2022 Wells Fargo Championship leaderboard, betyg: Max Homa visar dramatiska förbättringar i fjärde Tour-vinsten

2022 Wells Fargo Championship leaderboard, betyg: Max Homa visar dramatiska förbättringar i fjärde Tour-vinsten

En gungbrädastrid i Potomac, Maryland, såg Max Homa ta sin andra titel vid Wells Fargo Championship. Som segrare 2019 på Quail Hollow Club, har kalifornianen nu höjt fyra troféer i en 72-turneringssträcka på PGA Tour – bra för en vinstprocent på 5,56 % under denna tidsram.

Att resa sig från djupet av hans tidiga kamp på golfens största etapper har dokumenterats väl, men förbättringen från bara 2021 till 2022 förtjänar lite ljus. Nu en tvåfaldig vinnare denna säsong, Homa ansluter sig till Scottie Scheffler, Hideki Matsuyama, Cameron Smith och Sam Burns som en flerfaldig vinnare.

Lika ren bollanfallare som de kommer, Jim “Bones” MacKay kallade Homa en gång för en “top-10 bollanfallare” på Tour när han var på sin väska vid PGA Championship förra året. 31-åringen är kanske inte riktigt där än, men han är verkligen på väg.

Men att säga att Homas bollträff har varit problemet sedan 2019 skulle helt enkelt vara osant. Han kan springa iskall på greenerna och är strimmig när det är som bäst. På årets Masters insisterade han på att det var nog.

När det gäller att sätta gurun Phil Kenyon, implementerade Homa AimPoint i sin greenläsrutin på Zurich Classic. “Phil visade mig i New Orleans, jag skulle läsa dem och han frågade mig var jag trodde att jag behövde börja det och sedan skulle han visa mig var jag gjorde och jag var ganska långt borta”, sa Homa efter sin tredje omgång kl. Wells Fargo Championship. “Så jag har tränat massor med fötterna, för att se till att jag gör så gott jag kan. Självklart är det fortfarande nytt, jag skulle inte säga att jag har bemästrat det på något sätt, utan bara att bli lite bättre varje dag hemma, verkligen slipar, ser till att jag tränar på procenten och såna småsaker.”

Den startade definitivt inte utan problem. Homa förlorade nästan två slag till fältet på greenerna på sin första nio på torsdagen, och frustration och tvivel kunde lätt ha smygt sig in i hans bakhuvud. När man använder en sådan förändring kan självförtroende ofta vara svårt att få när resultaten inte är omedelbara – speciellt för en spelare som Homa som har varit så högljudd om sin inre tro.

Ändå fortsätter den inre tron ​​att växa, och hans prestation på greenerna av TPC Potomac kan vara den perfekta inkapslingen av Homas uppgång i golfvärlden. Han fick nio slag på planen med sin putter under loppet av de kommande 63 hålen, och i processen cementerade han sitt namn i samtalet för US Presidents Cup Team.

Han besitter ett komplett spel, en mördarinstinkt och får konsekvent jobbet gjort när han befinner sig i hettan av en back-nio-strid. Meritförteckningen för stora mästerskapen har ännu inte kommit ikapp Homas talangnivå, men jag är övertygad om att det kommer att göra det. Snart kommer förståsigpåare och kamrater inte att kalla Homa för en “topp-10-bollanfallare”, utan snarare en topp-10-spelare i spelet. Betyg: A+

Här är resten av våra betyg för 2022 Wells Fargo Championship:

T2. Cameron Young: Chad Ramey har vunnit den här säsongen, men jag tror att vi alla kan vara överens om att Young är i förarsätet för utmärkelsen Årets Rookie. Det spelar helt enkelt ingen roll vilken typ av bana han trampar på, 25-åringen har alltid potential att tävla med tanke på sin kompetens. Först i slagvunnen tee till green på veckan, var han bara en kooperativ putter ifrån att ge Homa en riktig körning för pengarna. Istället fick han nöja sig med en silvermedalj och den fjärde pallplatsen i sin rookiekampanj. Betyg A

T2. Matt Fitzpatrick: Han fortsätter att knacka på dörren och konventionell visdom tyder på att han så småningom kommer att slå igenom, men det var ännu ett nära samtal för Fitzpatrick. Engelsmannen gjorde inget extraordinärt utanför putten, men vi kanske borde ta detta som positivt med tanke på hur han har presterat från tee till green i år. I kombination med sin affinitet för svåra förhållanden kan Fitzpatrick vara ett spännande alternativ om två veckor på Southern Hills – och ännu mer för US Open på The Country Club, platsen för hans amerikanska amatörtriumf 2013. Betyg A-

5. Rory McIlroy: En månad borta från tävlingen började McIlroy sitt Wells Fargo-mästerskap i en uppsjö och såg ut som om han skulle vara en viktig faktor under helgen. En andra omgången 3-över 73 var hans slutliga undergång, men han borde vara optimistisk med tanke på hans andra tre omgångar. Han rankades bland de 15 bästa av varje slag-vunna mätvärde med undantag för runt green, där han knappt tappade slag till fältet, vilket markerar hans första negativa prestation sedan WGC-FedEx St. Jude Invitational i augusti förra året. Hans spel har sett skarpt ut hela året, och han hittar sitt namn nedanför endast Scottie Scheffler och Jon Rahm på PGA Championships oddstavla. Betyg: B+

T21. Rickie Fowler: Han anlände till TPC Potomac utan en topp-40-placering 2022 och lämnar DC-området efter att ha visat livstecken. Fowlers järnspel fortsatte att vara en ljuspunkt, eftersom han nu har fått slag på approach i fyra raka turneringar, men puttern som äntligen kom till hans hjälp är det som har gjort mig upphetsad. Tionde i slag-vunnen puttning på veckan, återkomsten till böjt gräs behandlade Fowler väl när han förberedde sig för PGA-mästerskapet. Det ensamma major-mästerskapet han har kvalificerat sig till den här säsongen kommer han att se efter att följa upp sin prestation 2021 på Kiawah Island där han slutade oavgjort på 8:e plats. Betyg: B


#Wells #Fargo #Championship #leaderboard #betyg #Max #Homa #visar #dramatiska #förbättringar #fjärde #Tourvinsten

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *