Omgång 1, förhandsvisning av spel 3 – Morgon Skate Notes + studsa tillbaka, speciallag, spela hemma – LA Kings Insider

Omgång 1, förhandsvisning av spel 3 – Morgon Skate Notes + studsa tillbaka, speciallag, spela hemma – LA Kings Insider

VEM: Los Angeles Kings (1-1) mot Edmonton Oilers (1-1)
VAD: 2022 STANLEY CUP PLAYOFF – Omgång 1, match 3
NÄR: Fredagen den 6 maj kl. 19.00 Stilla havet
VAR: Crypto.com Arena – Los Angeles, Kalifornien
HUR MAN FÖLJER: VIDEO: Bally Sports West – LJUD – iHeart Radio – TWITTER: @DooleyLAK & @LAKings

KVÄLLENS MATCHUP: Serien har flyttat till Los Angeles, Insiders! Spel 3 och 4 kommer att vara på hemmais för Kings, med början i kväll med den första slutspelsmatchen i LA sedan 2018.

HUVUD MOT HUVUD: Med en shutout i Game 2 kunde kungarna inte bygga vidare på sina Game 1-summor. Linjen av Trevor Moore, Phillip Danault och Alex Iafallo kombinerade för sju poäng i Game 1, tillsammans med ett kombinerat +8-betyg. Moore leder Kings mot Edmonton den här säsongen i både slutspelspoäng med tre (1-2-3) och ordinarie säsongspoäng med fyra (2-2-4).

KINGS VITALS: I kväll återvänder slutspelshockeyn till Downtown Los Angeles för första gången sedan 2018. Bara fem av lagets 20 skridskoåkare som förväntas klä sig ikväll spelade senast Kings hade en hemmaslutspelsmatch, med målvakten Jonathan Quick och forwarden Dustin Brown, Alex Iafallo, Adrian Kempe och Anze Kopitar också i laguppställningen.

Jonathan Quick är kvällens planerade start i Game 3, med veteranen som förväntas göra sin 87:e raka start efter säsongen. Quicks slutspelsfördelning är bättre på vägen, men veteranen tar fortfarande med sig ett rekord på 23-18 i Los Angeles, med en räddningsprocent på 0,911 och 2,35 mål mot snittet på 41 matcher efter säsongen på hemmaisen.

Kings höll ingen formell träning igår, eftersom de reste hem från Edmonton under dagen. Laget var tillbaka på isen i morse för en hel-lagsskridsko, inför match 3 i kväll.

Efter en 6-0-förlust i Game 2, kan Kings vara i kö för att göra en personaljustering för Game 3 i kväll. Morgonskridsko idag ger oss en känsla av att Rasmus Kupari kan vara med för Quinton Byfield, även om det draget inte bekräftades av huvudtränaren Todd McLellan.

“Om han är med, men om jag vinner på lotteriet, kommer jag inte att göra det här längre, så det finns många om”, sa Todd McLellan i morse. “Om 89 går in, åker han bra, han är aggressiv, han är en bra straffmördare, han kan ta högerhänta matcher. Ni har sett honom spela, ni vet vad han kan göra.”

Den dagliga Viktor Arvidsson-uppdateringen är vad den har varit i Edmonton – otillgänglig. Arvidsson åkte inte skridskor i morse och kommer inte att vara ett alternativ för Kings i kväll i Game 3. Hans skada kan nu betraktas som “underkropp” från och med morgonens tillgänglighet.

Som referens, här är hur laget tog linjerusningar, men som McLellan noterade ovan är ingenting bekräftat.

Athanasiou – Kopitar – Kempe
Iafallo – Danault – Moore
Grundström – Lizotte – Brun
Lemieux – Kupari – Kaliyev

Edler – Roy
Andersson – Durzi
Maatta – Spence

Snabbt
Petersen

OILERS VITALER: Edmonton åker till Los Angeles i kväll för en slutspelsmatch för första gången sedan Kings inte ens spelade på STAPLES Center, utan på Great Western Forum. Senast dessa två lag möttes under eftersäsongen i Kalifornien var den 26 april 1992, en Edmonton-seger med 5-2 i Inglewood.

Efter avstängningen i Game 3 förväntas målvakten Mike Smith göra sin tredje start i serien ikväll på Crypto.com Arena. Smith har spelat två slutspelsmatcher i karriären i Los Angeles, en 2-1-förlust och en 2-0-seger med Arizona 2012. Smith har bara tillåtit två mål på 64 skott på mål i dessa matcher och tar med sig 5-7 rekordlivstid i bortatävlingar efter säsongen.

Enligt Tony Brar från Oilers TV förväntas Oilers inte göra några förändringar idag, de rullar med samma grupp som spelade i sin Game 2-seger –

Oilers gjorde en justering mellan spel 1 och 2, och bytte från 11-7 till 12-6, med forwarden Josh Archibald som checkade in för försvararen Kris Russell. Kvällens besökare är inställda på att springa med samma grupp i kväll i Los Angeles.

Anteckningar –

Bounce back & ledarskapsroll
Kings har gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen med att studsa tillbaka efter förluster.

Som jag tror att jag nämnde igår, sedan den 1 december har Kings förlorat raka matcher bara fem gånger, och inte förlorat mer än tre raka under det spannet. Det är något de har gjort ett fantastiskt jobb den här säsongen, svarat och studsat tillbaka och hittat ett sätt att inte låta förluster ackumuleras och läggas ihop.

“Ledare och följare, ni behöver båda,” sa Todd McLellan i morse. ”Ledarna får mycket beröm för att de har återupprättat det som krävs, tonen och brådskan och anhängarna har följt med ganska bra. Det är en kombination av att alla får det och fixar det som är nödvändigt. Vi har gjort ett bra jobb med det under hela säsongen, säsongen pågår fortfarande och vi kommer att behöva det.

McLellans budskap är något som de i laget har sett och upplevt på egen hand.

Kings har flera spelare som har gått igenom en slutspelsserie och förstår vikten av att behandla varje match som sin egen enhet. Kings har anammat det tillvägagångssättet ganska bra hela säsongen, men när du kommer in i en bäst-av-sju-serie och förlorar en match med sex mål, placeras vikten i ett mycket större rampljus.

När vi pratar med forwarden Trevor Moore idag, är det något som ledarna i rummet har gjort ett bra jobb med att hjälpa till att etablera.

“Det är enormt, de där äldre killarna har gjort det länge och de vet att man dröjer vid den här typen av saker, men man måste verkligen lära sig av misstagen,” sa Moore. “Jag tror att det har varit budskapet.”

Försvararen Olli Maatta – en tvåfaldig Stanley Cup-mästare – placerade lagets framgång i dessa situationer till ansvar.

Han sa att det börjar uppifrån och ner, med tränarstaben som till och med håller sig själva ansvariga när de gör ett misstag, vilket skapar en kultur av ansvarighet i rummet för spelarna. Om dina ledare håller sig själva ansvariga, är det en droppe ner genom hela gruppen.

“Som vi alla vet måste vi bara bli bättre, det finns ett ansvar här, alla tar hand om sitt eget spel,” sa Maatta. “Jag tror att det börjar med tränarstaben. De håller oss ansvariga och de håller sig själva ansvariga och det visar att alla måste göra sitt jobb.”

Maatta utökade uppfattningen om att Game 2 bara är en förlorad match, inte en 6-0 förlust. Det är en 1-1-serie, med allt fokus på Game 3.

Special Teams förbättringar
Så, vilka områden behöver kungarna förbättra för att kunna studsa tillbaka? Till att börja med ligger de för närvarande efter speciallagens kamp i serien med 5-0 genom de första sex perioderna.

Edmonton gjorde två power-play-mål i båda matcherna, utöver ett shorthanded-mål i Game 2, medan Kings har stängts av på åtta power-play-möjligheter under den tiden. Vi vet att specialteam inte har varit drivkraften den här säsongen, men det finns fortfarande ett behov av att få ut mer från de enheterna. När han pratar med Trevor Moore, som spelar på båda enheterna, tror han att bitarna finns i rummet för att göra dessa förändringar och förbättra.

“Sammantaget vet vi att båda sidor av speciallagen måste vara bättre,” sa Moore. “Jag är helt övertygad om att det kommer att bli bättre, jag tror att vi är ett för bra lag för att ha den typen av siffror, speciellt på döden. Jag tror att vi kommer att se förbättringar.”

På PP – McLellan talade om den enheten efter Game 2 och noterade att det inte finns någon magisk formel laget kan skapa för att magiskt ändra den. Det handlar om avrättning och Kings vet att de inte kan vara minus ett i den avdelningen hela serierna.

På PK – Det finns två sidor av myntet. Vad händer när man är shorthanded och vad som råkar bli shorthanded. Även om de tillåtna målen är oroande, handlar det också om hur ofta och när Kings sätter Edmonton på manövertaget som också är oroande.

“Jag tycker att vi gett dem alldeles för många möjligheter under de senaste två matcherna”, sa Olli Maatta. “Vi vill spela hårt och aggressivt, kolla hårt, men samtidigt vara disciplinerade, vi vill inte ge deras powerplay en chans att göra skillnad.”

McLellan beklagade särskilt de offensiva zonstraffningarna, där Kings tog två i den andra perioden av Game 2. Oavsett vad du känner för dessa samtal, finns det fortfarande tanken att sätta dig själv i position för att ta den straffen och Kings har gjort det sju gånger på två matcher.

Alla lag som ställer sig mot Edmonton vet att de måste hålla sig utanför boxen. McLellan beskrev de faktiska power-play-målen mot i morse, vilket indikerar att hans PK-enhet har gjort vissa saker bra, med andra områden som behöver förbättras.

“Målen som de har gjort, det var ett brutet spel på en bruten pinne, ett på en match, de hade ett riktigt bra med Leon häromkvällen och jag tror att man skulle göra 6-0 med ca. [nine] minuter kvar, sa han. “Det finns vissa saker som jag tror att vi gör bra när det gäller straffdödande och vissa områden vi kan förbättra.”

Helt klart en enorm handling i den här serien, där Kings behöver få bidrag på specialteam och något att titta på ikväll i LA.

Hemstadspublik
“När vi pratar om hemmais i slutspelet, påminde några av veteranerna om arenan och vad den betydde för dem under deras löpningar, hur den sjätte mannen på läktaren, med sin spänning och sin energi, kan hjälpa till. Jag tror att vi kommer att få ett bra uppsving från en riktigt passionerad fanbas.”

Todd McLellan talade i morse om den potentiella effekten av att serien byter från Edmonton till Los Angeles. Vi tog upp det lite tidigare idag (finns HÄR)men att höra det på morgonen av matchen talade till den sanna spänningen och energinivåerna som Kings har när de återvänder hem och spelar en hemmaslutspelsmatch i Los Angeles.

Som nämnts ovan har bara fem av de 20 spelarna som förväntas klä sig ikväll spelat en hemmaslutspelsmatch här, även om andra har upplevt denna byggnad på vägen eller på läktaren. Det är en annan best och spänningsnivån är hög.

Maatta – Uppenbarligen är publiken en stor faktor, jag har aldrig spelat en slutspelsmatch här, men jag har hört hur bra det är. Alla historier jag har hört har precis fått mig att vilja spela i slutspelet här, hur fantastisk stämningen är. Jag kan bara inte vänta.

Moore – Vi är riktigt exalterade. Det var kul att spela i Edmonton, höra alla deras fans och man kan känna hur farten svänger. Vi är glada att det är till vår fördel ikväll.

För de som deltar uppmuntrar teamet fansen att komma dit tidigt, komma ut och gå med i den svarta paraden. För de som inte är det, är det en 7 PM puck drop på Bally Sports So-Cal lokalt och på TBS nationellt. Ett svingspel här i spel 3! Prata snart.


#Omgång #förhandsvisning #spel #Morgon #Skate #Notes #studsa #tillbaka #speciallag #spela #hemma #Kings #Insider

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *