Senatorns Financial Freedom Act skulle säkerställa att Bitcoin kan vara i din 401(k)

Senatorns Financial Freedom Act skulle säkerställa att Bitcoin kan vara i din 401(k)

Den republikanske senatorn Tommy Tuberville från Alabama har avslöjat ett nytt lagförslag som han kallar Financial Freedom Act för att tillåta amerikaner att lägga till kryptovaluta till sin 401(k) pensionssparplan utan hinder av regulatoriska riktlinjer.

Det nya lagförslaget är Tubervilles svar till United States Department of Labors (DOL) push för att potentiellt hålla krypto utanför 401(k) investeringsplaner på grund av dess upplevda riskpotential för investerare. Som Cointelegraph tidigare rapporterat, sa DOL anställda som väljer att investera i krypto genom deras 401(k) skulle kunna locka juridisk uppmärksamhet.

I en artikel för CNBC på torsdag, senator Tuberville uppgav:

“Den federala regeringen har inga affärer med att störa amerikanska arbetares förmåga att investera sina besparingar på 401(k) planen som de finner lämpligt.”

Han sa att DOL:s policyändring den 10 mars mot användningen av mäklarfönster av anställda för att själv styra sina inkomstinvesteringar är “inkonsekvent med långvarig praxis.”

Mäklarfönster låter 401(k)-investerare ta kontroll över vilka investeringar deras konto investerar i snarare än att acceptera vad deras arbetsgivares mäklare väljer åt dem. Senatorn fortsatte:

“Byråns nya vägledning avslutar denna tradition av ekonomiskt bemyndigande till förmån för Big-Brother regeringskontroll. Dessutom syftar arbetsdepartementets övergripande vägledning till att lägga en massiv ny regulatorisk börda på 401(k)-planens förvaltare genom att kräva att de bedömer lämpligheten av investeringar som erbjuds genom ett mäklarfönster och att begränsa investeringsalternativ.”

Investeringsförvaltningsföretaget Fidelity Investments sa den 26 april att det skulle börja tillåta kunder att inkludera Bitcoin (BTC) i sina 401(k)-konton. Detta fick de demokratiska senatorerna Elizabeth Warren och Tim Smith att argumentera i ett brev till Fidelitys vd Abigail Johnson att det kan finnas en intressekonflikt eftersom företaget har arbetat med kryptoprodukter sedan 2017. De nämnde också att kryptoinvesteringar bär “betydande risker för bedrägeri, stöld och förlust.”

Senator Warren är en högljudd motståndare till kryptoinvesteringar, hänvisar till branschen förra året som den “nya skuggbanken”.

Även om DOL:s nya vägledning inte nämner Fidelity specifikt, noterar den att dess övergrepp av monetär lag genom kryptovaluta kan leda till att handelsplattformar stängs, vilket i slutändan skadar investerare.

Relaterad: Virginia county vill sätta pensionsfonder i DeFi yield jordbruk

Senator Tuberville lovade att lagen om finansiell frihet skulle förbjuda DOL från att begränsa vilka typer av investeringar en självstyrd 401(k) pensionsplan kan investera i. Han uttalade kortfattat i slutet av sitt yttrande att “Arbetsdepartementet bör inte kunna begränsa utbudet eller typen av investeringar som pensionärssparare kan välja.”

“Oavsett om du tror på de långsiktiga ekonomiska utsikterna för kryptovaluta eller inte, bör valet av vad du investerar dina pensionssparande i vara ditt – inte regeringens.”

Hittills har inga andra senatorer ännu gett uttryck för offentligt stöd för det helt nya lagförslaget. Det skulle behöva få en majoritet av rösterna i senaten för att skickas vidare till representanthuset för vidare granskning. Demokraterna har för närvarande en majoritet i senaten, vilket gör antagandet av lagstiftningen till en brant och uppförsbacke kamp. Tuberville har dock gjort sin poäng högt och tydligt.