Grizzlies vs. Warriors – Sammanfattning av matchen – 7 maj 2022 – ESPN

Grizzlies vs. Warriors – Sammanfattning av matchen – 7 maj 2022 – ESPN

SAN FRANCISCO — — Nu, Ja Morant och Memphis Grizzlies kallar ut Golden State Warriors för att ha orsakat onödiga skador.

Morant skadade sitt besvärliga högra knä igen sent i matchen när Jordan Poole tog tag i det när de kämpade för en lös boll sent i Warriors seger med 142-112 som generade Grizzlies på lördagskvällen och gav Golden State en 2-1-ledning i Western Conference-semifinalen.

Morant lämnade Chase Center utan att prata med reportrar men postade och raderade senare en video av pjäsen på hans Twitter-flöde med orden “bröt koden”, en referens Warriors tränare Steve Kerr hade använt fem dagar tidigare när Dillon Brooks hårda foul i Game 2 åsidosattes Gary Payton II.

Poole och Andrew Wiggins svärmade Morant när han dribblade på toppen av 3-punktsbågen när Morant kämpade för att behålla bollinnehavet – och Poole beskrev det som “en basketlek.”

“När vi dubblade honom slog jag bollen, jag gick efter bollen. Självklart vill du inte se någon skadas, jag är inte ens den typen av spelare.” sa Poole. “Jag respekterar alla. Självklart förhoppningsvis blir han bättre och vi kan se honom där ute nästa match.”

Brooks stängdes av för sin Flagrant 2 foul under den första kvarten i tisdags kväll när han slog huvudet på en körande Payton, som landade obekvämt och bröt hans vänstra armbåge. Han kommer att stå utanför på obestämd tid, även med ligament- och muskelskador.

Kerr sa att pjäsen var “smutsig” och bröt en NBA-kod som skadade någon och hotade hans karriär, medan Memphis tränare Taylor Jenkins och hans Grizzlies-spelare försvarade sin hårda stil som inte alls smutsig.

Draymond Grön och Golden State höll sig svalt från öppningstipset – metodiskt sprang iväg med det. Istället, Memphis framåt Kyle Andersson fick utkast med 6:19 kvar för att argumentera för ett offensivt regelbrott.

Stephen Curry fick 30 poäng, Klay Thompson hade 21 och nio returer och Golden State stängde ner Morants biroll.

En 3:a av Morant strax före halvtidssignalen fick Grizzlies till 64-57 i paus och gav honom 17 av sina 34 poäng efter en prestation på 47 poäng i match 2. Men Morant kunde inte göra det ensam för Memphis, och han gjordes efter att ha gnuggat sitt ömma högra knä och haltat av med 6:19 för att spela innan han begav sig till omklädningsrummet.

“Han utvärderas nu. Inget vidare. Vi såg precis reprisen,” sa Memphis tränare Taylor Jenkins. “Han gick efter en dribbling och Jordan Poole tog faktiskt tag i hans knä och ryckte det, vilket typ utlöste vad som än hände, så jag kommer faktiskt att bli väldigt nyfiken på att se vad händer efter det.”

Kerr sa att han “inte ens märkte pjäsen.”

Brooks kommer att vara tillbaka för Game 4 på måndag kväll på Chase Center, där den häftiga folkmassan inkluderade två kvinnor som höll tecken på Paytons ansikte och insisterade på att Warriors “Vinn det för Gary.” Det är oklart om Morant kommer att vara bra att spela.

“Jag har varit med om en tuff knäskada, och jag tror inte att det finns något illvilligt uppsåt från Jordan,” sa Thompson. “Jag tror inte ens att han är tillräckligt stark för att påverka någons knä. Men vi är inte där ute och försöker skada folk eller försöka klubba folk i bakhuvudet på en snabbpaus. Vi spelar matchen på rätt sätt och jag kommer att ha hans rygg.”

Golden State dominerade med ett balanserat anfall och energi i båda ändar efter att Green uppmanade offensiven att göra mer för att förbättra försvaret. Han delade ut åtta assist, fem poäng och fem returer.

“Slagvalet var mycket förbättrat,” sa Kerr.

Poole gjorde 27 poäng från bänken och Andrew Wiggins lade till 17 poäng för Golden State, som använde 10-0 under halvtid för att ta kommandot för gott.

“Vi har en annan match på måndag,” sa Poole på frågan om vad han förväntar sig härnäst med tanke på den senaste fram och tillbaka mellan rivalerna.

Nybörjare Jonathan Kuminga gav en gnista med start i Paytons ställe, medan Ziare Williams var inne för Brooks.

Curry missade sina första två skott och gjorde sedan sina första poäng i matchen genom att göra en stor 3:a med 0,9 kvar i det första när Warriors låg efter med 28-26.

Morant slog en 31 fots 3-poängare halvvägs genom den första och Williams dunkade kort efter för en ledning med 21-8 och Memphis gjorde 6 av 9 skott för att starta matchen. Men Grizzlies gick kallt och gjorde bara 3 av de nästa 12 och såg Warriors stänga kvarten med en 18-7 burst.

“Vi var alldeles för frenetiska för att börja matchen,” sa Kerr.

THOMPSON’S TOUCH

Curry’s Splash Brother, Thompson sköt 8 mot 13 med fyra 3-poängare i en stabil skjutkväll.

Han hade varit 11 för 38 från golvet, inklusive 5 av 22 på 3-poängare, hittills i serien innan han hittade en bättre groove. Kerr trodde att det skulle hända snart nog.

“När vi får bra skott är chansen att Klay blir het mycket större, och när han blir het tar vårt lag ett annat utseende”, sa Kerr. “Vi blir bara mycket tuffare att bevaka.”

ADAMS FRÅNVARO

Grizzlies center Steven Adams var tillgänglig att spela för första gången den här serieserien efter att ha hamnat ur ligans hälso- och säkerhetsprotokoll, men den store mannen spelade inte förrän matchen var ur spel.

TIPS-INS

Grizzlies: G Desmond BaneDen besvärliga ryggen var öm under spel 2 men har förbättrats. “Hans rygg går framåt. Jag tror inte att han är i full styrka som han var under grundserien, men han är den ultimata konkurrenten, säger Jenkins. Bane hade 16 poäng på 29 minuter. … Memphis sköt 6 av 11 från 3-punkters intervall i den inledande kvarten.

Warriors: Warriors tog över Grizzlies med 21-14 i första halvlek och 53-37 totalt. … Golden State har 4-0 på hemmaplan under den här eftersäsongen och 49-11 från 2015 års titellopp som slutade med franchisens första mästerskap på 40 år.

——


#Grizzlies #Warriors #Sammanfattning #matchen #maj #ESPN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *