George Russell, Mercedes, Miami International Autodrome, 2022

Russell snabbast, Sainz kraschar, inga varv för Verstappen i andra Miami-träningen · RaceFans

George Russell satte Mercedes snabbast i slutet av fredagens körning för Miami Grand Prix när Carlos Sainz Jnr kraschade ur passet.

Ferrariföraren hade suttit ovanpå tidtagningsskärmarna under det andra träningspasset när han tappade kontrollen och snurrade in i de yttre barriärerna vid sväng 14, vilket orsakade betydande skada på hans bil.

Max Verstappens svåra dag fortsatte med ett uppenbart hydrauliskt fel som ledde till en brand på hans högra bakhjul på hans enda varv under passet.

Lufttemperaturen hade bara sjunkit en enda grad när bilarna vågade sig ut på banan för det andra och sista fredagspasset. Alla löpare valde de medelstora däcken under de första minuterna eftersom de såg ut att få data om långa löpningar efter att ha acklimatiserat sig med kretsen under det tidigare passet.

Efter sin första träningskrasch vid tur sju, tvingades Valtteri Bottas att sitta ute hela passet när Alfa Romeo-mekanikerna fortsatte att bygga om hans bil.

Galleri: Miami Grand Prix träning i bilder

Mick Schumacher övergav sin första körning av andra träningen efter att ha rapporterat att karossen på sidostödet på hans Haas lyftes av luften som strömmade över bilen i hög hastighet. Problemet för Haas förvärrade sig när Kevin Magnussen började uppleva samma skada på systerbilen, vilket tvingade båda att komma tillbaka till garaget.

Carlos Sainz Jnr satte det tidiga tempot och klockade 1’30.964, med Sergio Perez drygt en halv tiondel bakom som tvåa. Men Sainz’ lovande tidiga prestation fick ett plötsligt slut när han tappade kontrollen över sin Ferrari vid avfarten från sväng 13 och snurrade in i barriärerna, vilket orsakade stora skador på hans bil.

De röda flaggorna stoppade sessionen när Sainz klättrade från sin havererade Ferrari, förhandlingarna stannade i cirka tio minuter medan vraket rensades.

Så småningom startade sessionen om, men Verstappen, som ännu inte hade satt en tid, rapporterade omedelbart tung styrning på sin Red Bull. När han tog sig runt varvet blev hans bil mer och mer svår att kontrollera, tills en kontrollampa började uppstå på Verstappens högra bakre bromsenhet. Verstappen lyckades ta tillbaka sin bil långsamt tillbaka till depån och kom i vägen för många av sina rivaler under processen, men skulle stanna kvar i garaget resten av timmen.

Med många team som gick över till de mjuka däcken, gick Lewis Hamilton kortast snabbast av alla, tills Charles Leclerc återupplevde toppplatsens Mercedes med sin första insats på de rödväggiga däcken. George Russell blev sedan den första föraren som bröt 90-sekundersbarriären, med 1’29,938 för att gå snabbast av alla.

De röda flaggorna flaggades för andra gången en timme efter att Nicholas Latifi körde av banan vid tur nio efter att ha rapporterat sin oro över att ett av hans hjul inte var ordentligt fastsatt på hans Williams. Det stoppade passet och förstörde många långlopp för de som var ute på banan vid den tiden.

Efter ytterligare en kort fördröjning återupptogs sessionen en andra gång. Magnussen hade en snurr vid tur sju, liknande Bottas olycka på första träningen, men lyckades undvika bommarna, till skillnad från Alfa Romeo. Sergio Perez och Sebastian Vettel snurrade båda var för sig vid tur 11, men kunde återhämta sig.

Utan några förbättringar överst på tidtagningsskärmen, signalerade den rutiga flaggan att Russell skulle sluta fredagen som snabbast för Mercedes, bara andra gången en Mercedes slutar i toppen av ett träningspass den här säsongen.

Leclerc slutade dagen som tvåa, en tiondel från Russells bästa tid på passet. Perez var tredje snabbast i Red Bull, nästan tre hundradelar av en sekund före Hamilton som fyra. Fernando Alonso var femte snabbast för Alpine, före Lando Norris, Pierre Gasly, Zhou Guanyu och Esteban Ocon. Magnussen rundade topp tio.

Rapport följer

2022 Miami Grand Prix andra träningsresultat

Annons | Bli RaceFans-supporter och bli annonsfri

Miami Grand Prix 2022

Bläddra bland alla 2022 Miami Grand Prix-artiklar

#Russell #snabbast #Sainz #kraschar #inga #varv #för #Verstappen #andra #Miamiträningen #RaceFans

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *