Suns vs. Mavericks poäng, takeaways: Luka Doncic, Jalen Brunson leder Dallas till avgörande match 3-seger över Phoenix

Suns vs. Mavericks poäng, takeaways: Luka Doncic, Jalen Brunson leder Dallas till avgörande match 3-seger över Phoenix

Dallas Mavericks har ett nytt liv i sin bäst-av-sju-serie mot Phoenix Suns efter fredagskvällens 103-94-seger i Game 3 för att hjälpa Dallas undvika vad som lätt skulle anses vara ett oöverstigligt 3-0-underläge. Med vinsten har Mavericks nu möjlighet att jämna ut serien på hemmaplan på söndag.

Luka Doncic var fantastisk för Dallas i segern och avslutade matchen med 26 poäng, 13 returer och nio assist men han hade också mycket hjälp då fyra andra Mavericks-spelare gjorde tvåsiffriga mål, ledda av Jalen Brunsons spelhöga 28 poäng. I andra änden gjorde Phoenixs hela startuppställning tvåsiffrigt men de fick inte tillräckligt med stöd från sin bänk för att hålla jämna steg med Dallas.

Vi får se vad som händer härnäst när dessa två lag möts igen på söndag.

Här är tre viktiga takeaways från spelet:

1. Doncic sätter upp en show med fotarbete efter foten

Suns drog sig ifrån Mavericks i Game 2 till stor del för att de attackerade Luka Doncic om och om igen i defensiven, och han hade inga svar. Det var så illa att Doncic blev utropad av huvudtränaren Jason Kidd, som sa att han behövde “vara med och spela försvar”.

Även om Doncic inte plötsligt förvandlades till prime Scottie Pippen, deltog han åtminstone på den änden i Game 3. Och i sanning är det mer än tillräckligt när han dominerar på den offensiva sidan av bollen. Även om det ibland hämmades av fula problem, satte Doncic ihop ytterligare en fantastisk prestation på fredagen, och avslutade med 26 poäng, 13 returer, nio assist och två steals på bara 34 minuter.

Men medan Doncic typiskt sett förvånar med sina trepoängare med passningar eller steg tillbaka, gick han djupt ner i sin påse med tricks i spel 3 och satte upp en show med sitt fotarbete efter foten. Han lagade absolut Deandre Ayton med en klassisk up-and-under:

Sedan tog han Devin Booker i färgen och fejkade och svängde in i en annan lätt hink:

Åtta av Doncics 11 field goals kom på kanten, då han arbetade sig in tidigt och ofta i spel 3. Även om Doncic måste spela sin roll i försvaret, var det här spelet ytterligare en påminnelse om att han tjänar sina pengar när han har bollen i hans händer.

2. Brunson, Mavs rollspelare kliver upp

De första två matcherna i den här serien var Luka Doncic-showen för Mavericks på offensiv – ännu mer än vanligt. Han gjorde antingen mål eller assisterade på 43 av Mavericks 76 field goals (56,6 procent) i spel 1 och 2. Det är imponerande, men det är inte heller ett framgångsrecept mot ett så bra lag som Suns.

Dallas behövde sina rollspelare för att ta steget upp och erbjuda några andra offensiva alternativ om de ville ha en chans att komma tillbaka i den här serien. Till deras förtjänst gjorde de precis det på fredagskvällen. Bänkpoängen var ganska jämna — 18-17 till förmån för Mavericks — men de andra starterna runt Doncic var fantastiska. Reggie Bullock, Dorian Finney-Smith och Jalen Brunson gjorde alla tvåsiffriga poäng och 47 poäng.

Särskilt Brunson var nyckeln. Han var fantastisk i den första omgången mot Utah Jazz och bar Mavericks vid den tiden i Doncics frånvaro. Men mot solarna hade han inte kunnat få igång någonting. Det ändrades i Game 3, eftersom han kom ut aggressivt och hade 10 poäng under den första kvarten. Han behöll det tänkesättet resten av vägen och avslutade med 28 poäng, fyra returer och fem assist i sin överlägset bästa match i serien.

Mavericks kommer att behöva Brunson för att överföra detta till Game 4 om de vill göra lika serien.

3. Paul, Suns off deras game

Mavericks förtjänar mycket beröm för hur de svarade i match 3. De låg under med 2-0 och hade ibland skämts i Phoenix under de två första matcherna. Detta var ett stort uttalande om att de inte tänkte lägga sig ner och låta Suns gå över dem på väg till finalen i Western Conference.

Samtidigt måste vi erkänna att detta bara var en konstig prestation av Suns. De första minuterna gick bra, men efter det såg de inte ut som laget som hade kryssat till en serieledning med 2-0 och såg ut som klassen i Western Conference. De var slarviga med bollen, missade skott som de brukar göra och verkade bara allmänt dåliga.

Inget sammanfattade det mer än Chris Pauls sju turnovers i första halvlek. Han hade inte så många omsättningar i de två första matcherna tillsammans och hade aldrig haft sex omsättningar i en halvlek i en slutspelsmatch i sin karriär. Mavericks försvar spelade en roll, men det fanns ett gäng okarakteristiska spel där Paul bara tappade bollen eller kastade en passning utanför målet.

I det konstigaste ögonblicket av alla tackade han nej till en vidöppen layup för att kasta en hook passning med vänster hand som fångade Deandre Ayton helt ur vakt.

Återigen vann Mavericks den här matchen. Detta är inte för att ta ifrån vad de åstadkommit, utan snarare för att inte att det var en udda prestation från Paul – på hans födelsedag, inte mindre.


#Suns #Mavericks #poäng #takeaways #Luka #Doncic #Jalen #Brunson #leder #Dallas #avgörande #match #3seger #över #Phoenix

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *