Sixers-Heat Game 3 sammanfattning: maskerade Joel Embiid återvänder och hjälper Philly till seger

Sixers-Heat Game 3 sammanfattning: maskerade Joel Embiid återvänder och hjälper Philly till seger

Som den 76ers andra omgången serien flyttade till Philadelphia, Joel Embiid och hans grenhugg sätt återvände till lineupen för Game 3. Sixers slog av Heat 99-79 i en defensiv slugfest som förde serien till en 2-1 Miami ledning.

Danny Green blev het från djupet, vilket gav Sixers en laghög 21 poäng. Efter en långsam start tog Tyrese Maxey över sent med 21 poäng på 88,3 procent sant skott tillsammans med sex assist. James Harden fick en het start, satte upp 17 poäng tillsammans med åtta returer och sex assist, och Embiid skulle avsluta med 18 poäng, 11 returer, en blockering och en steal samtidigt som han var allmänt dominerande i defensiven. Här är några omedelbara takeaways från spel 3.

Första halvan

 • Det var inte särskilt överraskande att se Sixers se mycket mer energiska ut från början av det här spelet än de hade i de två föregående matcherna. Fälgskyddet var natt och dag jämfört med de två föregående matcherna, Sixers höll Miami till bara 17 första kvartspoäng och 34 poäng i första halvlek.
 • Offensiven var långt ifrån perfekt i början. Det tog visserligen lite tid för den store killen att komma tillbaka i rytmen efter en vecka utan basketaktiviteter, men de kunde ändå få en ihållande press på Heat-försvaret genom att köra till korgen. Trots oro över hans konditionering innan matchen var Embiids första kvartsskift cirka 10 minuter, vilket är vad det normalt skulle vara när det var helt friskt.
 • Sju omsättningar i det första kvartalet, inklusive fyra (fem om man räknar med det första innehavet av andra kvartalet) rakt för att avsluta kvartalet, tillät Miami att minska ledningen till fyra trots att Philly verkligen spelade ut Heat under större delen av den inledande ramen. Sixers fortsatte också att dödas på det offensiva glaset.
 • Eftersom det fanns en berättigad oro, återvände reservcenterprotokollet i sin helhet till Paul Reed med Embiids tillgänglighet. Medan sträckan med Harden och Embiid båda på bänken var katastrofal, satte en 9-0-körning när Harden checkade in i matchen tillbaka Sixers i förarsätet.
 • Det var bara en tidsfråga tills Sixers såg någon positiv skjutregression i den här serien. Danny Greens första halvlek var en stor återhämtning från hans spel 2-prestation, med 3-4 från bortom bågen i första halvlek. Green skulle ha den heta handen hela natten, avsluta med 21 poäng på 7-9 skytte och ledde laget i poäng!
 • Sixers anfall avstannade med Harden på bänken, och det var särskilt tydligt med att The Beard fick sitta de sista två minuterna av halvleken i foulproblem. Detta problem fortsatte att hindra Sixers när Harden fick sitt fjärde regelbrott tidigt i den tredje.

Andra hälften

 • Efter en het start på halvleken där ledningen hoppade till 12, blev Phillys anfall riktigt slarvigt. De kämpade för att ta hand om basketbollen med alla fällor Miami skickade mot dem, särskilt med Harden på bänken. Jimmy Butler blev verkligen till besvär i den tredje, 12 av hans 33 matcher kom under perioden.
 • Det hade börjat som en off night för Tyrese Maxey, men hans fempoängsspurt i slutet av tredje kvartalet kanske bara hade räddat matchen. Hans tre stoppade en 20-6 Heat run som väckte både Sixers och publiken igen.
 • Sixers gick till Bball Paul lite senare än vanligt i andra halvlek, vilket lät Embiid starta fjärde kvartalet. Denna justering fungerade bra för Philly, eftersom de kunde pressa tillbaka ledningen upp till sju under denna sträcka och Embiid skulle checka in igen till en ledning på 11 poäng.
 • Om hans tredje kvartalsspurt räddade matchen, satte hans fjärde kvartskörning bort det. Maxey gjorde inte ett field goal förrän det var mindre än tre minuter kvar av den tredje, men när han väl gjorde det såg han till att lämna en effekt. Hans spel att springa ner en nästan sväng och hoppa utanför spelfältet var helt galet.
 • Precis i slutet av matchen tog Embiid en ganska bra oavsiktlig smäll mot huvudet från Bam Adebayo. Han skulle vara kvar i matchen för att ta sina frikast och förhoppningsvis blir det inget allvarligt ur det.

Sixers får den allra viktiga vinsten. Att falla med 3-0 hade varit en dödsdom. Om de nu vinner Game 4 är allt i hop.


#SixersHeat #Game #sammanfattning #maskerade #Joel #Embiid #återvänder #och #hjälper #Philly #seger

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *