Dmitry Bivol bryter ner hur han slog Canelo Alvarez och hans planer på en revansch och mer

Dmitry Bivol bryter ner hur han slog Canelo Alvarez och hans planer på en revansch och mer

Dmitry Bivol gjorde karriärens överlägset största vinst på lördagen och slog Canelo Alvarez genom beslut i Las Vegas att förbli obesegrad och behålla sin WBA-titel i lätt tungvikt.

Bivol (20-0, 11 KO) talade på sin presskonferens efter kampen och strök bort alla tankar om att det var respektlöst att få honom att komma tvåa trots att han var den försvarande titelinnehavaren, och diskuterade kraften i Canelo (57-2-2, 39 KO) som en lätt tungviktare, plus mycket mer.

Innan pressen officiellt går live, fångade mikrofonerna Eddie Hearn prata med Bivol och Vadim Kornilov vid bordet.

“I hans två senaste matcher finns det inget som visade att han kunde göra det,” sa Hearn i ett samtal. ”Vi vet hur bra han var, du trodde alltid på honom. Men att uppträda så på den scenen är väldigt speciellt. För de flesta fighters kan inte producera det när det gäller.”

Bivol kommenterade, “Om det inte vore för mina två senaste matcher, skulle jag inte få den här kampen. 100 procent.”

Det är en intressant liten titt på ett samtal som inte var specifikt för media.

Hur som helst, vidare till det som var lätt redigerat bara för tydlighetens skull då engelska inte är Bivols modersmål (även om det inte är svårt att förstå honom alls).

På vad han kände var nyckeln till segern

“Hela kampen var jag fokuserad. Jag såg hur han slog hårda slag. Han slog bara hårda slag. Efter (alla) hårda slag var han lite trött. Trött, trött. Canelo är en duktig fighter som motslagare, men jag fick (han slåss mer aggressivt), och jag var kontraslagaren idag. Det var nyckeln.”

Om han var förvånad över hur “lätt” det var

“Jag kände bara att jag vann kampen. Jag vet inte.”

Att bli kritiserad för att inte vara underhållande tidigare

“Mina sista matcher, jag njöt inte av det i kampen. Det var ingen utmaning för mig. Jag försvarade precis min titel mot några killar, och alla satsade på mig. Jag gillade den här och jag hörde många fans skrika. Det motiverade mig idag och jag njöt verkligen av kampen.”

På Canelos storhet som tar fram sin egen storhet

“Självklart, om min motståndare är bättre kommer jag att visa min bättre sida. … Jag förväntade mig inte att han var bättre. Jag förväntade mig det. Jag trodde på mig själv, jag trodde att jag kunde vinna. Jag visste att han hade hårda slag och skulle slå på min kropp, på min arm och kasta de vänstra krokarna. Jag förväntade mig det och han gjorde det.”

Om eventuell revansch

“Min dröm är att bli den obestridda mästaren. Jag fick den här möjligheten att slåss mot den bästa killen, och jag tog den här kampen på villkor att få chansen. Det var allt jag brydde mig om, och jag uppskattar möjligheten som gavs mig. Just nu är mitt mål att få det jag förtjänar. Om revanschen ska hända måste jag bara se till att jag får det jag förtjänar, för jag tror inte att jag ens i tidigare matcher som mästare fick vad jag förtjänade.”

Om kampen kändes annorlunda på en stor scen

“Det var det såklart. Hela veckan satt jag på mitt rum. Det var tråkigt, vet du? Jag kan inte gå ut ur rummet och jag blev trött på det. Och jag såg hur mycket uppmärksamhet den här kampen fick.”

När han kom in först trots att han var mästare före Canelos stora entré

”För att vara ärlig spelar det ingen roll för mig vem som kommer först eller tvåa. Det spelar ingen roll för mig. Jag ville bara ha den här kampen. … Jag ville bara slåss mot honom. När han kom till ringen och jag hörde publiken njöt jag verkligen av hur de skrek.”

Om han pratade med Canelo efter

“Jag sa bara att han är en riktigt bra mästare, det respekterar jag. Han gav mig mycket idag, han gav mig den här kampen och mycket erfarenhet.”

Om han tycker att han borde vara P4P nr 1

“För att vara ärlig, nej. Jag slog precis en kille som ville ha mitt bälte i tankarna. Han var en supermellanviktare. Ja, han hade ett bälte (tidigare) i lätt tungvikt, men jag känner inte att jag är ‘kungen’ idag. Nej, jag slog Canelo. Jag var bättre än honom idag.”

Om vad han kan göra annorlunda i en revansch

“För att vara ärlig så vet jag inte. Jag vet inte vad jag ska äta idag eller vad jag ska göra imorgon.”

Om kampens poängsättning och “behöver” den 12:e omgången

“Jag tänkte lite när jag hörde poängen, 115-113, jag tänkte,” Jag kanske förlorade idag. Men jag kände att jag vann, vet du? Jag förväntar mig det. Det var allt emot mig idag. Även Eddie (Hearn), han gratulerar mig, ler, han är glad för min skull, men inte för glad för min skull, vet du?”

Om han har känt sig ignorerad i den lätta tungviktsdivisionen

”För mig räcker det att jag har ett bälte. Jag vet att jag är en av de bästa, även om ingen säger det till mig. Jag känner inte att jag är bäst i den lätta tungviktsdivisionen; Jag känner det inte för jag har inte alla bälten. Om jag har alla bälten kommer jag att känna att jag är bäst. Men just nu är jag en av de bästa.”

På när han visste att han hade kontroll

“Jag kunde se hans slag, vad han ville göra från början.”

Om han kände sig respektlös som mästare

“Jag förstår varför jag gick tvåa, eftersom Canelo är det största namnet. Och reglerna, alla reglerna, är inte för honom. Inga problem, bara ge mig kampen. Han är först på affischerna, inga problem. Reglerna, inte för honom. Ge mig bara kampen. Inga problem för mig. Jag är verkligen glad att jag tog kampen.”

Om han kände Canelos kraft

“Ja, självklart kände jag hans kraft. Han har riktigt bra kraft. Men du vet, han har bra fart, bra kraft, sunt förnuft – men vissa människor föds med makt. Jag har inte den typen av makt. Jag kan kasta en power punch om jag vill göra det, om jag faktiskt vill lägga kraften i min punch kan jag göra det avsiktligt. Vissa andra boxare har kraft i varje slag, de kan bara slå ett slag och det är redan kraftfullt. Jag kände inte att han som lätt tungviktare hade den typen av kraft från födseln, där han bara slår ett slag och det gör ont. Jag kände att han bara lade allt han kan i varje slag och försökte göra det kraftfullt.”

#Dmitry #Bivol #bryter #ner #hur #han #slog #Canelo #Alvarez #och #hans #planer #på #revansch #och #mer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *