NWSL Challenge Cup: North Carolina Courage besegrar Washington Spirit, lyfte trofén i skadefylld final

NWSL Challenge Cup: North Carolina Courage besegrar Washington Spirit, lyfte trofén i skadefylld final

I en match som överskuggades av skador på båda sidor av bollen, är North Carolina Courage 2022 NWSL Challenge Cup-mästare efter att ha besegrat Washington Spirit, 2-1 på WakeMed Soccer Plex i Cary, North Carolina på lördagen. Kerolin gjorde mål för Courage, som också gynnades av ett Taylor Aylmers självmål. Ashley Hatch gjorde mål för Spirit.

Den bestående bilden från den här matchen kommer inte att vara något av de tre målen som avgjorde det, utan snarare att Jordan Bagget kördes av planen på övertid efter en kollision med Debinha.

Den skadan följde på att både Courages Kerolin- och Spirit-keeper Aubrey Kingsbury tvingades av planen i snabb följd runt timmen. En tuff tackling i kassen från Spirit-backen Sam Staab på Kerolin ledde till ett no call i kassen. När Kerolin gick ur matchen hittade Courage matchvinnaren på den efterföljande hörnsparken på ett självmål från Spirit. På pjäsen kraschade Kingsbury i stolpen och fick kort behandling men stannade kvar i spelet.

Den trasiga andra halvleken följde på en högenergiöppning i 45 minuter. The Courage satte omedelbart tempot i poängen tidigt när den brasilianska duon för Debinha och Kerolin – som utsågs till Challenge Cup finalens MVP – kopplade ihop sig för öppningsmålet i den 11:e minuten. Debinha bar bollen upp på flanken och slog Kelley O’Hara, innan han trädde fram en boll till Kerolin.

Courage var dominerande i en halvtimme innan ett kontroversiellt nej på en potentiell handboll i boxen ledde till Spirit-utjämningen i den 35:e minuten när Trinity Rodman länkade till Hatch. Det innebar att de två lagen gick in i halvtid jämnt, trots att Courage överträffade Spirit med 15-5.

Sedan började skadorna. Den andra halvleken plågades av trötthet, då de två lagen kämpade om titeln på kort vila efter onsdagens semifinal. Sättet som matchen slutade, med Baggets skada och hennes lagkamraters åtgärder för att påskynda läkarvården, kommer att vara den outplånliga bilden av spelet, men minuter senare gick slutsignalen och Courage lyfte pokalen, vilket gjorde dem till mästare i Challenge Cup 2022 för första gången i klubbens historia.

Spelaruppdateringar

Spirits huvudtränare Kris Ward och laget var på en 20-matcher obesegrad rad på väg in i Challenge Cup-finalen. Men på väg in i den ordinarie säsongen kommer några Spirit-spelare att behöva fortsatt medicinsk utvärdering efter flera svåra stunder på planen under hela matchen, särskilt Baggets utträde via ambulans. Ward sa efter matchen att det inte fanns några ytterligare uppdateringar just nu.

“Allt som vet är att de gick. Bara för några minuter sedan var det precis innan matchen var slut. Vi åker över till sjukhuset och vi ska få henne utcheckad. Men det är allt jag egentligen vet just nu, tyvärr”, sa han.

Ligan har hjärnskakningsprotokoll på plats, inklusive extra byten, även om Ward bekräftade att hans målvakt kommer att utvärderas ytterligare.

“Vi går igenom och gör en hjärnskakningskontroll med vår egen medicinska personal. Jag var först inte säker, om de skulle göra en separat, till slut gjorde de inte det. Men våra tränare är verkligen noggranna om det. Så vi ska gå och kolla in henne nu, tillade Ward.

“Men gå igenom och lyssna på henne och verkade som om hon var okej och lyhörd för det första testet. Vi går och tittar nu bara för att se om det finns någon försenad symtomdebut eller något. Men ja , Jag var bara inte säker först, men återigen, våra tränare gör ett bra jobb och hoppas att hon mår bra.”

För Couragems huvudtränare sa Sean Nahas att han pratade med Kerolin efter att hon blivit utslagna med en fotledsskada och att hon ville stanna i matchen.

“Jag tror att det bara var en smäll när hon föll och vinkeln på det, men hon ville gå in igen. När vi satte ut henne igen, D [O’Sullivan]Meritt [Mathias] och Deb [Debinha] sa att hon inte kan gå, så vi gjorde bara förändringen,” sa Nahas. “Hon planerade inte att komma ut, vi planerade inte att ta ut henne med någon annan. Men vi stelnade på ett annat sätt. Så hon kommer att klara sig, hoppas jag.”

Courage-försvararen Carson Pickett fick sin första NWSL-titel efter att ha blivit draftad 2016. Backen skapade tre chanser under matchen och spelade in två skott, och krediterade laget med att stänga matchen i ljuset av så många skador.

“Jag tror att det är professionell sport. Oavsett vad som händer är vi tränade för att bara hålla huvudet i spelet och inte oroa oss för yttre saker tyvärr,” sa Pickett.

“Skicka självklart bra vibbar till Washington-spelaren och hoppas att hon återhämtar sig. Skador händer, det händer bara inom professionell sport, och speciellt fotboll. Så jag tror att det var viktigt med så lite tid kvar av matchen att bara försöka behålla vår håll dig tillsammans och avsluta matchen.”


#NWSL #Challenge #Cup #North #Carolina #Courage #besegrar #Washington #Spirit #lyfte #trofén #skadefylld #final

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *