Apples chef för maskininlärning, Ian Goodfellow, har sagt upp sig från sin roll drygt fyra år efter att han kom till företaget efter att tidigare ha varit en av Googles främsta AI-anställda, enligt The Verge’s Zoë Schiffer.


Goodfellow ska ha berättat för personalen i ett e-postmeddelande och sa att hans avgång delvis berodde på Apples plan att återgå till personligt arbete, vilket krävde att anställda arbetade från kontoret minst en dag i veckan senast den 11 april, minst två dagar per vecka senast den 2 maj och minst tre dagar per vecka senast den 23 maj. “Jag tror starkt på att mer flexibilitet skulle ha varit den bästa policyn för mitt team”, sa Goodfellow i mejlet.

Apple anställda började återvända till Apple Park förra månadenmed tre dagars arbetspolicy som antas den 23 maj. Vissa anställda har varit missnöjda med planen att återgå till personligt arbete.

I ett brev till Apples vd Tim Cook under sommaren sa en grupp anställda “Utan den inkludering som flexibilitet ger, känner många av oss att vi måste välja mellan antingen en kombination av vår familj, vårt välbefinnande och att vara bemyndigad att göra vårt bästa arbete, eller att vara en en del av Apple. Det här är ett beslut som ingen av oss tar lätt på, och ett beslut som många skulle föredra att inte behöva ta.”

Obs: På grund av diskussionens politiska eller sociala karaktär om detta ämne, finns diskussionstråden i vår Politiska nyheter forum. Alla forummedlemmar och webbplatsbesökare är välkomna att läsa och följa tråden, men inlägg är begränsat till forummedlemmar med minst 100 inlägg.

Relaterade berättelser

Apples företagsanställda återvänder till kontor enligt hybridschema från och med idag

Apples företagsanställda i USA började återvända till sina kontor idag, vilket avslutade en tvåårig policy för att arbeta hemifrån som Apple implementerade under pandemin. Anställda på platser som Apple Park och Infinite Loop fick förra månaden en deadline den 11 april för att återgå till personligt arbete. Apple har varit ivriga att få tillbaka anställda på kontoret och planerade återkomstdatum…

Apple-anställda protesterar på en hybrid arbetsplan

Mitt i processen med att Apple-anställda återvänder till personligt arbete med hjälp av ett hybridschema, protesterar en grupp anställda representerade av “Apple Together” mot företagets nuvarande policy för hybridarbete. Förra månaden började Apple-anställda i USA återvända till sina kontor, vilket avslutade en tvåårig policy för att arbeta hemifrån som Apple implementerade under pandemin. Anställda på…

Apple anger deadline till 11 april för amerikanska anställda att återvända till kontoret

Apple har satt en deadline den 11 april för företagsanställda i USA att återvända till kontor som Apple Park, enligt Bloombergs Mark Gurman. Apple planerar för ett hybrid arbetsschema på kontoret och hemma framöver. Rapporten anger att Apple-anställda kommer att behöva arbeta från kontoret minst en dag i veckan senast den 11 april, minst två dagar i veckan senast den 2 maj och kl.

Google-anställda kommer tillbaka till kontor den 4 april, kommer Apple att följa?

Google berättade idag för anställda att de kommer att behöva återvända till sina fysiska kontor från och med måndagen den 4 april, rapporterar CNBC. Detta kommer att gälla anställda i Bay Area, där Google har ett Mountain View-baserat huvudcampus, tillsammans med anställda på andra platser runt om i USA. Santa Clara County, där Google och Apple finns, har lyft…

Apple försenar företagets återgång till kontor på obestämd tid

Apple-anställda kommer inte längre att återvända till företagets kontor i februari som planerat på grund av den fortsatta spridningen av COVID-19 och den nyligen framväxande omicron-varianten, sa Apples vd Tim Cook i ett memo som skickades ut idag. Tillbaka i november skickade Apple ut ett brev där de berättade för anställda att Apple förväntar sig att de ska börja återvända till kontoret den 1 februari, men det återlämnandedatumet har nu…

Apple-anställda förväntas återvända till kontor i februari

Apple-anställda förväntas börja återvända till företagets kontor med start den 1 februari, enligt ett memo som Apples vd Tim Cook skickade ut till personalen idag. I PM, som erhållits av The Information, står det att anställda kommer att återvända under den hybridarbetspilot som tillkännagavs tidigare i år. Från och med februari kommer anställda att arbeta på Apples campus och kontor i en till två dagar vardera…

Apple försenar återgången till kontoret för anställda till åtminstone januari

Apple har skjutit upp sin plan att återvända anställda till kontoret till åtminstone januari, på grund av oro över en ökning av covid-19-fall och eventuell uppkomst av nya varianter, rapporterar Bloomberg. Apple hade tidigare planerat att återgå till personligt arbete i början av september, men företaget försenade den tidslinjen till oktober. Nu, på grund av fortsatt oro, har den tidsramen varit…

Apple överväger vaccinationskrav för anställda som återvänder till kontor

Apple har inte beslutat om det kommer att kräva vacciner för företagsanställda som återgår till jobbet i oktober, enligt CNBC:s Josh Lipton. Cook ska ha berättat för Lipton att Apple i första hand fokuserar på när anställda ska återvända, men företaget “övervakar saker dagligen” för att avgöra om ett vaccinationskrav “är det rätta svaret eller inte.” .@tim_cook talade med …

Populära berättelser

Apple överger Mac Mini Redesign

Apple har till synes övergett planerna på att designa om Mac mini bland rykten om att nästa generations version av maskinen sannolikt kommer att ha samma design som den nuvarande modellen. M1 Mac mini från 2020. Enligt ett nyligen påstående från den välrenommerade analytikern Ming-Chi Kuo kommer nästa generations Mac mini sannolikt att behålla samma formfaktor som den nuvarande modellen, som är en unibody i aluminium…

Testar Apples självreparationsprogram med en iPhone 12 Mini-batterifix

Apple tillkännagav förra veckan lanseringen av ett nytt Self Repair-program, som är utformat för att göra det möjligt för ägare av iPhone 12, iPhone 13 och iPhone SE att reparera sina enheter på egen hand med hjälp av manualer, verktyg och reservdelar som kommer direkt från Apple. Prenumerera på MacRumors YouTube-kanal för fler videor. Vi var nyfikna på hur Self Service Repair-programmet fungerar och hur det kan jämföras med…

De fem mest spännande Apple-produkterna som kommer 2022

Vi är fem månader in i 2022 med den världsomspännande utvecklarkonferensen i horisonten, som inte alltför långt därefter kommer att följas av Apples evenemang i september. Andra halvan av året ser ut att bli spännande, eftersom rykten tyder på att vi kan se fram emot en rad uppdaterade Mac-datorer, iPhones och tillbehör som ska lanseras. I vår senaste YouTube-video har vi samlat de fem produkterna som vi ser fram emot att få…

Apple släpper BOE iPhone-skärmar efter att ha upptäckt oväntade designförändringar

Apple har praktiskt taget klippt den kinesiska bildskärmstillverkaren BOE ur iPhone 13:s leveranskedja efter att ha upptäckt designförändringar på sina OLED-paneler, rapporterar The Elec. BOE har levererat OLED-displaypaneler för 6,1-tums iPhone-modeller sedan förra året, men företaget har bara tillverkat en “mager mängd” OLED-paneler för iPhone sedan februari, enligt The Elec. Paneltillverkning…

T-Mobile lanserar testkörningsprogram för heminternet

T-Mobile tillkännagav idag lanseringen av ett nytt internet “Test Drive”-program som är utformat för att låta användare prova 5G T-Mobile internet i sina hem. T-Mobile kommer att skicka användarna en gateway att prova under en 15-dagarsperiod utan kostnad, med användare som kan behålla sitt befintliga internet under testprogrammet. För att uppmuntra kunder att byta till T-Mobile Home Internet, betalar T-Mobile upp till…