger. För en till synes konservativ investering är principen nere på över 10 %.

På andra sidan av investeringsspektrat tycks tekniktillväxtförvaltare ha ignorerat värderingen på vägen upp och har kvar aktier som har fallit kraftigt men som fortfarande inte erbjuder något övertygande värde.

Många före detta darling tech-relaterade aktier har affärsmodeller som har avslöjats som djupt felaktiga. Grundläggande faktorer som fritt kassaflöde ignorerades för många företag, och ersattes med doktrinen om tillväxt till varje pris. När tillväxten avtar ser dessa företag som inte kunde gå med vinst i den bästa tiden ut att vara sårbara för misslyckanden när marknadsförhållandena blir svåra och kapital svårare att skaffa. Dessa bestånd bör undvikas helt.

Det här är ett bra tillfälle att ha en inköpslista förberedd och torrt pulver att använda om aktiemarknaden kapitulerar i en våg av panikförsäljning. Detta betyder inte att panikförsäljning är nära förestående eller definitivt kommer att inträffa, men att förbereda sig inför möjligheten är viktigt. Fynden kommer att vara attraktiva men rädsla för ännu lägre nivåer kan lätt få kapital att förbli outnyttjat – missa en massiv köpmöjlighet.

En bra inköpslista kommer att innehålla företag som tjänar stora kassaflöden. Dessutom kan en stor återköpsplan vara konstruktiv. Jag skrev nyligen en krönika här på Apple (AAPL) som en go-to på svaghet; det är överst på min lista av dessa två skäl.

Vissa investerare fastnar i att köpa en aktie med relativ styrka i en kraftig nedgång, men det kan ibland slå tillbaka. När fonder avvecklar långa positioner täcker de ofta även korta positioner. Den korta täckningen kan få en akties styrka att sticka ut mitt i marknadens blodbad, men det är den sortens köpande investerare inte skulle vilja hänga med.

Hitta kvalitetsaktier som fonder likviderar av icke-fundamentala skäl.

Fokusera på triggern

Den senaste tidens svaghet på aktiemarknaden korrelerar med svagheten på obligationsmarknaden, vilket tvingar högre räntor. En ytterligare ökning av kurserna kan lätt orsaka en ytterligare nedgång i aktier. I en paniksäljande kapitulation kan en vändning på obligationsmarknaden och en lättnad av räntor, potentiellt från en flygning till kvalitet eller kraftigt översålda förhållanden, utlösa en aktieomvändning från de låga nivåerna. Dessutom skulle inflationen orsakad av höga råvarupriser, särskilt energi, dämpas om de sjönk från förhöjda nivåer.

De finansiella förhållandena stramas åt och aktiemarknaden reagerar på den aggressiva Fed-åtgärden med anmärkningsvärd svaghet. En plötslig likvidation till nyckelnivåer på S&P 500, i intervallet 3800 till 3850, kommer dock att sätta aktiemarknaden väl framför Fed, vilket leder till en köpmöjlighet.

Det finns ingen säkerhet om marknadernas riktning eller karaktär. Tidigare ledde flera misslyckade försök till ett rally ofta till en kapitulerande slutsats av försäljningen, vilket skapar enorma fynd. Det är ett evenemang att vara förberedd på med torrt pulver som ska användas och en inköpslista med kvalitetslager till försäljning.

Få ett e-postmeddelande varje gång jag skriver en artikel för Riktiga Pengar. Klicka på “+Följ” bredvid min byline till den här artikeln.

.
#När #investerare #väntar #på #kapitulation #här #är #vad #som #kan #utlösa #vändning

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *