Nästa månads Pixel Feature Drop kommer att returnera en ikonisk ikon till Pixel-statusfältet

Nästa månads Pixel Feature Drop kommer att returnera en ikonisk ikon till Pixel-statusfältet

Den senaste uppdateringen av Android 12 QPR3 Beta 3, som är den senaste betaversionen för den kvartalsvisa Pixel Feature Drop i juni, som skulle släppas den 6 juni, returnerade en ikonisk ikon till statusfältet överst på kompatibla Pixel-skärmar. Vi pratar om vibrationslägesikonen. Som en Reddit medlem med handtaget schrombear skrev, “12QPR3 Beta 3 tog tillbaka vibrationsikonen till statusfältet + en växel för det! Men konstigt nog visas inte ikonen på låsskärmen (förhoppningsvis bara en bugg).”

Google kommer att sätta tillbaka den ikoniska vibrationslägesikonen på statusfältet för Pixel 4 och högre telefoner

Ikonen visas inte bara i statusfältet som en skärmdump som delas av “schrombear” visas, men i menyn Ljud & vibration finns det nu en växlingsknapp för en inställning som lyder “Visa alltid ikon i vibrationsläge.”

Att ha vibrationsikonen i statusfältet verkar vara ett tillräckligt incitament för att få vissa Pixel-användare att gå med i Android 12 QPR3-programmet som Reddit-användare Användare UtanNamn. Han skriver, “Wow, nu ska jag uppdatera till betan. Jag har velat ha det här så gärna. Ingen aning om varför de tog bort vibrationsikonen från statusfältet.”

En annan användare med handtaget Aurelink visst låter det upprört kl Google för att ta bort ikonen i första hand. Han skriver, “Äntligen har vi fått tillbaka en funktion vi haft i Android i flera år, även med de första pixlarna. Ibland hatar jag Google.”

Anledningen till att användare är upprörda är att utan att ikonen visas i statusfältet är det inte klart om en användares telefon har vibration aktiverad eller inaktiverad. Varför är detta så viktigt? Om du deltar i ett mycket viktigt möte om Anderson-kontraktet, vill du vara säker på att din telefon inte börjar spela din ringsignal (låt oss säga att det är Helt F***** från musikalen Vårens uppvaknande) högt och tydligt i ett styrelserum fullt av dina chefer.

Om du för fingret nedåt från toppen av skärmen visas vibrationslägesikonen på statusfältet om den har aktiverats

Eller låt oss säga att du deltar i den heta nya Broadway-musikalen. Du vill vara säker på att din telefon vibrerar ifall du behöver göra en snabb förändring av det ovannämnda Anderson-kontraktet men du vill inte göra dig själv till röv genom att låta din telefon ringa från din plats tre rader tillbaka från scenen .

Visste du förresten att du på Pixel 6-serien snabbt kan aktivera vibration? Tryck helt enkelt på volymknappen på höger sida av din telefon som tar upp volymreglaget och en klockikon. Tryck på klockikonen och tryck på vibrationsikonen och viola! Du har aktiverat vibrationsläget. Men ikonen kommer inte att visas i statusfältet. Ändå finns det ett sätt att visa att funktionen verkligen har aktiverats.

Scrolla ner från toppen av skärmen och om du har vibration påslagen ser du ikonen i statusfältet. Nu baserat på Android 12 QPR3 Beta 3, när nästa Quarterly Pixel Feature Drop har installerats i juni, kommer inga knep att behövas för att se om vibrationsläget har aktiverats på din Pixels statusfält.

Om du är övertygad om att du behöver gå med i Android 12 QPR Beta-programmet, kom bara ihåg att Google ännu inte har fullföljt sitt löfte att tillåta betatestare att återvända till de stabila och offentliga betauppdateringarna utan att behöva torka din telefon och återställa din telefon. Det kan vara tillgängligt någon gång snart, men inte just nu.

Tänk också på att betaversioner av Android inte är stabila och om du använder enheten som din dagliga förare kanske du inte vill riskera att förlora möjligheten att använda vissa funktioner eller hantera ett försämrat batteri som kraftigt kan minska din användning av luren. Det bästa är att vänta till den 6 juni och installera June Quarterly Pixel Feature Drop på din Pixel-telefon samma dag.


#Nästa #månads #Pixel #Feature #Drop #kommer #att #returnera #ikonisk #ikon #Pixelstatusfältet

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *