Han sa, hon sa: Konton från Depp och Heard matchar sällan

Han sa, hon sa: Konton från Depp och Heard matchar sällan

FAIRFAX, Va. (AP) — Det finns inte mycket utrymme för medelväg i vittnesmålet hittills från Johnny Depp och Amber Heard i Depps förtalsprocess mot hans ex-fru.

En av dem ljuger.

Heard har ännu inte berättat för juryn sin sida av saken. Hennes vittnesmål kommer att fortsätta den 16 maj när rättegången – som redan har pågått i fyra veckor – återupptas efter en veckas uppehåll. Då kommer hon att ställas inför vad man säkert kan anta kommer att vara ett aggressivt korsförhör i ett fall där båda sidor har använt sig av brända jords taktik som går tillbaka flera år till när stämningsansökan först väcktes.

Depp stämmer Heard i Virginia för förtal på grund av en text som hon skrev i december 2018 i The Washington Post och beskrev sig själv som “en offentlig person som representerar övergrepp i hemmet.” Artikeln nämner inte Depp vid namn, men hans advokater säger att artikeln förtalar honom ändå eftersom det är en tydlig hänvisning till de mycket publicerade anklagelserna Heard gjorde när hon ansökte om skilsmässa 2016 och fick ett tillfälligt besöksförbud mot honom.

Depp säger att han aldrig har misshandlat Heard fysiskt, medan Heard säger att hon blev överfallen vid mer än ett dussin tillfällen.

Nedan följer sammanfattningar av några incidenter och deras skilda redogörelser.

FÖRSTA GÅNGEN

Heard säger att första gången Depp slog henne var 2013, då hon gjorde misstaget att skratta åt en av hans tatueringar. Heard sa att det fanns en äldre tatuering som hon inte kunde urskilja, och Depp sa till henne att det stod “Wino.”

Faktum är att det brukade stå “Winona Forever”, en tatuering som Depp fick när han dejtade skådespelaren Winona Ryder. Han lät ändra den till “Wino Forever” när de bröt upp.

Heard sa att hon skrattade och Depp svarade med att slå henne. Tänkte att smällen måste vara ett skämt, skrattade hon. Depp svarade genom att slå henne två gånger till, med den tredje smällen som slog Heard ur balans.

“Det var så dumt, så obetydligt,” sa Heard till juryn. “Jag tänkte att det måste vara ett skämt.”

Depp, medan han var på läktaren, förnekade bestämt att det inträffade.

“Det hände inte,” sa han. “Varför skulle jag ta så stort illa vid någon som gör narr av en tatuering på min kropp? Det påståendet var aldrig vettigt för mig.”

FINGER OCH BOURBON-FLASKA

Båda sidor säger att det värsta våldet inträffade i mars 2015 i Australien, när Depp spelade in den femte filmen “Pirates of the Caribbean”.

Heard sa att Depp förgrep sig sexuellt på henne med en spritflaska – för första gången i torsdags identifierade hon en flaska Maker’s Mark bourbon som det kränkande instrumentet efter att hon sa att hon såg ett foto av den distinkt fyrkantiga flaskan – som en del av en alkoholdriven ilska. Heard kom till Australien efter att ha spelat in sin egen film och Depp anklagade henne omedelbart för att ha legat med sina motspelare, sa hon.

Depp å sin sida säger att han var offer för våldet. Han vittnade om att Heard var upprörd över ansträngningarna från Depps advokater att få henne att skriva på ett avtal efter vigseln, samt det faktum att Depp inte höll fast vid löften om nykterhet till Heards belåtenhet.

Han sa att han flydde argumentet genom att hälla upp sig en drink, varvid Heard kastade en vodkaflaska på honom. Depp sa att han svarade genom att hälla upp en drink till, och den här gången kastade Heard en annan vodkaflaska på honom som slogs mot hans hand medan den vilade på en disk och skar av spetsen på hans långfinger.

Bilder från efterdyningarna visar att Depp skrev vulgära meddelanden till sin fru i blod på husets väggar. Jurymedlemmar har också sett samtidiga textmeddelanden Depp skickade till andra där han sa att han skar av sitt eget finger. Depp sa att han hittade på den historien för att skydda Heard och undvika polisinblandning.

ALKOHOL OCH DROGER

Även om det inte var en specifik incident, målade Depp och Heard väldigt olika porträtt av Depps drog- och alkoholbruk.

Heard sa att droger och alkohol – tillsammans med paranoid svartsjuka – är det som gjorde honom från mannen hon älskade till “monstret” som fick henne att frukta för sitt liv. Hon sa att han dolde sitt drog- och alkoholbruk för henne och från sin familj, men hans beteende gjorde det klart att han var hög eller full, ofta till den grad osammanhängande.

”Johnny på hastighet skiljer sig mycket från Johnny på opiater. Johnny på opiater skiljer sig väldigt mycket från Adderall och kokain Johnny, som skiljer sig mycket från Quaaludes Johnny, men jag var tvungen att bli bra på att uppmärksamma de olika versionerna av honom, säger Heard.

Faktum är att Heard sys Depps förnekande av fysisk misshandel saknar trovärdighet delvis eftersom han skulle mörka och glömma vad han hade gjort.

Depp, å sin sida, erkände att han vid ett tillfälle blivit beroende av oxikodon och genomgick en detoxprocess 2014. Men han sa att anklagelserna om okontrollerat drog- och alkoholbruk är grovt förskönade.

“Jag har alltid haft en ganska stor tolerans för alkohol,” vittnade han. “Jag har aldrig haft ett fysiskt beroende av alkohol.”

.
#Han #hon #Konton #från #Depp #och #Heard #matchar #sällan

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *