3 observationer efter att Embiid kommer tillbaka tjänar Sixers en viktig match 3-vinst

3 observationer efter att Embiid kommer tillbaka tjänar Sixers en viktig match 3-vinst

Joel Embiid räddade inte dagen själv, men hans närvaro lyfte Sixers på fredagskvällen och hjälpte laget att vinna en desperat krävd seger.

Iförd en svart skyddsmask spelade Embiid för första gången sedan han drabbades av hjärnskakning och fraktur i höger orbital i torsdags. Han postade 18 poäng och 11 returer när Sixers trimmade sitt underläge i andra omgången till 2-1 med en 99-79 vinst över Heat i Wells Fargo Center.

Danny Green gjorde 7 av sina 9 trepoängsförsök för 21 poäng. Tyrese Maxey gjorde också 21, och han spelade en lysande andra halvlek.

Jimmy Butlers 33 poäng ledde Miami.

Kyle Lowry återvände också från skadan på fredagskvällen och kom tillbaka efter en ansträngning i vänster hamstring.

Match 4 kommer att vara söndag kväll i Philadelphia. Här är observationer om Sixers’ Game 3-seger:

Embiid grusar ut det

Komfort var en självklar fråga för Embiid. Vid matchens första avbrott tog han bort sin mask och bad om en handduk från en bollperson längs baslinjen för att torka hans ansikte och masken. Han fortsatte med den rutinen under hela matchen. Ändå kompromissades inte Embiids rörlighet, och han verkade inte kämpa mycket med att rycka tillbaka till live action.

Embiids smidighet är många klasser över DeAndre Jordans. Vid Tyler Herros första beröring, hedgade Embiid hårt och störde årets sjätte man, vilket till slut tvingade fram ett shot-clock-brott. Sixers var inte alls lika begränsade defensivt, och det kändes inte som om lagets perimeterförsvar behövde vara perfekt.

Embiid missade två hoppare i första kvartalet, men hans försök att försegla mindre försvarare i lacken var produktiva och imponerande. Alla chanser Embiid hade att anfalla tidigt i skottklockan verkade lovande, speciellt mot 7-fotaren Dewayne Dedmon. Han gjorde fyra poäng sent i den första genom att enkelt glida förbi Dedmon, inklusive en fast break-slam.

Sixers huvudtränare Doc Rivers sa före matchen att Embiids aktiviteter på planen hade varit begränsade på grund av hans hjärnskakning, men 28-åringen lyckades fortfarande spela matchens första 10 minuter och 26 sekunder. Sixers höll en ledning med 21-13 när han lämnade och kände sig klart mycket bättre om sin position i serien.

Embiids skott var egensinniga i hans nästa stint också. Han luftade en hoppare i andra kvartalet och gjorde en inte förrän 43 sekunder in i den tredje perioden.

Att pressa sig igenom flera stora skador säger mycket om Embiids tuffhet, men det var också lovvärt att han initierade kontakt och kastade sig rakt in i elden av en intensiv slutspelsmatch. Han gjorde ett viktigt och-ett-upplägg sent i tredje.

Den bubblande fiendskapen mellan lagen kokade över tidigt i den fjärde när Matisse Thybulle och PJ Tucker var för sig bedömdes tekniska fouls. Tjänstemännen granskade incidenten och ansåg inte att Tuckers off-ball knuff av Thybulles rygg var värdig mer än en teknisk.

Harden tar den första, Maxey har den andra

James Harden körde med övertygelse i den första halvleken och nådde ofta mål i både övergångs- och halvplansbrott.

Effektivitet har varit en central del av Hardens spel när han är som bäst. Under de två första kvartalen gjorde han 15 poäng på sex försök att göra mål.

Fyra turnovers var en skavank på Hardens första halvlek, och den sista bidrog till att Sixers satte ut honom tidigt. Harden blev avskalad på en drive – han var säker på att spelet borde ha varit ett foul – och plockade sedan upp sin tredje personliga på det efterföljande Miami-innehavet. Han satt för den sista 2:15 av andra kvartalet.

Samtidigt gjorde Maxey inga poäng i första halvlek efter att ha hällt in 34 poäng under match 2. Maxey hittade Green för en hörntrea som satte Sixers upp med 26-17 på ett snyggt drive och spark, men han var totalt sett mycket mindre involverad än vad Sixers föredrar . Precis som Maxey var Lowry poänglös i första halvlek. Han kunde inte göra några poäng efter halvtid heller, och gick 0 för 4 från golvet på 25 minuter. Även om några av Miamis dåliga offensiva resultat helt enkelt var öppna hoppare som inte föll, anpassade sig inte Heat till en början väl till Lowry (och Embiids) retur.

Harden begick sitt fjärde regelbrott med 8:12 kvar i den tredje och Rivers tog ut honom kort efter. Sixers spelade sedan ett par fruktansvärda minuter som inkluderade att Green kastade bollen utanför spelfältet efter en timeout. Veteranvingen klev också ut på en snabb break och hade det tufft på Butler defensivt.

Greens utvändiga skytte fick Sixers tillfälligt tillbaka på rätt spår. 34-åringen knep en 11-0 Heat run med en trea assisterad av Embiid, och han satte ytterligare en trippel för att bygga upp Sixers ledning till 57-51. Miami fortsatte dock att pressa matchen till 57-all på två frikast från Dedmon. Sixers hade turen att Maxey sedan vände sig till stjärnläge.

Han åkte på ett personligt 5-0-lopp som inkluderade en top-of-the-key-trea och ett snabbt upplägg. 21-åringen tog kontrollen över spelet i fjärde kvarten med några fler långdistanshoppare, en löpare i obalans och en defensiv pärla när han jagade en stjäl och sedan räddade bollen genom att vända den över sin huvud.

Harden har inte bidragit så mycket i andra halvlek den här serien, men ingen brydde sig om den fredagskvällen.

Green återuppväcker Sixers skjutning

Paul Reed var Embiids backup och Jordan stannade på bänken.

Sixers spelade fortfarande 10 man och satte in Shake Milton efter Hardens tredje regelbrott. Milton gjorde en viktig trepoängare i ett skede när Sixers stökade offensivt. Han tjänade sig själv ett stopp i andra halvlek och höll sig bra i försvaret. Miltons odds att lyckas med det är betydligt högre än Furkan Korkmazs.

Thybulle verkar trenda något uppåt på självförtroende- och rytmfronten efter att han inte var berättigad att spela i Toronto förra serien eftersom han inte är helt vaccinerad. Under den andra kvarten spelade han in en dunk, steal och block allt på under en minut. Han förblev huvudförsvararen på Herro, som hade 14 poäng på 5-för-15-skott. Sixers gjorde hela tiden misstag som gav Herro ett öppet utseende, och han utnyttjade två trepoängare sent i den tredje.

Efter en 1-för-9-prestation i Game 2 var Greens studsande skjutspel stort. Sixers hade också lite tur att Miami hade en kall natt (7 för 30 från tre poäng), även om lagets kollektiva defensiva insats var stark med Embiid tillbaka som ankare.


#observationer #efter #att #Embiid #kommer #tillbaka #tjänar #Sixers #viktig #match #3vinst

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *