Celtics rasar över "bad missed call" i förlusten mot Bucks

Celtics rasar över “bad missed call” i förlusten mot Bucks

MILWAUKEE — Varje medlem i Boston Celtics i Fiserv Forum på lördagseftermiddagen var otrolig.

Med klockan tickar ner och Celtics-tränar med tre, Bostons Jaylen Brown lämnade bollen till Marcus Smart på omkretsen. Omedelbart försökte Smart få bort sitt skott med Milwaukee Bucks vakt Jrue Holiday ger honom inget utrymme alls. Visslan blåste direkt när Holidays arm slog över Smarts.

Men till stor glädje för majoriteten av de 17 736 närvarande och alla i Celtics resesällskap besvärades regelbrottet på golvet – en rip-through – istället för ett regelbrott med tre skott. Smart gjorde det första frikastet och missade avsiktligt det andra för att ge Boston en ny chans, men ingen av de tre putbackarna gick in, vilket gav Milwaukee en vinst på 103-101 och en ledning med 2-1 i serien bäst av sju.

Bostons tränare Ime Udoka sa rakt ut att han kände att samtalet missades.

“Det var en foul. Det var en foul. Han fångade bollen, han förvandlas till ett skott,” sade Udoka och förespråkade ett skottbrott snarare än samtalet på golvet. “Båda fötterna uppsatta. Du kan inte säga att det är ett svep. Du går in i ett skott. Det är ett dåligt samtal. Dåligt no-call.”

På frågan om vilken förklaring han fick, sa Udoka att han fick höra att Smart svepte hans armar.

“Jag såg det personligen men jag såg det också på filmen som jag bara gick och tittade på,” sa Udoka. “Det är ett skott. Han går in i ett skott. Han blev ful på vägen upp. Dåligt missat samtal.”

När Smart frågade om samtalet efter spelet, frågade Smart alla reportrar i rummet vad deras åsikt var. Efter att inte ha fått något riktigt svar, sa Smart: “Jag menar, det är allt jag måste säga.”

Smart sa i den tiden och i den situationen att det inte var meningsfullt för honom att prova genombrottet med vetskapen om att Celtics behövde spela för oavgjort.

“Du behöver tre [points] med 4,6 sekunder vet de att vi behöver tre,” sa Smart. “Vi vet att de kommer att göra fel. Det är inte som att han fick mig när det var lågt. Jag var redan i min skjutrörelse. Jag trodde att det skulle bli tre frikast; de sa att det inte var det.”

Istället gjorde Smart det första frikastet innan han avsiktligt missade det andra för att försöka ge Celtics en chans. Smart, Robert Williams III och Al Horford alla fick upp försök men ingen föll. Horfords andra försök, som gick igenom korgen och skickade några av Celtics-bänken till att fira, var en tiondels sekund efter att klockan gick ut.

“Smart timade det perfekt,” sa Horford. “Kunde få returen. Vid den tidpunkten hängde den bara runt fälgen. Vi kände att vi hade några bra utseende där. Jag tror att jag tippade den en gång, missade den, andra gången visste jag att jag var lite av så jag var inte Jag var inte särskilt optimistisk. Jag var sen. Men vi gav oss själva en chans att göra det och skicka det till övertid.”

Smart sa att han ringde för att försöka det missade frikastet på egen hand och lät sina lagkamrater veta att det skulle komma, men antydde att det kan ha varit ett nytt missat samtal eftersom hans lagkamrater försökte få skott upp i slutet.

“Det var perfekt. Jag saknade det perfekt,” sa Smart. “Ingen var redo. Våra killar var det. Jag fick det. [Milwaukee Bucks forward Bobby Portis] drar i min axel vilket kastar av mig. Men jag såg bra ut. Jag fick den på fälgen. Som Al sa, vi hade några chanser men det fungerade inte för oss.”

Boston låg efter med så många som 13 poäng i fjärde kvartalet innan han stormade tillbaka för att ta ledningen 100-99 på ett par Jaylen Brown-fria kast med 1:49 kvar att spela. Milwaukee kunde inte svara på deras efterföljande besittning och Boston hade två chanser att pressa ledningen till fyra men Smart och Brown missade båda 3-poängare.

Vid nästa gång ner, Giannis Antetokounmpo slå en layup för att ge Bucks ledningen. Efter ytterligare ett stopp slog Holiday en hink i banan för att pressa ledningen till 103-100 med 11,2 kvar. Udoka drog upp ett spel som kom efter timeouten som kunde ha fått en snabb tvåa, men som omintetgjordes av Bucks.

“Smart kastade den till mig i hörnet,” sa Brown. “Jrue Holiday var på mig. Han gjorde ett bra jobb med att pressa mig. Jag försökte komma till min plats och han tog bort den så jag vände tillbaka den till Smart.”

Det var då Brown reflekterade över samtalet i slutet av spelet.

“Du måste förstå tid och göra mål”, tillade han. “Vi ligger under tre. Vi vill få en. Jag tyckte det var ganska uppenbart. Hela året har de ropat det på golvet vilket vi förstår. Men tid och poäng, jag tror att de missade en.”

Holiday sa att han trodde att Smart fortfarande stod inför sidlinjen när kontakten inträffade. “Det är inte en skjutrörelse,” sa Holiday. “Den var inte vänd mot fälgen.”

Milwaukee tränare Mike Budenholzer sa att planen inte var att Bucks skulle fälla tre i den situationen, men de hade turen att synen bara var för två frikast istället för tre.

Det fanns några gånger då Udoka funderade på att använda sin utmaning innan han bestämde sig för att gå med den på ett block/laddningssamtal som gick emot Grant Williams med 5:57 i fjärde kvartalet. Utan den utmaningen kunde Udoka inte be tjänstemännen att titta för att se om Smart var i skottrörelsen i den sena matchavgörande besittningen.

“Du skulle vilja spara den mer mot slutet,” sa Udoka. “Men deras förklaring är att om de inte faller, så kallar de det inte. Så jag ska lära mina killar att floppa mer.”

Trots det tvivelaktiga samtalet i slutet av matchen var Celtics det mer aggressiva laget i matchens sista 16:30. På den sträckan sköt Boston 17 frikast jämfört med noll för Milwaukee. Ändå var det gott om fysiskt spel av båda lagen under hela tävlingen.

Men det fanns tillfällen då Udoka såg sitt lag klaga för mycket och inte komma tillbaka i försvaret. Efter att Williams klagade efter ett nej-samtal i ena änden, Pat Connaughton slå en 3-poängare på den andra drar en arg timeout från Udoka.

“Så mycket som de kommer att låta dig spela, måste du spela igenom det och ha vårt lugn,” sa Udoka. “Om de ska kalla det så konsekvent på det sättet i båda ändar, måste du spela igenom det och inte gnälla om samtal.”

Boston sköt dåligt under hela matchen och lyckades inte toppa 35 % av skottet i vart och ett av de tre första kvartalen innan han träffade 11 av 22 skott i det fjärde – med tre av dem som kom på putbackförsök sent. Brown och Horford kombinerade för att skjuta 17 av 33 för 49 poäng men Celtics hade en off night från Jayson Tatum vid den värsta tiden. Han slutade med 10 poäng, på 4-av-19 skott och han missade alla sex av sina 3-poängsförsök.

Som han gjorde i spel 2 gick Tatum in på presskonferensen med en svart linda runt vänster hand och handled. Han tog tag i handleden efter att ha rustat sig på en dunk i andra kvarten när han blev fälld av Antetokounmpo. Han sa att handleden störde honom efter den pjäsen men “det var något jag har hanterat i ungefär två månader nu.” Han sa att det inte var något han inte har behövt ta itu med tidigare.

Tatum sa att han ursprungligen skadade den vid ett fall för två månader sedan och att även om vila skulle ha gjort honom bra, är den ibland känslig eftersom den fortsätter att bli träffad. Han insisterar dock på att skadan är läkt.

Tatum var också frustrerad över lagets prestation överlag, och det var en match han kände att de borde ha vunnit.

“Jag menar att de spelade bra. Jag måste ge dem kredit”, sa Tatum. “Men jag tror att den frustrerande delen är allt i beaktande, vi hade fortfarande möjligheter och kom tillbaka och gav oss själva en chans att vinna matchen. Och det gjorde vi inte. Och det är tufft.”

ESPN:s Jamal Collier bidrog till den här historien.

.
#Celtics #rasar #över #bad #missed #call #förlusten #mot #Bucks

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *