Lakers coaching sökning: Mark Jackson och Terry Stotts senast intervjuas för lediga tjänster, enligt rapporter

Lakers coaching sökning: Mark Jackson och Terry Stotts senast intervjuas för lediga tjänster, enligt rapporter

De Los Angeles Lakers gjorde Frank Vogel till syndabock för en smaskig lista som levererade en ganska ynklig kampanj 2021-22 och sparkade honom. Om de tror att ett tränarbyte, frånvarande stora uppgraderingar av spelarlistan, kommer att leda dem tillbaka till mästerskapet nästa säsong, är de galna, men ändå behöver de en ny tränare.

För det ändamålet intervjuade Lakers fd Portland Trail Blazers tränare Terry Stotts den här veckan, av Adrian Wojnarowskisamt fd Golden State Warriors tränaren och nuvarande ESPN-sändaren Mark Jackson, enligt Shams Charania.

Stotts, en övervägande offensivt sinnad tränare som ledde Blazers till åtta raka kojer efter säsongen och en plats i konferensfinalen 2019, skulle vara en startavvikelse från den defensivt inriktade Vogel.

Kanske skulle intresset finnas för det fallet Russell Westbrook handlas inte. The Athletic nyligen rapporterat att Vogel var burk, delvis, för att han inte kunde lista ut hur man skulle få Westbrook-experimentet att fungera, vilket är ett positivt löjligt påstående från hur många som helst synpunkter. Westbrook är ingen bra spelare längre. De flesta nätter är han aktivt skadlig. Det har varit så ett tag.

Men Lebron James och Anthony Davis ville ha honom, och Lakers front office, som naturligtvis inte tar något ansvar trots att de slutligen genomförde affären, försökte redan anklaga LeBron och hans byrå, Klutch Sports, för att ha drivit på för Westbrook. När det inte höll vatten blev Vogel den bekväme boven.

Stotts var en bra tränare under lång tid, men han, eller någon annan, kommer inte att vinna en titel med Lakers med Westbrook som spelar någon form av meningsfull roll.

När det gäller Jackson, som senast tränade 2013-14, är Lakers inte det enda laget som spelar här. Jackson är enligt uppgift en finalist för att fylla Sacramento Kings‘ tränarvikariat.

Jacksons ämbetstid i Golden State slutade i en flamma av dåliga känslor. Warriors ägare Joe Lacob sa bokstavligen att i stort sett alla i organisationen inte gillade Jackson, och det hände faktiskt en del ganska konstiga saker där när han var ansvarig, inklusive men inte begränsat till spelare som ställdes mot varandra (Jackson sa enligt uppgift till spelarna att en skadad Festus Ezeli rotade aktivt mot laget för att vinna i hans frånvaro) samtidigt som han främjade en miljö så full av paranoia än att en assisterande tränare kände ett behov av att spela in konversationer i hemlighet.

Jackson tillskrivs, med rätta, att ha förvandlat Warriors från ett skrattslag till ett stabilt slutspelslag. Han ändrade utan tvekan den defensiva kulturen och släppte lös Stephen Curry, som blommade ut till en All-Star under Jackson. Som sagt, Golden State, kan det hävdas, i slutändan underpresterade under Jackson, vilket bevisas av det faktum att Steve Kerr, med i huvudsak samma lista, tog Warriors från ett lag med 51 vinster och en första omgång ut till en 67- vinna lag och ett mästerskap i sin första säsong som tog över för Jackson.

Det är att säga att Jackson inte ser spelet annorlunda efter att ha tillbringat de senaste åtta åren på TV och blivit utsatt för ett brett utbud av nyare filosofier. Vi förväntar oss att spelare ska förbättras, men tenderar att se tränare som färdiga produkter.

Golden State var Jacksons första tränarupplevelse. Han var där i tre år. Om han var en spelare skulle han inte ens ha blivit av med sitt rookiekontrakt. Vi skulle aldrig förvänta oss att en spelare inte skulle vara bättre på sitt andra kontrakt än sitt första. Det är också värt att notera att Jackson är en Klutch-klient.


#Lakers #coaching #sökning #Mark #Jackson #och #Terry #Stotts #senast #intervjuas #för #lediga #tjänster #enligt #rapporter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *