Varför jag verkligen gillar OnePlus 10 Pro

Varför jag verkligen gillar OnePlus 10 Pro

Dansen mellan telefoner på mitt kontor slutar aldrig, dels för att det alltid finns något nytt att testa, men också för att jag aldrig är nöjd och alltid hittar något avskräckande med varje telefon jag använder i mer än några dagar. Det är därför du har troligtvis sett inläggen vi gör där vi nämner det denna Samsung eller den där Pixel är den ena vi återkommer hela tiden till, även med alla andra förmodat bättre telefoner tillgängliga. Det här är ytterligare ett av dessa inlägg och det handlar om OnePlus 10 Pro.

Sedan jag avslutade min recension av OnePlus 10 Pro för en hel månad sedan, har det förmodligen varit den telefon som har sett mitt SIM-kort mest. Jag har dansat mellan Pixel 6 Pro (på Android 12 Beta builds), min iPhone 13 Pro (eftersom jag gillar MagSafe) och den vanliga Pixel 6 (Android 13!), men något drar mig hela tiden tillbaka till OnePlus senaste topp. -slut telefonen.

jag vet det sa jag i min recension att telefonen var ett nöje att använda, men det fanns oro. Jag blev avskräckt av konstiga mjukvaruquirks inbakade i ColorOS – jag är ledsen, “OxygenOS.” Jag ville ha fler specifikationer, för vem vill inte ha hela 12GB RAM och 256GB lagring som aldrig kommer att användas? Avsaknaden av breda bärarstöd var ett dåligt utseende. Till och med priset fick mig att ifrågasätta om den här telefonen var ett alternativ bredvid Pixel 6 Pro till samma pris.

Det andra som blev uppenbart när jag skrev min recension och under min testning var det faktum att jag fortsatte att prata om hur mycket jag gillar OnePlus 10 Pro. Den här telefonen är riktigt bra, helt enkelt ur ett användarperspektiv. Med andra ord, det är bara bra att hålla i, scrolla med, titta på och röra.

OnePlus kanske bara gör telefoner som OPPO inte hittade användning för nuförtiden, men de är fortfarande utmärkta. Haptiken på den här telefonen kan vara min favorit bland de senaste åren, där uppe med Pixel 6 Pro. Skärmen, även om den har lätt böjda kanter, är i princip platt och fantastisk. Telefonen i sig har en bra tyngd, utan allt det krökta obehagliga nonsens som andra telefoner har. Det är en perfekt balanserad telefon, åtminstone i min hand. Jag kommer aldrig att klaga på en telefon med denna textur och bristen på fingeravtryck heller.

Programvaran har alla varor jag behöver, som en utmärkt skärm som alltid är på, mjukhet i dagar, nivåer till mörkt läge, en vertikal rullningsstartare (detta är ett skott på Samsung) och flera andra områden jag kan anpassa. Jag gillar att det finns en extra uppsättning alternativ för låsskärmen eller hemskärmen eller statusfältet som du inte hittar från Google, men det finns inte en överväldigande mängd svullnad som du hittar i Samsungs One UI.

Kameran är ganska solid också och gränsöverskridande utmärkt, enligt mig. Nej, det är inte en mästare i svagt ljus som Pixel 6 Pro, men din pojke är inte på klubben och tar bilder på helgerna. Mina fotograferingar kommer utomhus på vandringar eller i parken eller på en fotbollsmatch eller sittande ute på en uteplats på ett bryggeri. I alla dessa situationer tycker jag att det är jättebra. Det här är en kamera jag kan lita på och det är viktigt.

OnePlus 10 Pro

Naturligtvis är inte allt perfekt med OnePlus 10 Pro. Det finns fortfarande irriterande mjukvaruproblem med aviseringar på låsskärmen, interaktioner med aviseringar, och att detta känns som Android 11 och inte Android 12. Uppdateringssituationen kommer att bli värre än den är på Google- eller Samsung-telefoner – det går inte att komma runt det.

Men återigen, bara talat rent ur ett dagligt användningsperspektiv, är den här telefonen utmärkt på många sätt. Och tro mig, jag fortsätter att leta efter anledningar att byta till en annan telefon eftersom det är så min hjärna fungerar efter att ha gjort detta i 12 år. Jag har bytt och bytt och bytt de senaste veckorna. Den här telefonen fortsätter dock att vinna över mig.

Så betyder det att du ska köpa en för $899 och med bara 8GB RAM och 128GB lagring? Ooooooh, det är fortfarande ett tufft samtal. För de flesta skulle jag nog säga till dig att överväga att vänta lite för att se om ryktena om ett riktigt OnePlus-flaggskepp senare i år stämmer. Den här telefonen är fantastisk, och jag tror att ni alla skulle gilla den, men om det kommer mer inom en inte alltför avlägsen framtid kan det vara värt att vänta. Antingen det eller vänta och se om en 12GB-256GB-modell dyker upp här för under 1 000 $.

#Varför #jag #verkligen #gillar #OnePlus #Pro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *