Sannolikt nya matchups på väg skapar möjligheter för Rangers topplinje

Sannolikt nya matchups på väg skapar möjligheter för Rangers topplinje

PITTSBURGH — När det gäller Rangers, inte längre slutspelstestade när man närmar sig spel 3 och 4 på vägen:

1. Gerard Gallant är inte en slav av matchups och har aldrig varit det under hela sin karriär, men det är tydligt att tränaren har gjort sitt bästa för att begränsa antalet skift. Alexis Lafreniere-Filip Chytil-Kaapo Kakko Kid Line tar emot Sidney Crosbys enhet som inkluderar Jake Guentzel och Bryan Rust.

Att matcha var anledningen till att Kids fick bara 7:19 istid som en enhet i torsdagens 5-2 seger i match 2.

Den dynamiken kommer sannolikt att förändras i de kommande två tävlingarna på vägen, där Pittsburghs tränare Mike Sullivan har den sista förändringen. Det finns extrema metoder med vilka besökande lag kan undvika ofördelaktiga matchuper, men dessa manövrar kan skapa kaos på bänken för lag som inte är vana vid sådan manövrering.

Du kan dock satsa på detta: såvida det inte är oundvikligt på grund av en isbildning, kommer Chytil-linjen inte att ta faceoffs i den defensiva zonen. Enheten tog fyra i de två första spelen, i motsats till 14 styck av Zibanejad-enheten och Artemi Panarin-Ryan Strome-Andrew Copp-anslutningen.

Så förväntningen är att Blueshirts ungar kommer att tvångsmatas med en rejäl dos Crosby. Men medan detta kommer att erbjuda en utmaningdet kan också skapa en möjlighet för Chris Kreider-Mika Zibanejad-Frank Vatrano att avskaffa en försvars-först-strategi och gå till attack.

Chris Kreider (20) och Mika Zibanejad (93) firar.
Chris Kreider (20) och Mika Zibanejad (93)
Robert Sabo

Zibanejad-linjen har fått ungefär 50 procent av istiden mot Crosby, som inte var något liknande i förra årets sex-game, första omgångsförlust mot Islanders. Det mesta av fokus har legat på att stoppa Penguins toppvapen, som har stått för fyra av klubbens fem jämna mål. Rangers måste vända på det och tvinga pingvinerna att fokusera på att försvara Zibanejad, Kreider och Vatrano.

Zibanejadlinjen, som har stått för två mål på sju skott, måste bli farlig. Om det inte är fjättrade från att försvara Crosby, blir det en mer realistisk fråga.

2. Barclay Goodrows frånvaro under vad som förväntas bli en längre tidsperiod gör det svårare att komma runt Chytils problem på punkterna, även om Chytil vann 3-av-7 i Game 2 efter att ha gått 1-mot-10 i inledningen. . Gallant kan inte uppmana Goodrow att kliva in på dessa faceoffs.

Även om det kanske inte blir så mycket avhopp på den fjärde linjen när Dryden Hunt kliver in för Goodrow, kommer straffen säkert att påverkas. Dessutom, och kanske mer kritiskt, begränsar förlusten av Goodrow Gallants alternativ med de sex bästa i defensiva situationer sent i spelet.

Men se, Penguins har karriärens bottensexare Danton Heinen som spelar upp med Evgeni Malkin i kölvattnet av Rickard Rakells Game 1-skada på träffen levererad av Ryan Lindgren sent i den första perioden av Game 1.

Lägg upp Sports+-medlemmar, Bli Medlem till Låt Mollie Walker sms:a dig det senaste ordet om Rangers och svara med dina tankar och frågor. Är du inte medlem i Sports+ än? Prova det nu.

Det krävs inte bara en by för att vinna cupen, det krävs en by för att vinna den här serien.

Igor Shesterkin försvarar nätet under Rangers' Game 2-vinst över Penguins.
Igor Shesterkin försvarar nätet under Rangers’ Game 2-vinst över Penguins.
Charles Wenzelberg/New York Post

3. Rangers tillbringade tillräckligt med tid i den offensiva zonen och hade tillräckligt med besittning av pucken för att förtjäna mer än två kraftspel genom de första 57:56 i Game 2. Tiggare kan tydligen välja väljare, men för dessa par av man-fördelar kom efter en sträcka på 118:05 där Blueshirts inte belönades med ett enda powerplay medan Penguins hade sex under mellantiden.

Det representerar en fortsättning på en trend genom säsongsserien med fyra spel där Pittsburgh hade en fördel med 12-6 i power plays. Det är en oroande sådan. Så mycket av Rangers spel och identitet kommer från maktspelet.

4. Igor Shesterkins arbete har varit legendariskt, den presumtiva Vezina-vinnaren hade vänt 118 av 124 skott för en räddningsprocent på 0,952 samtidigt som Evolving Hockey krediterades med 3,55 GSAA (målräddning över genomsnittet) i sina två första NHL-slutspel. spel.

Men kanten över Penguins målvaktsspel försvann i stort sett tills Rangers slog igenom genom att göra fyra mål mot Louis Domingue inom 26:50, vilket överbryggade de två sista perioderna av match 2.

Blueshirts måste gör det till sin sak att dra fördel av denna tredje strängens netmindersom bara spelar på grund av skador på Tristan Jarry och Casey DeSmith.

5. Ryan Reaves, vars 16:10 istid i Game 1 representerade den högsta summan i hans nu 86 matcher långa slutspelskarriär, har satt en ton på isen och tagit kroppen ansvarsfullt vid varje tillfälle. Reaves tar med sig en aura på isen.

.
#Sannolikt #nya #matchups #på #väg #skapar #möjligheter #för #Rangers #topplinje

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *