Denna vecka på Crypto Twitter: Coinbase NFT Flops, Musk Mocks NFTs, Scaramucci Pumps Algorand - Decrypt

Denna vecka på Crypto Twitter: Coinbase NFT Flops, Musk Mocks NFTs, Scaramucci Pumps Algorand – Decrypt

Illustration av Mitchell Preffer för Decrypt

Kryptohandlare känner rädslan. Till att börja med föll priset på Bitcoin under $35 000 för första gången sedan januari tidigare i morse, även om det knappast är oväntat i ljuset av det faktum att de flesta ledande kryptovalutornas priser är i femte veckan i rad av nedgång.

Ändå avstod de flesta branschkunniga på Crypto Twitter från för mycket baisseartad negativitet den här veckan. Veckan började med mycket skrik riktat mot Bored Ape Yacht Club (BAYC) franchiseskapare, Yuga Labs, för en NFT-dropp förra helgen som ansågs stökig av många. Avkryptera täckte några missnöjda reaktioner till myntverket tidigare i veckan.

Yuga Labs har sedan återbetalas 90,57 ETH (cirka 265 500 USD) till kunder som betalade astronomiska gasavgifter under präglingsvansinnet för transaktioner som misslyckades. Yuga sa “det verkar mycket tydligt” att det kommer att migrera BAYC-ekosystemets inhemska ApeCoin-token från Ethereum och till sin egen blockchain, vilket får Ethereum-utvecklaren Mark Beylin att kalla företaget “svindlare av högsta ordning.”

Även på måndagen hade kryptopodcastaren Peter McCormack något att säga om Bitcoin Improvement Proposal 119 (BIP-119). Förslaget, som presenterades för Bitcoin-gemenskapen av Bitcoin-kärnutvecklaren Jeremy Rubin, introducerar den kontroversiella nya operationskoden “CheckTemplateVerify” (CTV) till nätverket.

CTV tar med idén om “covenants” (villkorliga transaktioner) till Bitcoin, vilket innebär att en del Bitcoin teoretiskt sett bara skulle kunna spenderas om specifika villkor uppfylls av plånboksinnehavaren. Till exempel kan en plånbok ta emot en viss mängd Bitcoin, men det kanske bara är tillåtet att skicka pengarna vidare till vitlistade adresser.

Kritiker som McCormack hävdar att detta potentiellt undergräver själva fungibiliteten hos Bitcoin. Covenants kan också lämna världens favoritkrypto mottaglig för ökad regulatorisk kontroll.

Det är värt att notera att andra är angelägna om Rubins förslag, med hänvisning till fasta användningsområden för CTV, inklusive potentialen att föra in delar av smarta kontraktsfunktioner till blockkedjan.

På tisdagen, före detta Vita husets kommunikationsdirektör och nuvarande Bitcoin/Ethereum/Algorand HODLing SkyBridges vd Anthony Scaramucci twittrade sin glädje över förra veckans nyheter att världens största idrottsförbund, FIFA, utnyttjade den gröna blockkedjan Algorand i ett nytt sponsringsavtal. Scaramucci twittrade sin kärlek till ALGO bakom sina Bitcoin-maxi laserögon.

Nej, verkligen, Scaramucci var över månen.

Samtidigt, samma dag, twittrade Dubais kronprins Hamdan bin Mohammed att hans kryptokunniga tillsynsmyndigheter öppnar ett kontor i … vänta på det … metaversen! Det är definitivt ett mer självsäkert och dynamiskt tillsynssätt än President Joe Bidens underväldigande verkställande order. Vita huset, var uppmärksam!

Ethereums medgrundare och VD Vitalik Buterin hoppade på en tweet från Ryan Adams som kallade Ethereum “inte dyrt” och gav oss en snabb uppdatering om hans skapelse.

På onsdag, ny Twitter-ägare Elon Musk ändrade sin profilbild till ett BAYC-collage och ekade en vanlig känsla bland NFT-kritiker och kallade bilden “lite fungibel.”

Bildens originalkonstnär hade något viktigt att säga. Musk bytte snabbt sin profilbild igen. Antar att det inte är så fungibelt trots allt.

Nästa dag varnade Binances vd Changpeng Zhao anhängare av 500 miljoner dollar som Binance stod för Musks Twitter-bud på 44 miljarder dollar.

På torsdagen hade Coinbases nya NFT-marknadsplats varit live i en dag och hade lockade bara 150 nya aktiva användare. Nick Tomaino från kryptoinvesteringsföretaget 1confirmation, en tidigare Coinbase-anställd själv, twittrade sin besvikelse och sa att den nuvarande Coinbases nuvarande NFT-plattform “inte är det.” (Men som Avkrypteraär Jeff John Roberts skrev för två helger sedandet skulle vara dumt att avfärda Coinbases chanser till NFT-framgång så här tidigt.)

Metas ledande projektledare för sitt sociala spel för virtuell verklighet Horizon Worlds, Dare Obasanjo, lyfte fram den omfattande klyftan mellan människors höga förväntningar på Coinbase NFT och den skarpa verkligheten efter lanseringen.

Slutligen inblandade kryptoklädaren ZachXBT:s on-chain gumshoe arbete amerikansk boxare och dömd hushållsmisshandlare Floyd Mayweather i inte en, inte två, men tre påstådda bedrägerier med mattdragning.

Det bästa av Dekryptera direkt till din inkorg.

Få de bästa berättelserna sammanställda dagligen, veckovisa sammanfattningar och djupdykning direkt till din inkorg.


#Denna #vecka #på #Crypto #Twitter #Coinbase #NFT #Flops #Musk #Mocks #NFTs #Scaramucci #Pumps #Algorand #Decrypt

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *