Starbucks drabbades av omfattande klagomål på arbetsmarknaden inklusive över 200 påstådda överträdelser

Starbucks drabbades av omfattande klagomål på arbetsmarknaden inklusive över 200 påstådda överträdelser

Starbucks-arbetare reagerar när de pratar med media efter facklig omröstning i Buffalo, New York, den 9 december 2021.

Lindsay DeDario | Reuters

Regionchefen för National Labor Relations Board i Buffalo, NY, utfärdade ett klagomål på fredagen där Starbucks anklagades för 29 anklagelser om orättvis arbetspraxis som inkluderade över 200 brott mot National Labor Relations Act.

Klagomålet härrör från anspråk från Starbucks Workers United mot företaget i Buffalo, där den fackliga organisationssatsningen började i augusti.

I klagomålet, som ses av CNBC, anklagar NLRB Starbucks för att störa, hålla tillbaka och tvinga anställda som försöker att fackligt bilda sig på olika sätt. Det regionala kontoret för den oberoende federala byrån sa att kaffejätten hotade och skrämde arbetare genom att stänga butiker i området, sänka arbetstagares ersättning, genomdriva policyer mot fackliga anhängare på ett diskriminerande sätt, engagera sig i övervakning och sparka arbetare, bland andra påstådda kränkningar .

Klagomålet noterar också att högt uppsatta Starbucks-tjänstemän gjorde “oöverträffade och upprepade” besök i Buffalo och höll obligatoriska antifackliga möten, och noterade att ledare, inklusive vd Howard Schultz, hade lovat en ökning av förmånerna om arbetare avstod från att organisera sig. Buffalo har stått i centrum för den fackliga verksamheten. Staden är hem för den första butiken till rösta ja på att organisera i december och utlöste en rörelse som spred sig över landet.

“Klagomålet, utfärdat av NLRB Regional Director i Buffalo, involverar viktiga frågor,” sa Starbucks talesman Reggie Borges i ett uttalande till CNBC. “Men Starbucks håller inte med om att anspråken är berättigade, och klagomålets utfärdande utgör inte ett konstaterande från NLRB. Det är början på en rättsprocess som tillåter båda sidor att höras och lägga fram bevis. Vi tror på anklagelserna. som finns i klagomålet är falska, och vi ser fram emot att presentera våra bevis när anklagelserna döms.”

Sedan rörelsen startade förra året har mer än 50 Starbucks-butiker röstat för att organisera sig med Workers United, och nästan 250 har begärt att få hålla omröstningar över hela landet. Minst fem har röstat nej till att organisera. Starbucks har nästan 9 000 platser över hela landet.

NLRB:s regionkontors klagomål omfattar månaders anklagelser som facket riktat mot företaget. Starbucks kommer att ha en möjlighet att svara på anklagelserna.

För att råda bot på anklagelserna söker NLRB:s chefsjurist återinställning av arbetare och att antingen Schultz eller Rossann Williams, vicepresident för Starbucks North Americas, håller ett möte med anställda, fackliga och regeringsrepresentanter närvarande. Vid mötet, som ska videofilmas och distribueras, skulle en tjänsteman läsa ett meddelande om anställdas rättigheter.

“Starbucks har sagt att det aldrig förekommit någon fackföreningsstötning i Buffalo. Idag sätter NLRB rekordet. Klagomålet bekräftar omfattningen och fördärvet av Starbucks uppförande i västra New York under större delen av ett år,” Starbucks Workers Det säger United i ett uttalande. “Starbucks kommer att hållas ansvariga för det fackliga minfält som de tvingade arbetare att gå igenom för att kämpa för sin rätt att organisera sig. Detta klagomål avslöjar helt Starbucks fasad som ett “progressivt företag” och avslöjar sanningen om Howard Schultz krig mot fackföreningar. .”

Starbucks svarade inte omedelbart på en begäran om kommentar.

Schultz, som arbetar i sin tredje period som Starbucks VD, har tidigare varit en aktiv och högljudd motståndare till fackföreningsbildning. Företaget tillkännagav nyligen löne- och utbildningsinvesteringar för arbetare, men sa att dessa förmåner inte automatiskt kunde gå till fackliga butiker utan separata förhandlingsdiskussioner.

“Fackföreningsavtalet kommer inte ens att komma i närheten av vad Starbucks erbjuder,” sa Schultz till analytiker på företagets resultatkonferens på tisdagen.

Baristas fackliga push fick mer exponering i torsdags när Vita huset var värd för ledare från att organisera kampanjer på Starbucks och andra företag som Amazon. Starbucks skrev till Vita huset och bad om ett eget möte och kallade evenemanget “djupt oroande”, eftersom det säger att majoriteten av dess partners motsätter sig att vara i ett fackförbund.

Starbucks Workers United har lämnat in mer än 100 anklagelser mot Starbucks för orättvis arbetspraktik, medan företaget har lämnat in två mot facket i gengäld. Starbucks Workers United också notched en nyligen vinst som NLRB tjänstemän framställde en federal domstol att tvinga företaget att ta tillbaka aktivistanställda som säger att de tagits bort på grund av facklig kampanj.

.
#Starbucks #drabbades #omfattande #klagomål #på #arbetsmarknaden #inklusive #över #påstådda #överträdelser

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *