De 5 bästa Dividend Kings nu

Detta är ett gästinlägg av Josh Arnold för Visst utdelning. Jag accepterar normalt inte gästinlägg men gjorde gärna ett undantag för Sure Dividend, eftersom jag brukade göra en del delat arbete med dem angående analys av utdelningsaktier för några år sedan.

När aktier säljs är det här ett bra tillfälle att börja gå igenom dina bevakningslistor för att se vilka typer av tillgångar av annars hög kvalitet som säljs. Josh presenterar en snabb lista över företag med minst 50 år av årlig utdelningstillväxt i rad som han anser vara långsiktiga “köp” vid denna tidpunkt, som du kan använda för vidare forskning.

-Lyn

______

När det kommer till att förstärka välstånd, anser vi att det är den bästa vägen att köpa högkvalitativa utdelningsaktier och återinvestera utdelningar över tid. Detta möjliggör inte bara den kapitaltillväxt som stora utdelningsaktier tenderar att ge över tid, utan också möjligheten att uppnå den dubbla sammansättningen av återinvesterande utdelningar. När man genomför denna strategi är det dock ytterst viktigt att hitta de bästa utdelningsaktier som kan stå sig över tiden.

De Dividend kungar är bäst-av-det-bästa när det gäller utdelningslängd. De är en grupp på 44 företag som har betalat stigande utdelningar i minst 50 år i rad. I den här artikeln kommer vi att belysa varför investerare skulle tycka att Dividend Kings är attraktiva, och notera de fem bästa Dividend Kings som finns på marknaden idag.

Anledningen till att en investerare skulle vilja överväga Dividend Kings är ganska enkel; de är de bästa aktierna i världen när det gäller utdelningslängd och säkerhet. Företag som har kunnat höja sin utdelning i minst 50 år i rad har stått emot konkurrenshot, lågkonjunkturer, tekniska förändringar med mera. Det är därför Dividend Kings är guldstandarden för utdelningsinvesteringar, och även om avkastningen som Dividend Kings erbjuder inte alltid är den högsta tillgängliga, kan investerare räkna med stigande inkomster över tid mycket tillförlitligt.

Nedan tar vi en kort titt på de fem bästa Dividend Kings som finns på marknaden idag.

Vår första Dividend King är Stanley Black & Decker (SWK), den allestädes närvarande verktygs- och lagringstillverkaren baserad i USA. Stanley tillverkar ett brett utbud av verktyg och tillbehör under varumärken som BLACK+DECKER, Stanley, Dewalt, Craftsman, Porter Cable med flera. Företaget grundades 1843 och har valt en tillväxt-för-förvärv-strategi för att öka sin robusta organiska tillväxt över tiden. Vi ser att företaget producerar 8% årlig vinst per aktie tillväxt under de kommande åren, vilket betyder att det borde ha gott om kapital för att fortsätta att höja sin utdelning.

Den nuvarande direktavkastningen är 2,6 %, vilket är mycket högt med historiska mått mätt för denna aktie, och är ungefär dubbelt så högt som S&P 500. Utdelningsökningen är 54 år, och utbetalningskvoten är bara cirka en tredjedel av vinsten för i år, så det finns en enorm bana för framtida utdelningstillväxt, samt en hög säkerhetsnivå.

Vårt nästa lager är Hyresgästföretag (TNC), som designar, tillverkar och marknadsför golvrengöringsutrustning globalt. Tennant erbjuder ett stort utbud av städutrustning för att passa en mängd olika behov, såväl som finansierings-, uthyrnings- och leasingprogram. Tennant grundades 1870 och blev nyligen ett tillägg till Dividend Kings-klubben med sina 50th utdelningsökning i följd.

Vi förväntar oss att Tennant kommer att kunna producera 8% årlig vinst per aktie-tillväxt, så i kombination med dess 21% utbetalningskvot för i år ger aktien en exemplarisk utdelningssäkerhet såväl som tillväxtpotential. Den nuvarande direktavkastningen är 1,6 %, vilket är bättre än den bredare marknaden, men något lägre än mer traditionella högavkastande utdelningsaktier. Aktien handlas dock för en decenniumlåg värdering för tillfället, så vi ser en stark kapitaltillväxtpotential över tid också för köpare av aktien idag.

Vårt nästa lager är 3M företag (MMM), ett diversifierat teknikföretag som verkar globalt inom en mängd olika branscher. Företaget konkurrerar inom segmenten säkerhet och industri, transport och elektronik, hälsovård och konsumenter, och spänner över tusentals produkter och otaliga slutmarknader. 3M har gjort sig ett namn under de senaste 120 åren för innovation och kvalitet, och det förnyar ständigt sin produktportfölj för att positionera den väl för de kommande åren.

Vi ser 5% årlig tillväxt framöver för 3M, och dess nuvarande avkastning är exceptionell med 4%. Det är högt, inte bara för 3M, utan det är också ungefär tre gånger så mycket som S&P 500. Utbetalningskvoten är drygt hälften av intäkterna, men kom ihåg att 3M:s intäkter i allmänhet är mycket förutsägbara, så det kan ha en högre utbetalningskvot . Vi gillar 3M för dess exceptionella avkastning, dess 64-åriga utdelningsökning och dess förutsägbara inkomstströmmar.

Vår fjärde Dividend King är Lowes företag (LOW), hälften av hemförbättringsduopolet i USA. Lowe’s har cirka 2 000 supercenter för hemförbättringar i USA, som erbjuder tiotusentals produkter till proffs och fastighetsägare. Lowe’s har en 59-årig rad av att öka sin utdelning, men trots detta är utbetalningsgraden bara 24% av årets resultat. Det betyder att Lowe’s kommer att fortsätta att ha tillräckligt med kapital för att fortsätta att höja utbetalningen, särskilt mot bakgrund av en uppskattad tillväxt på 6% årligen.

Direktavkastningen ligger i den lägre delen på 1,6 %, men det är fortfarande över den bredare marknaden. Lowe’s har lyckats med en av de bästa utdelningstillväxttakten någonstans på marknaden under det senaste decenniet, med mer än 17 %.

Vårt slutliga lager är Parker-Hannifin (PH), en tillverkare av rörelse- och kontrollsystem för mobil-, industri- och flygmarknader över hela världen. Företaget har mer än ett sekel av varumärkeskännedom och expertis, vilket har hjälpt det att öka sin utdelning under häpnadsväckande 65 år i rad. Avkastningen ligger för närvarande på 1,9%, efter en viss svaghet i aktien. Det har också gjort värderingen attraktiv eftersom vi förväntar oss en årlig vinst-per-aktietillväxt på 9 % under de kommande åren. Parker-Hannifins utbetalningskvot är bara 22 % för i år, vilket betyder att dess förväntade tillväxt och låga utbetalningskvot bör ge gott om bränsle för högre utdelningar under de kommande åren. Bolagets genomsnittliga årliga ökning av utdelningen är drygt 10% under det senaste decenniet, att sätta aktien är sällsynt företag på det måttet.

När vi letar efter en bra utdelningsaktie att köpa tror vi att det är klokt att börja leta med Dividend Kings. De är klassen inom området när det kommer till utdelningssäkerhet och livslängd, och många av dem erbjuder antingen hög strömavkastning – som 3M – eller hög utdelningstillväxt – som Lowes. Vi har lyft fram fem namn som vi tror hamnar i toppen av de mycket prestigefyllda Dividend Kings, och vi gillar dem alla som köpvärderade aktier på dagens marknad.

#bästa #Dividend #Kings

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *