Michigan bilägare stämde efter Jeep dödade mekaniker under oljebyte

Michigan bilägare stämde efter Jeep dödade mekaniker under oljebyte

NYDu kan nu lyssna på Fox News-artiklar!

A Michigan man som lämnade sin bil på en återförsäljare för ett oljebyte och däckrotation stäms efter att hans fordon var inblandat i döden av en av återförsäljarens anställda.

Sergio Enrique Diaz-Navarro tog sin röda 2019 Wrangler till en Chrysler Jeep Dodge-återförsäljaren den 13 mars 2020 och den 19-årige smörjteknikern Daniel Thompson arbetade med bilen. Efter att servicen var slutförd “slungade fordonet framåt” när den unge anställde försökte använda det, och krossade den 42-årige mekanikern Jeffrey Hawkins mot ett skåp, visar domstolsprotokoll.

SAKNADE COLORADO MAMMA SUZANNE MORPHEWS DÖTTRAR SOM STÅR VID SIN FAR EFTER AVSKETTNING AV MORDANKLARINGAR

Thompson hade sänkt jeepen från fordonslyften och försökte sedan starta bilen och låta den gå på tomgång för att säkerställa att det inte fanns några oljeläckor runt filtret, enligt domstolsprotokoll.

“Thompson sträckte sig in i fordonet och tryckte på bromsen med sin högra fot och höll sin andra fot på golvet”, står det i kärandens sammanfattning. “Han tryckte på startknappen. När fordonet inte startade tog han foten från bromsen och trampade ner kopplingspedalen. Han tryckte på startknappen igen. Den här gången startade jeepen. Han tog bort foten från kopplingen, fortfarande stående utanför fordonet. Fordonet slingrade fram.”

Hawkins fördes till sjukhuset, där han dukade av av sina skador, enligt Kansas City Star.

Diaz-Navarro och Thompson stämdes båda i en kretsrätt i Michigan i mars 2021.

Nya Jeep-fordon parkerade utanför en Chrystler-, Jeep-, Dodge- och RAM-återförsäljare i South Edmonton.  Onsdagen den 24 augusti 2021 i Edmonton, Alberta, Kanada.  (Foto av Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)

Nya Jeep-fordon parkerade utanför en Chrystler-, Jeep-, Dodge- och RAM-återförsäljare i South Edmonton. Onsdagen den 24 augusti 2021 i Edmonton, Alberta, Kanada. (Foto av Artur Widak/NurPhoto via Getty Images)

MINNESOTA POLIS BODY CAM VISAR DAUNTE WRIGHTS MAMMA I SPÄNT UTBYTE MED SLUTS: “JAG KOMMER ATT STÄMMA DIG”

Advokat David Femminineo, som företräder Hawkins egendom, berättade FOX 2 att Thompson inte visste hur man kör fordonets manuella växellåda och inte hade körkort. Advokaten också sa Återförsäljaren kan inte stämmas på grund av en rättslig standard som hindrar en anställd från att stämma sin chef för vårdslöshet, vilket i detta fall skulle vara att anställa någon som inte borde ha kört.

Eftersom händelsen inträffade på jobbet och involverade två anställda kan chefen inte stämmas, konstaterar FOX 2.

Diaz-Navarros advokat sa till FOX 2 att han planerar att bekämpa fallet i en rättegång senare denna månad.

“När du lämnar över din bil till någon, inklusive betjänten eller personen vid servicedisken hos din lokala återförsäljare, är det bättre att du kan lita på den personen,” sa advokaten.

Fiat Chrysler Automobiles NV 2020 Jeep Gladiator-pickupbilar visas på en bilhandlare i Tinley Park, Illinois, USA, måndagen den 30 september 2019. Bilförsäljningen i USA tog förmodligen ett stort steg tillbaka i september och satte scenen för rejäla incitamentsutgifter från biltillverkare som kämpar för att ta bort gamla modeller från återförsäljarnas lager.  Fotograf: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

Fiat Chrysler Automobiles NV 2020 Jeep Gladiator-pickupbilar visas på en bilhandlare i Tinley Park, Illinois, USA, måndagen den 30 september 2019. Bilförsäljningen i USA tog förmodligen ett stort steg tillbaka i september och satte scenen för rejäla incitamentsutgifter från biltillverkare som kämpar för att ta bort gamla modeller från återförsäljarnas lager. Fotograf: Daniel Acker/Bloomberg via Getty Images

LILY PETERS-MORD: Oförseglat klagomål avslöjar NYA DETALJER I WISCONSIN-FLICKENS DÖD

Femminineo sa till McClatchy News att bilägaren är ansvarig för Hawkins död på samma sätt som någon som lånat ut en annan person deras fordon skulle vara ansvarig för eventuella skador orsakade av föraren. Han sa att en person som lånar ut sin bil är ansvarig för oaktsamma handlingar eftersom de gav den andra personen tillåtelse att använda deras fordon.

Enligt en sammanfattning som lämnades in i domstolen den 1 mars har domstolen beordrat Rochester Hills Chrysler Jeep Dodge-återförsäljare, där händelsen inträffade, att hålla Diaz-Navarro skadeslös om han befinns vara ansvarig för vårdslöshet.

KLICKA HÄR FÖR ATT FÅ FOX NEWS-APPEN

“Så i verkligheten kommer ägaren att hållas ansvarig, men återförsäljarens försäkringsbolag betalar”, sa Femminineo till McClatchy News. Han sa att han hoppas att en dom på över 15 miljoner dollar kommer att meddelas.

#Michigan #bilägare #stämde #efter #Jeep #dödade #mekaniker #oljebyte

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *