Royce Lewis, tidigare nummer 1 val, ringde upp av Twins

Royce Lewis, tidigare nummer 1 val, ringde upp av Twins

MINNEAPOLIS — När Royce Lewis förlorade hela sin säsong 2021 till en riven höger ACL, han visste att när han nästa gång tog fältet, skulle han ha missat två hela säsonger av konkurrenskraftig professionell baseboll. Ingen visste vad han skulle förvänta sig när han återvände – förutom Lewis själv.

“2022 kommer att bli läskigt och läskigt, man,” sa Lewis efter sin främre korsbandsoperation i mars ’21. “Se upp bara.”

Det verkar som att han hade rätt. Och nu har hans tid äntligen kommit.

Nästan fem år efter att tvillingarna valde Lewis med nummer 1 i 2017 års MLB Draft, meddelade Minnesota att de ringde upp organisationens topputsikter och MLB Pipeline’s Nr 44 övergripande utsikter inför fredagens serieöppning mot Oakland A’s, med startshortstoppen Carlos Correa som hanterar en skadat höger långfinger.

Lewis kommer bara att vara den andra hemmagjorda nummer 1 övergripande valet att ta på sig tvillingarnas uniform, och den första sedan Joe Mauer debuterade 2004, tre år efter att tvillingarna valde catchern som första totalt i ’01 Draft.

Med Correa åsidosatt kommer Lewis att ha möjlighet till konsekvent speltid som tvillingarnas startkortstopp. Och även om Correas ankomst till försäsongen verkade ta bort pressen från den 22-årige Lewis att omedelbart bevisa att han är redo för MLB under sin första månad tillbaka efter en allvarlig skada, så är det vad han tycks ha gjort – och han kommer att ha chansen att visa upp det.

Uppflyttad till Triple-A för första gången för att börja den här säsongen, visade Lewis äntligen upp den fulla styrkan i den färdighet med fem verktyg som tvillingarna såg i honom när de valde ut honom som 18-åring från JSerra High School i Orange County, Kalifornien, med .310/.430/.563 till 24 matcher med tre homers, 11 dubblar och åtta stulna baser.

Mer signifikant, efter att ha lagt upp en 0,290 på basprocent över High-A och Double-A 2019, ökade Lewis selektivitet mot Triple-A pitching denna säsong, eftersom han har gått 17 gånger, nästan lika mycket som han har slagit ut (20 ).

Lewis avslutade sin Triple-A stint efter att ha nått basen i 15 av sina senaste 17 matcher, inklusive var och en av sina åtta senaste. Inte illa, med tanke på att han inte hade tagit en tävlingsslag på två år.

Den enorma fysiska talangen fanns alltid där för Lewis att göra dessa saker på en basebollplan.

Han har alltid varit en av de snabbaste spelarna i organisationen, det renaste exemplet på atleticism som har hjälpt honom att hålla sig vid kortstopp trots en viss brist på polish. Kraften och kontaktförmågan har också funnits där, men den stora bensparken och långa svingen på de lägre nivåerna av Minors störde ibland hans tajming och hindrade honom från att fullt ut inse den potentialen, särskilt under ’19, när han kämpade till en . 661 OPS.

Men den här säsongen har Lewis äntligen fått chansen att visa upp resultatet av det hårda arbete han lagt ner bakom kulisserna på den alternativa träningsplatsen under 20 som ständigt citerades av de som var runt honom under den tiden.

Han pratade om att anpassa sig till en mer direkt sving och må mycket bättre av att slå bollen hårt på alla plan det året. Åsidosatt av ACL-revan 21, gick Lewis tillbaka till sitt rum efter sina träningspass varje dag och tittade på varje Twins-match, och fortsatte att utveckla den mentala sidan av hans färdigheter. Han skulle försöka prata själv igenom hur han skulle attackera motståndarens startpitcher, utveckla en spelplan och visualisera sig själv när han verkställer den planen.

Och han känner sig starkare fysiskt än någonsin, efter att ha gjort allt han kunde under 21 medan hans ben läkte.

“Jag fortsätter att berätta för folk att jag känner mig som en styrkelyftare”, skämtade Lewis i våras. “Det är allt jag skulle göra – är att lyfta och gå hem, äta, sova.”

Att vara frisk ensam när han spelar varje dag skulle ha varit ett positivt resultat för Lewis i april, med tanke på allt han har gått igenom de senaste två säsongerna och all spelaction han har missat.

Istället överträffade han alla förväntningar. Alla förväntningar men hans egna skyhöga standarder på sig själv i alla fall.

“Jag känner att jag har en chans att starta i de stora ligorna i år och göra skillnad”, sa han i våras. “Jag är en skillnad. Jag är en bollspelare. Jag kommer att spela var som helst. Jag kommer att få laget att göra vad de än vill att jag ska göra, jag ska göra det. Jag är här för att bidra och försöka få laget att vinna. Det här laget är så fantastiskt. Det är redo att vinna och det är hungrigt.”

Hans lag behöver honom. Det är dags för Lewis-eran att börja.

.
#Royce #Lewis #tidigare #nummer #val #ringde #upp #Twins

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *