NFT-försäljningen kraschar med 92 %, men är detta hela historien?

NFT-försäljningen kraschar med 92 %, men är detta hela historien?

Nyheter bröt ut den här veckan om en NFT-krasch – med försäljningen ned 92% enligt vissa uppgifter. Den otroliga ökningen av icke-fungibla tokens under det senaste året, uppmuntrad av låsningar utan tvekan, skapade en febrig spänning för denna nya konst, men det ser ut som att det roliga är över. Eller är det? Vad är hela historien bakom den här senaste nyheten?

Låt oss komma ihåg icke-fungibla tokens är digitala filer lagrade på en blockchain som skapar sällsynthet. Du kan läsa mer i vår guide, Vad är NFT? eller prova skapa en NFT gratis i vår handledning. Vi har NFT-tips för nybörjare till, att lära sig grunderna.

Tillbaka till rubriknyheterna. Nedgången som rapporterats av kryptodatasajten Ej funktionsduglig visar en minskning av transaktionsvolymen med 47 % under första kvartalet i år jämfört med föregående kvartal. Ledsen att jag tråkar ut dig med siffror, men detta är i slutändan ett tecken på att verkligheten slår ner på en teknik och en marknad som har varit tung på hype och har varit bristfällig under en tid.

NFT-krasch, ses i ett diagram

NFT-försäljningen ser ut att ha sjunkit långsamt sedan förra året, även om du tydligt kan se att vissa projekt fortfarande har effekt (Bildkredit: nonfungible)

Men tanken att NFTs är över är sannolikt en överdriven tro. Till exempel tillförde Moonbirds NFT-projektet 500 miljoner dollar i handelsvolym, medan Solana blockchain såg en ökning med 91% från månad till månad, och registrerade nästan 300 miljoner dollar i NFT-handel.


#NFTförsäljningen #kraschar #med #men #är #detta #hela #historien

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *