Sennheisers flaggskepp trådlösa hörlurar är nu bättre och kostar mindre

Sennheisers flaggskepp trådlösa hörlurar är nu bättre och kostar mindre

Sennheisers nya Momentum True Wireless 3s är företagets senaste flaggskeppshörlurar. Med en mer förfinad stil, förbättrad aktiv brusreducering, nya funktioner och förstklassig ljudkvalitet har Sennheiser levererat en värdig konkurrent till Apple AirPods Pro, Sonys WF-1000XM4 och Boses QuietComfort-hörlurar.

Det kanske mest välkomnande med de senaste Sennheiser-knopparna är att de är billigare än den tidigare modellen: Momentum True Wireless 2s lanseras för $299, men företaget släpper dessa för $249,95. Det är fortfarande premiumpriser, men Sennheiser är nu i nivå med Apples AirPod Pros och kommer in billigare än både Sony och Boses flaggskepp. Med tekniska produkter som alltmer kryper upp i pris varje år, är det trevligt att se en gå i motsatt riktning för en förändring – och lägga till nya funktioner för att starta.

Trådlös laddning är den viktigaste uppgraderingen. Det var svårt att acceptera avsaknaden av denna funktion i Momentum True Wireless 2s. För priset bör trådlös laddning vara bordssatsningar. Jag är inte säker på hur det tog tre försök för Sennheiser att inse det.

En annan förbättring är vad som kommer i kartongen: Sennheiser ger dig fyra storlekar av öronsnäckor – den fjärde är en extra liten – men med den nya modellen inkluderar företaget även tre valfria vingfenor som lindar runt varje öronsnäcka och stoppar in i öronen för ökad stabilitet. Mellanstorleken kommer förinstallerad, men den är lätt att ta bort eller ersätta med en mindre eller större vinge om du behöver hålla öronsnäckorna extra stadiga och säkrade på plats under ett träningspass eller löpning. Även utan stabilisatorfenorna tog MTW3s mig bekvämt i öronen och lossnade inte så lätt.

Hörsnäckorna har en förnyad design.

Sennheiser inkluderar valfria stabilisatorfenor med sina senaste hörsnäckor.

Hörsnäckorna är mindre än sina föregångare, med en mer kvadratisk utvändig design som kommer i svart, grått eller vitt. Min svarta recensionsenhet ser mycket mer subtil ut i örat jämfört med MTW2s, som har en glänsande silver Sennheiser-logotyp. Men de sticker fortfarande ut längre än något som Samsungs Galaxy Buds Pro, så det här är inte de mest diskreta knopparna som finns. Laddningsfodralet krympte också lite tack vare att Sennheiser utnyttjade utrymmet bättre och USB-C-laddningsporten har flyttats fram. Detta kan tyckas konstigt till en början, men det är något som andra företag som Jabra också har börjat göra, och du kanske tycker att det är bekvämare beroende på var du laddar MTW3:orna.

USB-C-porten finns nu på framsidan av laddningsfodralet.

Sennheiser har förbättrat styrkan på sin brusreducering, även om du faktiskt inte har någon direkt kontroll över hur mycket ANC som appliceras med MTW3s. Företaget använder en adaptiv ANC för att automatiskt öka och sänka brusreduceringen baserat på din nuvarande miljö. Andra hörlurstillverkare har också provat detta adaptiva tillvägagångssätt, även om de flesta gör det valfritt snarare än standardinställningen på heltid. Jag upptäckte inte att jag saknade manuell justering när jag testade dessa öronsnäckor, men du kanske föredrar mer kontroll. ANC är inte på samma nivå som Sony eller Bose, men det gör susen för att hjälpa till att tysta närliggande distraktioner. Och du har alltid möjligheten att aktivera transparensläget med ett tryck på den vänstra öronsnäckan, även om Sennheisers implementering fortfarande inte matchar samma naturliga ljud som Sony, Bose och Apple alla har uppnått.

Den mer kompakta Momentum True Wireless 3s kanske passar bättre för personer med mindre öron.

När Sennheiser tillkännagav sina senaste hörsnäckor nämnde inte några större förändringar av deras ljud. De använder fortfarande 7-millimeters-drivrutiner som liknar det som fanns inuti MTW2:orna, och jag skulle lägga den övergripande ljudkvaliteten i samma bollplank som de och Sennheisers CX Plus – även om dessa är något bättre och kan vrida högre i volym. Det är ett bra ställe att vara, eftersom dessa fortfarande låter underbart. Sennheiser stöder AAC, SBC, AptX och AptX Adaptive Bluetooth-codec, där de senare hjälper till att eliminera alla märkbara ljudfördröjningar när du tittar på videor eller spelar mobilspel på Android. Det hade varit trevligt att se Sonys LDAC läggas till i ekvationen, men det är den typen av utelämnande jag kan leva med, med tanke på det lägre priset. Och AptX Adaptive har även stöd för ljud med högre upplösning än vad AAC och SBC tillåter.

Slänger på en gammal favorit som Buena Vista Social ClubSennheiser levererar ett mycket rymligt, rent och detaljerat ljud, med piano, klassiska gitarrer och sång alla snyggt lagrade utan en antydan till lerig. Detsamma gällde när jag bytte mellan The National, Molly Tuttle eller Bon Ivers “Second Nature”-spår från Slå inte upp. Dessa hörsnäckor tar fram de små detaljerna i en låt med mycket trevlig klarhet. Sennheisers Smart Control-app för iPhone och Android låter dig justera EQ med basförstärkning och podcast-lägen som är separata från alla ändringar du gör på reglagen för bas, mellan och diskant. (Podcast-alternativet förbättrar taltydligheten.) Den vanliga konsumentvänliga inställningskurvan finns här, men jag skulle säga att Sennheisers är mer balanserade än Sony 1000XM4s. Alla kommer inte att föredra det: det slutade med att jag aktiverade basförstärkning oftare än inte, medan Sonys levererar kraftfullt, energiskt ljud ur lådan.

Fodralet stöder äntligen trådlös laddning.

Mobilappen lade också nyligen till möjligheten att ställa in “ljudzoner” och automatiskt ändra nivån på brusreducering och EQ-anpassningar baserat på var du är – oavsett om det är hemma, på kontoret, på gymmet eller andra platser som du besöker. Detta fungerade som förväntat i mina tester, men det kräver att du beviljar Sennheiser-appen platsspårningsprivilegier på din telefon. Plus, att använda Sound Zones (eller Sound Check-funktionen som anpassar din EQ) kräver att du konfigurerar ett Sennheiser-konto. Jag är inte ett fan av att få folk att registrera sig för ett konto bara för att använda hörlursfunktioner.

Vissa ägare av Sennheisers tidigare Momentum True Wireless-modeller rapporterade en hörbar, ihållande vit bruseffekt medan de lyssnade på knopparna. Även i ett helt tyst rum har jag inte märkt någon sådan irritation med tredje generationens par. Batteritiden förblir oförändrad vid sju timmars kontinuerlig lyssning, och hörsnäckorna (tillsammans med fodralet) är IPX4 vattentäta, vilket gör dem lämpliga för rutinmässig träning.

Röstsamtalsprestanda verkar ha ett ben över MTW2:orna, och jag fick inga större klagomål om samtalskvalitet eller att jag var svår att förstå. Dessa kommer dock fortfarande till korta mot de senaste framstående som Sonys LinkBuds. Båda öronsnäckorna kan användas för sig själva medan de andra laddas i fodralet, och dessa har även automatisk paus när du tar bort en eller båda knopparna.

MTW3s kommer i svart, grått eller vitt.

Deras ljud är detaljerat, rymligt och balanserat.

MTW3:orna var inte helt immuna mot mindre buggar när jag granskade dem: jag märkte att signalen försvann enstaka (men sällsynt) och rösten för status/prompten sa ibland snabbt både “kopplad från” och sedan “ansluten” strax efter att jag tog bort dem från fallet och ploppade dem i mina öron. Vid lanseringen stöder inte Sennheisers nya flaggskeppsöronsnäckor flerpunkts Bluetooth, så du kan bara ansluta till en enhet åt gången. Företaget har hävdat att det planerar att lägga till multipoint i en framtida firmware-uppdatering, men som det gamla ordspråket säger, bör du bara köpa en produkt baserat på vad den kan göra just nu och inte för vad som kan komma senare.

Om Sennheiser Momentum True Wireless 3s gjorde har multipoint, skulle jag betrakta dem som ett hemmabruk och rekommendera en uppgradering för fans av företagets tidigare knoppar. Men även som de är, har Sennheiser gjort ett bra jobb med att höja deras värde samtidigt som de sänkt klistermärkespriset. Brusreduceringen är bättre, du får nu trådlös laddning, och de låter fortfarande fantastiskt. Även om batteritiden är densamma och samtalskvaliteten bara är bra, är det totala paketet mer övertygande än Sennheisers tidigare premiuminsatser. Det gör de inte ganska ta bort Sony 1000XM4s som mina favoritöronsnäckor; Jag tar den bättre brusreduceringen, örontipsen av skum och varmare ljudprofil av Sonys knoppar. Men det är kanske precis vad jag är van vid nu. Sennheiser är där uppe med det allra bästa inom ljudkvalitet – och för $50 mindre än förra gången.

Fotografi av Chris Welch / The Verge

#Sennheisers #flaggskepp #trådlösa #hörlurar #är #bättre #och #kostar #mindre

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *