AEW Rampage sammanfattning och reaktioner (6 maj 2022): Var rädd för Jay Lethal

AEW Rampage sammanfattning och reaktioner (6 maj 2022): Var rädd för Jay Lethal

AEW Framfart (6 maj 2022) kom från Chesapeake Employers Insurance Arena i Baltimore, MD. Showen innehöll Jay Lethal som etablerade sin makt, Eddie Kingston som hotade Chris Jericho och utmärkt dambrottning.

Låt oss hoppa direkt in med en sammanfattning av showen följt av reaktioner.

Excalibur, Taz, Ricky Starks och Chris Jericho kommenterade. Justin Roberts skötte ringannonseringsuppgifter.

Dr. Britt Baker DMD & Jamie Hayter vs. Toni Storm & Ruby Soho

Reba var ringside. Tempot var konstant rörelse med lagarbete från båda sidor. När Baker hade problem i hörnet gav Reba en domardistraktion så att Baker kunde skära Storms öga. Det ledde till en fjärilssuplex från Baker. Hayter missade inte ett slag för att ansluta på en glidande lariat så fort Storm satte sig upp. Baker följde efter med en trottoarkant. Baker gick efter täcket, men Soho tacklade Hayter på toppen av högen för att bryta räkningen. Soho knuffade ut Hayter ur ringen. Baker klockade Soho med en stötspark. Storm utnyttjade närstriden för en roll-up på Baker för att vinna.

Toni Storm & Ruby Soho besegrade Dr. Britt Baker DMD & Jamie Hayter.

Eddie Kingston ringde in till sändningen för att hota Chris Jericho. För första gången på 20 år fruktade Kingstons fru för hans säkerhet. Den bilden bränns in i Kingstons själ. Han kommer att få Jeriko att känna rädsla och smärta för de känslor som hans fru hade.

Tony Nese var upprörd över att han var tvungen att tvinga sig fram i programmet, även om han är den hetaste gratisagenten som tecknar i AEW. Mark Sterling begärde formellt en match för Nese mot det obesegrade fenomenet. (Hook?) Nese ropade Danhausen.

Hook mot JD Drake

Efter en nedtagning från Hook mötte Drake honom på domarseparationen. Drake hackade Hook hårt i bröstet. Hook backade inte och bad om en till. Drake högg bort, men Hook slog hans hand med huvudet. Hook utförde sedan en magnifik suplex.

Drake gick för en omvänd DDT, men Hook kontrade för Redrum-submissionen på Drakes rygg. Hook vägrade att släppa choken efter seger.

Hook besegrade JD Drake.

Efteråt kom Danhausen ut och begärde Hook som backup mot Nese och Sterling. När Hook funderade tappade Danhausen sitt tålamod och petade Hook. Den kallhjärtade, stilige djävulen knuffade ner Danhausen till mattan. Danhausen gav ett fredserbjudande att presentera en påse chips. Hook plockade upp snacket och slängde det sedan ner till mattan när han gick ut.

Dax Harwood respekterar Adam Cole som en idrottare, men han har ingen respekt för mannen som människa. FTR åtnjuter det positiva mottagandet från fansen. Förr i tiden blev de med rätta utbuade, för att de var otäcka busar. Harwood kommer att ta tillbaka den attityden mot Cole i Owen Hart-turneringen.

Owen Hart-turneringskval: Yuka Sakazaki vs Riho

Riho gick in i svart utrustning för första gången i AEW. Hon gjorde nästan en tidig seger på en flygande crossbody. Sakazaki slog knappt tre för att sparka ut. Den magiska flickan kom till liv genom att använda ett vagnhjul som en undanmanöver för att slå till med en dropkick. Hon följde efter med en kanonskytt utåt. Sakazaki fokuserade på att skada Rihos ben. När Sakazaki gick för sin språngbräda splash finisher, satte Riho upp sina knän. Riho gick till attack med en draksuplex. Sakazaki duckade ett löparknä för att kontra med ett roll-up utbyte. Riho exploderade för ett dubbelt knäslag. 1, 2, Sakazaki sparkade knappt ut igen.

Sakazaki fick övertaget genom att duellera på spännen för en supermanöver som körde in Rihos ansikte i mattan.

Matchen fortsatte med att båda kvinnorna kastade slag i mitten av ringen. Sakazaki slutade för ett diskusslag. Riho föll lågt för en nedtagning som övergick till en roll-up-seger.

Riho besegrade Yuka Sakazaki.

Damernas Owen Hart-turneringsställning avslöjades:

  • Toni Storm vs. Jamie Hayter
  • Dr. Britt Baker DMD vs. Joker (mystery wrestler)
  • Riho mot Ruby Soho
  • Red Velvet vs. Hikaru Shida

Shawn Spears tog äran för att ha byggt upp Wardlows ego till en falsk känsla av oövervinnlighet. Wardlow har blivit AEWs #1-jätte, och Spears har botemedlet med sin Giant Killer-stol.

Dan Lambert förolämpade publiken i Baltimore. Ethan Page trodde inte att Sammy Guevara var en person som håller sitt ord, så det kommer han inte heller att göra. Den blandade matchen med Paige VanZant är avstängd. Frankie Kazarian avbröt för att begära TNT Championship-matchen som Scorpio Sky lovade. Sky lovade att vara en dominerande mästare. Han kommer att ge respekt tillbaka till bältet som en kampmästare. Det betyder att Lambert måste lägga tillbaka remmen i troféfodralet. Lambert och Page var förvirrade av Skys attityd. Mästaren fortsatte på mikrofonen för att acceptera Kaz utmaning.

Jungle Boy konfronterade Ricky Starks på scenen. Knuffar följde. JB höll FTW-guldet för att hypa sin titelkrock på Dynamit.

Mark Henry intervjuade huvudevenemangets deltagare. Konosuke Takeshita respekterar Jay Lethal, men han är inte rädd. Dödlig kommer att ge Takeshita en anledning att vara rädd. Nog prat. Henry avslutade med: “Det är dags för huvudevenemanget!”

Jay Lethal vs. Konosuke Takeshita

Sonjay Dutt och Satnam Singh var ringside. Dödligt strut efter ett dropkick. Takeshita strut efter höftkast. Takeshita tog ansvaret med en hoppande axeltackling och slingshot plancha. Singh klev över som en distraktion, så Lethal kunde göra ett självmordsdyk. Lethal hade kontroll med en katapult in i hörnet, tilt-a-whirl backbreaker, knäbrytare och drakskruvbenspiska. Lethal avslutade med en dödlig injektion, men Takeshita sparkade honom upp och ner mot repen.

Allt eftersom matchen fortskred lossade Takeshita en elak lariat eftersom båda männen var på spännen.

Dödlig rymde en drakesuplex för att motverka en fyrasiffra. Takeshita kunde nå repen för en paus. Dödlig gick tillbaka till siffran fyra, men Takeshita kontrade för en brainbuster. Dödlig utsparkad på nålen.

Dödlig fick upp ångan för en dödlig injektion, men Takeshita klättrade med en klädstreck och hoppande knäslag. Dödlig var omtumlad med axlarna platt på mattan. Dutt hoppade på förklädet och distraherade domaren. Det gav Lethal tillräckligt med återhämtningstid för att sparka ut vid 2.

Lethal gjorde en roll-up. Takeshita tvingade sig ut och skickade Lethal in i repen. Lethal använde det momentumet för att studsa tillbaka för att lethal Injection cutter skulle vinna.

Jay Lethal besegrade Konosuke Takeshita.

Efteråt satte skurkarna skorna till Takeshita. Bästa vänner sprang ner, men de hanterades av Singh. Orange Cassidy retade en konfrontation med Singh bara för att bana väg för Samoa Joe att komma fram. Säkerheten hindrade Joe från att gå in i ringen när showen stängdes.


Jay Lethal och Konosuke Takeshita hade en dandy av en match i huvudevenemanget. Takeshita gjorde sig ett namn i AEW med det framträdandet. Motrörelsen från båda männen var släta. Avslutningen var ett kreativt sätt för Lethal att slå till med sin avslutare. Det flödade smidigt så att det verkade som en ögonblicksreaktion. Lethal gör kvalitetsarbete efter en något långsam start på sin AEW-karriär. Han har rätt i att brottare ska vara rädda, speciellt med Satnam Singh vid sin sida. Singh fortsätter att göra det bra som en imponerande kraft. Att krossa Chuck Taylor på mattan såg brutal ut på ett bra sätt. Efter att Samoa Joe sa att han skulle komma för Lethal, fick det mig att tro att Joe skulle bli fysisk. När det inte hände, gjorde det ett matt utseende för att avsluta showen.

Toni Storm, Ruby Soho, Dr. Britt Baker DMD och Jamie Hayter startade showen med en smällare av en tävling. Handlingen var het och saktade aldrig ner. Jag tror inte att AEW behöver taggtitlar för damer, men det här var den typen av match som gör mig nyfiken på en fullt utvecklad division. Flödet i lagarbetet var utmärkt. Till exempel älskade jag hur Hayter redan körde repen för en glidande lariat innan Baker lyfte Storm för en suplex. Det gjorde det till ett fint bing, bang, boom-ögonblick. Ge mig mer av det, så kan jag lätt övertalas att vara med på att AEW introducerar guld för damlag.

Riho och Yuka Sakazaki producerade högoktanig action. Växlingarna fram och tillbaka dök upp och höll mig på kanten av mitt säte. Avslutningen var ett kreativt setup som visade strategi och skicklighet från Riho. Owen Harts damturnering borde vara en bra tid. Jag gillar hur Storm och Baker är på samma sida av fästet för att förhindra en uppenbar final. Jag kan föreställa mig att Storm, Baker, Riho, Soho eller Hikaru Shida vinner det hela. Det är ett bevis på hur starkt fältet är. Det är inte ens med tanke på vem som kommer in som jokerdeltagare. För tillfället väljer jag Storm mot Soho i finalen.

Hook skakade huset. Hans suplex på JD Drake var en så cool bild. Att kontrollera vikten för en långsam stigning över toppen och välvning nedåt för maximal effekt var en sak en skönhet. Historien med Hook och Danhausen har tagit en trevlig vändning av förtjusning. Det verkade ursprungligen som fräcka häpnadsväckande för komedi skull, men det har nu utvecklats till något med känsla. Även om Neses punchline som ropade Danhausen sågs komma en mil långt, skrattade jag fortfarande hårt när den levererades. Det är en smart match av AEW att boka för att tvinga Hook att rädda Danhausen. Och när det händer kommer taket att blåsa av byggnaden.

Jag vet inte vad jag ska göra av de ständigt föränderliga anpassningarna till denna Sammy Guevara/American Top Team-berättelse. Fans började bua Sammy och Tay Conti när jag inte tror att det var den ursprungliga planen. Ethan Page och Dan Lambert fick visst fansupport som standard, men de var båda helt klart oförskämda snubbar den här kvällen. Sky verkar växla till ett babyface, men sedan skämtar han om att Conti skickas runt i omklädningsrummet. Jag ger det här segmentet en axelryckning tills vidare. Jag har ingen aning om vad som händer. Sky att försvara mot Frankie Kazarian är en match jag vill se, så det är ett plus.

Eddie Kingstons snyftberättelse under det telefonsamtalet är ett exempel på varför jag har svårt att rota honom som brottningskaraktär. Så hans fru mår dåligt, och det är inte rätt. Men han är cool med att såra Jericho så illa att han inte kan leka med sina barn längre, vilket var ett hot från Kingston långt innan eldklotstrollkarlen. Det luktar hyckleri. Förtjänar Jericho smärtsam återbetalning? Absolut. Är jag känslomässigt investerad i att rota för att Kingston ska lyckas? Absolut inte. Kanske är det mitt fel att jag tror att Kingston ska vara en bra kille nuförtiden. Hans oroliga karaktär har varit ganska konsekvent från början, och det är inte som att Kingston ber om att bli påhejad. Med det sagt, kommer jag fortfarande att njuta av att se historien spelas ut? Ge mig ett helvete. Ge mig också mer Daddy Magic. Och trollknep. Och gnistrande stövlar från Jericho. Finns det något sätt att förvandla denna fejd till Trollkarlen från Oz?

Betyg: B+

Framfart hade riktigt bra action med högenergitävlingar. De komiska ögonblicken kändes naturliga att ge genuina skratt. Släng in ett litet berättelseförlopp för att avsluta ett roligt avsnitt.

Dela dina tankar om Framfart. Hur betygsätter du det? Vem stal showen?

#AEW #Rampage #sammanfattning #och #reaktioner #maj #Var #rädd #för #Jay #Lethal

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *