Grizzlies vs. Warriors poäng, takeaways: Golden State dominerar andra halvlek för att återta serieledningen över Memphis

Grizzlies vs. Warriors poäng, takeaways: Golden State dominerar andra halvlek för att återta serieledningen över Memphis

Memphis Grizzlies fick en het start på det offensiva slutet, särskilt från bortom bågen, men de kunde inte dra nytta av en tidig ledning och slutligen kördes ut från Chase Center i Game 3 i sin Western Conference-semifinalserie mot Golden State Warriors som hemmalaget vann med 142-112.

Ja Morant satte upp stora siffror för Grizzlies igen och slutade med 34 poäng, sju assist och tre returer, men det balanserade anfallet från Warriors var för mycket att övervinna eftersom fem spelare slutade i dubbelsiffrigt, ledda av Stephen Curry med 30 poäng och sex assist medan Jordan Poole chippade in 27 egna poäng. Med vinsten har Golden State möjligheten att ta vad som kan bli en betydande ledning i deras bäst-av-sju-serie mot Memphis på måndagskvällen i match 4.

Här är de tre största takeaways från Game 3.

1. Välkommen till Poole Party

Golden States jämlikhetsbrott är unikt i NBA. Det är den typen av system där praktiskt taget vem som helst kan leda laget i poäng. Five Warriors hade minst 17 poäng i Game 3-segern, så det är inte som om Golden State övergav sina principer mot Memphis, men de verkar ha tagit till sig ett mycket enkelt faktum: ingen på Grizzlies kan stanna framför Jordan Poole. Sådana här pjäser dyker inte upp i boxresultatet, men det är de som gjorde Poole så värdefull i Game 3.

Någon långsammare än Jordan Poole försökte försvara Jordan Poole. Den långsammare försvararen brändes av Jordan Poole. Försvaret fick panik för att försöka ta bort en enkel korg. Det skapade en lättare korg.

Slutspelsbasket handlar om matchups. Lag måste identifiera sina bästa och attackera dem obevekligt eftersom fördelarna på den här nivån vanligtvis kommer att vara få och långt emellan. Golden State har aldrig riktigt spelat på det här sättet. De föredrar sin ständiga rörelse och vackra spelförseelse. Poole mot Memphis har varit den perfekta sammansmältningen av de två. Han hittar långsamma försvarare, förstör dem och gör sedan den extra passningen när försvaret reagerar på honom. Det är en fördel som det här Warriors-laget aldrig har haft. Stephen Curry har många gåvor, men han är inte den här kalibern av atlet. Kevin Durant, skoningslöst effektiv som han är, är mycket mer metodisk än explosiv.

Poole är något annat. Det är som om Greg Maddux plötsligt utvecklade en 100 MPH snabbboll i mitten av 30-talet. Han var redan oslagbar… nu måste motståndarna ta itu med detta också? Det är nästan orättvist.

2. Bra Klay, dålig Klay

Det här har varit en säsong av extremer för Klay Thompson när han återvände till Warriors efter två års frånvaro. Han sköt under 40 procent från planen i nästan hälften av sina matcher under den ordinarie säsongen. Han toppade också 35 poäng fyra gånger under den sista månaden av grundserien när han började komma tillbaka i spelform.

Slutspelet har varit en liknande historia hittills. Han fick i snitt 24,5 poäng på 50 procents skott bakom bågen i sina första fyra eftersäsongsmatcher. Under de kommande tre halverades hans poäng nästan till 14 poäng. Han gjorde bara 21,4 procent av sina 3:or i de matcherna. På en daglig basis är det nästan omöjligt att veta vilken version av Thompson som kommer att dyka upp: superstjärnan från Golden States dynastiår eller det återhämtande skalet från den här säsongens tidigare dagar.

De råa siffrorna var inte riktigt där eftersom det var en utblåsning, men Thompson var spelaren som blåste den här matchen vidöppen. Efter att ha kommit till rätta med några trevliga mellanklasshoppare i första halvlek, sjönk Thompson snabbt två 3:or för att öppna den tredje för att hjälpa Warriors till en 10-0-run. Det vände en ledning med sju poäng – som kom med mycket Memphis-momentum efter att Ja Morant sänkte ett skott på halv plan för att stänga andra kvarten – till ett gap på 17 poäng som Grizzlies inte kunde övervinna.

Det här är versionen av Thompson som Warriors behöver för att vinna mästerskapet. Han är inte lika instrumentell för Golden States anfall av innehav för innehav som Curry och han kan inte böja ett försvar som bollhanterare på det sätt som Poole nu kan, men han är kanske historiens största heat-check-skytt. Han är skillnaden mellan att Warriors är väldigt bra och att Warriors är potentiellt ostoppbara. Om det här är versionen av Klay vi får för resten av slutspelet kan Warriors absolut vinna mästerskapet.

3. I zonen

Vi är tre matcher in i den här serien och Ja Morant har ännu inte hållits under 34 poäng. Warriors kan faktiskt inte stoppa honom. Utan Gary Payton II i lineupen är det bästa hoppet de har att störa honom tillfälligt. De hittade ett nytt sätt att göra det i spel 3: zonförsvar.

Det var en enstaka curveball, och en som Warriors mest framträdande använde under andra kvartalet. Missbrukszonens försvar och offensiven kommer att reda ut det. Men Golden State kastade ut den för 12 besittningar i match 3, och resultaten var i stort sett positiva. Tanken med en zon är för det mesta att tvinga motståndare att skjuta hoppare. Grizzlies kan säkert göra det, men det är inte deras största styrka som lag. Visst, Golden State höll Memphis till rimliga 12 poäng på dessa 12 besittningar.

Ännu viktigare, att blanda ihop bevakningar tvingar överträdelser att tänka. Det är ett problem för ett lag som Grizzlies som frodas i det frenetiska kaoset av övergång, missmatchning och offensiv retur. Golden State skulle vinna den här matchen oavsett vad. Warriors gjorde 142 poäng. Men de har åtminstone hittat ett sätt att hålla Morant på tårna offensivt, och det är en viktig rynka för resten av den här serien.


#Grizzlies #Warriors #poäng #takeaways #Golden #State #dominerar #andra #halvlek #för #att #återta #serieledningen #över #Memphis

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *