Sjömän för att främja George Kirby

Sjömän för att främja George Kirby

Sjömännen ringer upp George Kirbyrapporterar Jeff Passan från ESPN (Twitter länk). Jonathan Mayo från MLB.com twittrade tidigare i eftermiddags att Kirby hade blivit repad från sin planerade start med Double-A Arkansas.

Närhelst Kirby först tar bollen kommer han att göra sin major league-debut. Det 20:e övergripande valet i 2019 års draft från Elon University, högerhanden blommade snabbt ut till en av spelets främsta unga armar. Betraktad som en polerad strejkkastare med solid men inte elitgrejer och som en amatörprospekt, har Kirby tagit sina råa grejer till nya höjder som proffs. Efter att ha arbetat med en snabbboll på 91-95 MPH på college, har han skjutit upp den hastigheten till 95-99 MPH-intervallet i minors.

Den förbättrade armhastigheten har inte kommit på bekostnad av New York-infödingens orörda kontroll. Baseball America, FanGraphs och Kiley McDaniel från ESPN gav alla Kirby ett eventuellt plus-plus-kommando (en 70-grad på scoutingskalan 20-80) under den senaste lågsäsongen. Han är bland de bästa letarna i de mindre ligorna, och hans kombination av hastighet och känsla för pitching gjorde honom till en av sportens mest ansedda prospekt.

BA, FanGraphs, ESPN och Keith Law of the Athletic placerade alla Kirby bland spelets topp 50 övergripande utsikter inför säsongen. Baseball America var den mest hausseartade i gruppen, rankade honom på 12:e plats totalt och nummer 3 som pitcher. Utvärderare var lite delade om kvaliteten på hans sekundära erbjudanden; de flesta föreslog att var och en av hans skjutreglage, kurvboll och växling låg runt genomsnittet, men BA graderade hans skjutreglage från övre 80-talet som ett plussteg. Inte av en slump föreslog BA att han kunde ha top-of-the-rotation uppsidan, medan var och en av FanGraphs, ESPN och The Athletic pekade ut honom som mer av en mellanrotationstyp.

Mellan den inställda minor league-säsongen 2020 och en missad tid förra året på grund av ömhet i axeln har Kirby bara 115 1/3 proffsomgångar under bältet. Han har dock skinit under den tiden, med resultaten som matchar de starka visuella utvärderingarna. Kirby äger en ERA mellan 2.30 och 2.40 vid alla sina tre stopp, inklusive en 2.31 poäng över 50 2/3 Double-A innings. Han har slagit ut starka 29,6 % av slagmännen på den nivån mot en liten 5,9 % promenad.

Kirby kommer att ta rotationsplatsen för en annan toppprospekt. Matt Brash valdes till Triple-A Tacoma och konverterades till lättnad (åtminstone tillfälligt) efter att ha kämpat för att kasta strejker över sina fem första MLB-starter. Kirby tror inte att de har samma kontrollproblem utanför porten, men Brashs initiala svårigheter är en påminnelse om att även elitutsikter ofta bråkar i sin första smak av de stora ligorna. Det råder osäkerhet med vilken nybörjare som helst, och Kirby är på väg till majors utan så mycket som en enda Triple-A-omgång under bältet.

Ändå skulle Mariners inte ha vänt sig till Kirby om de inte var hausse på hans chanser att bli effektiva omedelbart. Seattle får en nedslående start med 12-15, men de försöker slåss om en slutspelsplats den här säsongen. Om Kirby kan stelna den bakre delen av rotationen direkt ur porten, skulle det gå långt mot att hänga kvar i American League. M:s rotation har varit blandad i början. Logan Gilbert har varit utmärkt. Chris Flexen har varit effektivt, medan Marco Gonzales och offseason signerad Robbie Ray har underväldigat. De två sistnämnda spelarna hade dock många framgångar före 2022, vilket gav M:s anledning att förutse bättre resultat under de kommande månaderna.

Det har gått tillräckligt med tid för att Kirby inte kommer att nå ett helt år i tjänst 2022 även om hans befordran visar sig vara permanent, vilket gör att han tidigast kan nå fri byrå efter kampanjen 2028. Om han stannar i majors härifrån och framåt, skulle han vara ett virtuellt lås för att nå skiljedom på väg in i 2025 som ett Super Two-kval. Framtida valfria uppdrag kan naturligtvis påverka den servicebanan. Kirby finns ännu inte på 40-mannalistan, så Mariners kommer att behöva göra ett nytt drag för att tillgodose hans officiella val.

.
#Sjömän #för #att #främja #George #Kirby

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *