Oliveira utfärdar uttalande efter invägningskatastrof

Oliveira utfärdar uttalande efter invägningskatastrof

Charles Oliveira kommer att behöva lämna sin UFC lättviktstitel när han slåss mot Justin Gaethje i morgon kväll (lör den 7 maj 2022) live på ESPN+ PPV inifrån Footprint Center i Phoenix, Arizona, på grund av en trasig viktminskning i fredags. “Do Bronx” kommer inte att vara berättigad att vinna 155-pundsremmen även om han besegrar Gaethje, men det har inte hindrat brasilianaren från att fokusera på lördagens kamp.


LEVA! Se UFC 274 PPV på ESPN+ här!

CHAMPIONSHIP DOUBLE DIP! Ultimate Fighting Championship (UFC) återvänder till Phoenix, Arizona, lördagen den 7 maj 2022, med ett storslaget dubbelhuvud i mästerskapet. Huvudrollen på pay-per-view (PPV)-evenemanget kommer att vara lättviktsmästare, Charles Oliveira, försöker försvara sin titel mot nummer 1-rankad utmanare, Justin Gaethje. I UFC 274:s co-main event, damernas Strawweight-mästare, Rose Namajunas, ser ut att hämnas sin förlust mot nr 2-seedade, Carla Esparza. Och topprankade lättviktsutmanare kolliderar när Michael Chandler (nr 5) låser horn med Tony Ferguson (nr 7) i en fanvänlig 155-punds sammandrabbning för åldrarna.

Missa inte en enda sekund av EPISK ansiktsstötande action!

Oliveira överraskade många under fredagens tidiga invägningar när han kom in ett halvt pund över gränsen på 155 pund lättvikt. Mästaren tilldelades ytterligare en timme för att minska vikten och göra sin huvudmatch med Gaethje till en officiell titelkamp, ​​men veteranen kunde helt enkelt inte svettas ut.

Medan vissa tror att en felaktig våg var att skylla på, ändrar det inte det faktum att Oliveira missade vikten för vad som var tänkt att vara hans andra raka titelförsvar. Det är femte gången i Oliveiras UFC-karriär som han missar vikten, men den första på lättviktsnivån. Även för en fighter med en historia av att komma in i övervikt var detta minst sagt en chock.

Några timmar efter att hans titel fråntogs och Oliveira ansågs inte kvalificerad att vinna tillbaka den i helgen på UFC 274, gick veterankämpen till sociala medier för att utfärda ett officiellt uttalande.

“Mästaren har ett namn – han heter Charles Oliveira. Låt oss gå med allt brasiliansk nation. Gud är Gud, han övergav mig aldrig och det kommer inte att vara nu som han går. Jag är den UTVALDA DEN UPPLYSANDE”, skrev Oliveira via Instagram.

Oliveira diskuterade också händelsen under sändningen för UFC 274:s ceremoniella invägningar.

“Mästaren har ett namn. Han heter Charles Oliveira”, sa han med hjälp av en tolk. “Berättelsen är att jag gick upp till mitt rum. Jag gick upp i vikt på UFC-vågen i torsdags kväll. Jag går upp till mitt rum (och) åt ingenting. Inget vatten, ingen mat, inget. Jag svär vid Gud. I min dotters namn, det heligaste i mitt liv. Jag gick till sängs. Jag vaknar dagen efter och det är ett halvt kilo över.

“Jag tittar på det. Jag är faktiskt ett kilo över. Jag är en över och jag förstår inte vad som hände. Jag kan inte förstå. Vi jobbar. Vi är proffs. Jag gjorde inget fel. För mig var det helt enkelt inte vettigt. Andra fighters började prata om det också. De började prata om de där 200 gram, 300 gram. Det var precis skillnaden på skalan med UFC. Det här är vad vi ska tillbaka till. Mästaren har ett namn. Han heter Charles Oliveira.”

Dessutom gav Oliveiras huvudtränare, Diego Lima, ett uttalande där han skyllde på hotellskalan för fredagens miss. Lima bekräftar att Oliveira gick och la sig på vikten torsdag kväll bara för att få reda på att han fortfarande var för tung tidigt på fredagen.

“Vi somnade på vikten, vi kollade vikten på vågen som organisationen lämnar åt oss på nedervåningen och allt var OK,” berättade Lima Bekämpa. “När vi kontrollerade det på morgonen, [his weight] var av. Vi skrev till och med i går kväll att han hade gått upp i vikt eftersom det var det som verkligen hände. Ni är vittnen till detta, Charles har aldrig missat vikt sedan han gick upp till 155. Även när det inte fanns något bälte [on the line]han var under gränsen, han använde inte pundtillägget.

“Om jag fortsätter att säga det kommer folk att tycka att det är en ursäkt, men det är sanningen. Vi skrev till och med igår kväll att han gick upp bra i vikt. Han gick upp i vikt och gick och la sig.”

Oliveira kommer i alla fall inte längre att vara UFC lättviktsmästare när hans kamp med Gaethje börjar imorgon kväll på UFC 274. Om Oliveira kan besegra “Highlight” så kommer han att ställa upp för en titelkamp mot en annan topputmanare, pr. en officiell UFC-release.

MMAmania.com kommer att leverera LIVE runda för runda, slag för slag-täckning av hela UFC 274-kampkortet på fight night, med början med ESPN+ “Prelims”-matcher kl. 18.00 ET, följt av det återstående saldot på ESPN/ESPN+ kl. 20.00 ET, innan PPV-huvudkortet startar kl. 22.00 ET ESPN+.

För fler nyheter och anteckningar om UFC 274, se till att besöka vårt omfattande evenemangsarkiv höger här. För det uppdaterade, reviderade och slutgiltiga “Oliveira vs. Gaethje”-kampkortet och ESPN+ PPV lineup klick här.


#Oliveira #utfärdar #uttalande #efter #invägningskatastrof

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *